|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #13
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 491, 492, 493 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
wiolka17 dziewczyna, której w tamtym roku konia zajeżdżałam, wygłosiła mi przed chwilą na gg taką teorię, że do tej pory zbieram szczękę z podłogi. Już pomijając fakt, że nigdy nie miała trenera a jeździ może 4 lata. Wg mnie powinna być kurna jakaś hierarchia według stażu, bo tyle co ona jeździ ja swojego konia mam... :roll: na którym notabene wg niej nie umiem jeździć, bo koń nie jest ustawiony prosto tylko do środka na ŁUKU :roll:
|
|
Wysłany:
Czw 22:16, 01 Lip 2010 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
rocket queen napisał: | Z klasyki: Dostojewski |
:hmmm: Gdzieś kiedyś już czytałam o tej fascynacji. ;) Zastanawiam się nad złapaniem w łapki 'Braci Karamazow'. Poradź. Zrecenzuj. :)
|
|
Czw 22:18, 01 Lip 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
wiolka17 napisał: | O, to będzie jakaś grupa wsparcia, jakby co. |
*żółwik*
wiolka17 napisał: | mnie coś tam nauczyć, a chyba jedyne co wyniosłam z tych praktyk, to spinacze. |
te praktyki to dziwna sprawa. wymagają od ciebie tego, czego na ogół ty chcesz się od nich nauczyć :lol:
Arroch napisał: | Jeny dlaczego coraz głupsi ludzie się biorą za pseudo jeździectwo? Rolling Eyes mdleje i jeszcze uważają, że wiedzą wszystko najlepiej Rolling Eyes |
bo grunt to pozytywna samoocena i wiara w to, że nie spotka mnie nic złego? :mrgreen:
|
|
Wysłany:
Czw 22:19, 01 Lip 2010 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
Pochwał: 57
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | obżarłam się jak świnia |
-Nażarłem się jak świnia
-Pumba, ale Ty jesteś świnią!
-E, no fakt.
:hahaha:
A tak w ogóle cześć. ;)
Arroch napisał: | wygłosiła mi przed chwilą na gg taką teorię, że do tej pory zbieram szczękę z podłogi |
Arroch napisał: | wg niej nie umiem jeździć, bo koń nie jest ustawiony prosto tylko do środka na ŁUKU |
Powiem Ci to co zawsze: nie znam się na jeździectwie, ale nawet mnie to zabiło. Stawiam, ze już pewnie nawet nie miałaś siły, żeby ją ogarnąć - ja na Twoim miejscu chyba bym zaryła głową o biurko. :roll:
Dodano 4 minut temu:
rocket queen napisał: | wiolka17 napisał:
mnie coś tam nauczyć, a chyba jedyne co wyniosłam z tych praktyk, to spinacze.
te praktyki to dziwna sprawa. wymagają od ciebie tego, czego na ogół ty chcesz się od nich nauczyć |
A weź. Pierwsze co, to odnosiłam wrażenie, że traktują mnie jak intruza: 'no jak już jesteś, to sobie bądź, siądź gdzieś, czy coś. Wiesz, my nie mamy czasu, mamy ważniejsze sprawy niż niańczyć praktykantów'. Drugie co: siedzę na praktykach, wypełniamy jakieś dokumenty, a nie wiemy za bardzo jak się za nie zabrać 'a bo to powinni was tego w szkole nauczyć'. Szkoła: 'a to mieliście na praktykach, więc lecimy dalej'. No i koniec końców nikt nie omówi tego tak jak trzeba i jesteśmy w czarnej d... :roll:
|
|
Czw 22:28, 01 Lip 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
wiolka17 weź zostawiłam to w cholerę, jak jej się coś stanie to nie będzie mój problem, a stanie się coś w końcu bo z takimi teoriami daleko nie zajedzie, poza tym da się iść na łuku prosto nie wyginając się do środka? O.o
Cytat: | bo grunt to pozytywna samoocena i wiara w to, że nie spotka mnie nic złego? |
no w sumie o tym nie pomyślałam... wiara to dobre słowo, założę się, że prędzej czy później coś się stanie i to nie koniecznie będzie przyjemne...
|
|
Wysłany:
Czw 22:29, 01 Lip 2010 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Spójrzcie:
|
|
Czw 22:31, 01 Lip 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
wiolka17 napisał: | Gdzieś kiedyś już czytałam o tej fascynacji. Wink Zastanawiam się nad złapaniem w łapki 'Braci Karamazow'. Poradź. Zrecenzuj. Smile |
To jedna z moich ulubionych! Z racji tego, że wyszła spod ręki Dostojewskiego jako ostatnia, uznawana jest za swoistą syