Rozmowy w t(ł)oku #13
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 491, 492, 493 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiolka17 dziewczyna, której w tamtym roku konia zajeżdżałam, wygłosiła mi przed chwilą na gg taką teorię, że do tej pory zbieram szczękę z podłogi. Już pomijając fakt, że nigdy nie miała trenera a jeździ może 4 lata. Wg mnie powinna być kurna jakaś hierarchia według stażu, bo tyle co ona jeździ ja swojego konia mam... :roll: na którym notabene wg niej nie umiem jeździć, bo koń nie jest ustawiony prosto tylko do środka na ŁUKU :roll:

PostWysłany: Czw 22:16, 01 Lip 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11

Powrót do góry

rocket queen napisał:
Z klasyki: Dostojewski

:hmmm: Gdzieś kiedyś już czytałam o tej fascynacji. ;) Zastanawiam się nad złapaniem w łapki 'Braci Karamazow'. Poradź. Zrecenzuj. :)

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Czw 22:18, 01 Lip 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 14

Powrót do góry

wiolka17 napisał:
O, to będzie jakaś grupa wsparcia, jakby co.

*żółwik*

wiolka17 napisał:
mnie coś tam nauczyć, a chyba jedyne co wyniosłam z tych praktyk, to spinacze.

te praktyki to dziwna sprawa. wymagają od ciebie tego, czego na ogół ty chcesz się od nich nauczyć :lol:

Arroch napisał:
Jeny dlaczego coraz głupsi ludzie się biorą za pseudo jeździectwo? Rolling Eyes mdleje i jeszcze uważają, że wiedzą wszystko najlepiej Rolling Eyes

bo grunt to pozytywna samoocena i wiara w to, że nie spotka mnie nic złego? :mrgreen:

PostWysłany: Czw 22:19, 01 Lip 2010
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

Juniuś napisał:
obżarłam się jak świnia

-Nażarłem się jak świnia
-Pumba, ale Ty jesteś świnią!
-E, no fakt.
:hahaha:
A tak w ogóle cześć. ;)

Arroch napisał:
wygłosiła mi przed chwilą na gg taką teorię, że do tej pory zbieram szczękę z podłogi

Arroch napisał:
wg niej nie umiem jeździć, bo koń nie jest ustawiony prosto tylko do środka na ŁUKU

Powiem Ci to co zawsze: nie znam się na jeździectwie, ale nawet mnie to zabiło. Stawiam, ze już pewnie nawet nie miałaś siły, żeby ją ogarnąć - ja na Twoim miejscu chyba bym zaryła głową o biurko. :roll:

Dodano 4 minut temu:

rocket queen napisał:
wiolka17 napisał:
mnie coś tam nauczyć, a chyba jedyne co wyniosłam z tych praktyk, to spinacze.

te praktyki to dziwna sprawa. wymagają od ciebie tego, czego na ogół ty chcesz się od nich nauczyć

A weź. Pierwsze co, to odnosiłam wrażenie, że traktują mnie jak intruza: 'no jak już jesteś, to sobie bądź, siądź gdzieś, czy coś. Wiesz, my nie mamy czasu, mamy ważniejsze sprawy niż niańczyć praktykantów'. Drugie co: siedzę na praktykach, wypełniamy jakieś dokumenty, a nie wiemy za bardzo jak się za nie zabrać 'a bo to powinni was tego w szkole nauczyć'. Szkoła: 'a to mieliście na praktykach, więc lecimy dalej'. No i koniec końców nikt nie omówi tego tak jak trzeba i jesteśmy w czarnej d... :roll:

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Czw 22:28, 01 Lip 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

wiolka17 weź zostawiłam to w cholerę, jak jej się coś stanie to nie będzie mój problem, a stanie się coś w końcu bo z takimi teoriami daleko nie zajedzie, poza tym da się iść na łuku prosto nie wyginając się do środka? O.o

Cytat:
bo grunt to pozytywna samoocena i wiara w to, że nie spotka mnie nic złego?

no w sumie o tym nie pomyślałam... wiara to dobre słowo, założę się, że prędzej czy później coś się stanie i to nie koniecznie będzie przyjemne...

PostWysłany: Czw 22:29, 01 Lip 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Spójrzcie:

PostWysłany: Czw 22:31, 01 Lip 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

wiolka17 napisał:
Gdzieś kiedyś już czytałam o tej fascynacji. Wink Zastanawiam się nad złapaniem w łapki 'Braci Karamazow'. Poradź. Zrecenzuj. Smile

To jedna z moich ulubionych! Z racji tego, że wyszła spod ręki Dostojewskiego jako ostatnia, uznawana jest za swoistą syntezę całego dorobku pisarza. Jeśli zdecydujesz się po nią sięgnąć, to koniecznie wczytaj się również w "Biesy" i - oczywiście - w "Zbrodnię i karę", żebyś miała pełny ogląd nietzscheańskiego bohatera. Jak każdą powieść, również i "BK" można czytać, koncentrując się za każdym razem na czymś innym. Osobiście, najbardziej interesuje mnie postać Iwana Karamazowa. Jest to średni z braci Karamazow, który został jakby celowo umieszczony pomiędzy przejawiającym szczególne skłonności ku dobru Alosze - będącym istnym ucieleśnieniem dobra, miłości i harmonii – a nie umiejącym nad sobą panować Dymitrem. Był on człowiekiem bystrym, wykształconym, który życiu swym prawdziwie cenił tylko dwie wartości: dobro autonomiczne, a więc stanowione przez samego człowieka i wolność; odrzucającą z kolei potrzebę podporządkowania się jakiejkolwiek zasadzie. Podobnie jak Raskolnikow (bohater "Zbrodni i kary") – jest zatwardziałym i zawziętym racjonalistą; wprost nie potrafiącym oprzeć się pokusie ludzkiego rozumu, czyniąc z niego swe główne narzędzie w procesie poznania i zrozumienia świata. Odrzuca jednocześnie wszystko to, czego z jego pomocą pojąć nie może. W przeciwieństwie do Rodii nie odrzuca jednak Boga. Nieustannie z nim polemizuje, uznając kwestię jego istnienia za niemożliwą do rozstrzygnięcia. Przedmiotem najbardziej zawziętej krytyki Iwana jest jednak świat – bohetare ten nie tyle, że się mu sprzeciwia, co wręcz go odrzuca, prezentując tym samym trochę inną formę ateizmu, aniżeli ta, do której przywykliśmy;)

Oczywiście dylematy moralne (i nie tylko) Iwana to tylko jeden z wątków, poruszanych w książce - jak napisałam wcześniej: można ją czytać wielokrotnie, za każdym razem koncentrując się zupełnie na czymś innym.

PostWysłany: Czw 22:33, 01 Lip 2010
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

wiolka17 napisał:
Cytat:
Juniuś napisał:
obżarłam się jak świnia
-Nażarłem się jak świnia
-E, no fakt.

:mrgreen:
idę spać, dobranoc wszystkim :*

PostWysłany: Czw 22:33, 01 Lip 2010
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Arroch napisał:
weź zostawiłam to w cholerę

I bardzo dobrze. Po co masz się denerwować, nie Twoja broszka.

A jak zdrówko? :)

PostWysłany: Czw 22:34, 01 Lip 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

wiolka17 lepiej :) dzisiaj pierwszy raz zjadłam coś innego niż jogurt :D

PostWysłany: Czw 22:40, 01 Lip 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

rocket queen
Wow! Dziękuję. :) Naprawdę mnie zaciekawiłaś tym opisem. Zbrodnię i karę czytałam, bo to lektura i mi się podobała. To wezmę się najpierw za 'Biesy'. Oczywiście jak już przeczytam 'Przedwiośnie' - polonistka się uparła, że kiedy wrócimy do szkoły od razu lecimy z tą lekturą, co mnie jednak średnio uszczęśliwia. :roll:

Arroch demot dla Ciebie, na poprawę humoru:
[img]http://demotywatory.pl/1836139/Nauczyciel-z-poczuciem-humoru[/img]

PostWysłany: Czw 22:40, 01 Lip 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Juniuś napisał:
wiolka17 napisał:
Cytat:
Juniuś napisał:
obżarłam się jak świnia
-Nażarłem się jak świnia
-E, no fakt.

Mr. Green

primo: jak śmiecie?!?!?
secundo: branoc, wilson;)

Dodano 2 minut temu:

Cytat:
jak już przeczytam 'Przedwiośnie' - polonistka się uparła, że kiedy wrócimy do szkoły od razu lecimy z tą lekturą, co mnie jednak średnio uszczęśliwia

Żeromski sucks... Długo szukać drugiego takiego wodoleja i nudziarza. Nawet Sienkiewicz będzie u mnie z pół oczka niżej :lol:

PostWysłany: Czw 22:43, 01 Lip 2010
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

Arroch napisał:
lepiej Smile dzisiaj pierwszy raz zjadłam coś innego niż jogurt Very Happy

To fajnie. :)
Pamiętam jak mnie rozwaliła angina. Idą święta, Boże Narodzenie, ludzie stoją w sklepach z pełnymi wózkami, a moja mama biedna stoi między nimi z całym koszykiem jogurtów, bo nic innego mi nie chciało przejść przez gardło, bo miałam taki problem z połykaniem.

PostWysłany: Czw 22:43, 01 Lip 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Arroch napisał:
dzisiaj pierwszy raz zjadłam coś innego niż jogurt

jogurt jest w deche! :> nie ma niczego lepszego od jogurtu z płatkami! amen.

PostWysłany: Czw 22:45, 01 Lip 2010
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

rocket queen napisał:
Juniuś napisał:
wiolka17 napisał:
Cytat:
Juniuś napisał:
obżarłam się jak świnia
-Nażarłem się jak świnia
-E, no fakt.

Mr. Green

primo: jak śmiecie?!?!?

Sorry, zawsze mi to staje przed oczami, gdy ktoś tak powie. :lol:

Cytat:
Cytat:
jak już przeczytam 'Przedwiośnie' - polonistka się uparła, że kiedy wrócimy do szkoły od razu lecimy z tą lekturą, co mnie jednak średnio uszczęśliwia

Żeromski sucks... Długo szukać drugiego takiego wodoleja i nudziarza. Nawet Sienkiewicz będzie u mnie z pół oczka niżej Laughing

Oj, popieram. Ludzi Bezdomnych to już nie dokończyłam, bo mnie odrzucało.
Łapię za książkę, jedna chwila i jak mnie nie rzuci, to już z własnego pokoju ląduję przed domem. :lol:

PostWysłany: Czw 22:48, 01 Lip 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 491, 492, 493 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669  Następny
Strona 492 z 669

Skocz do: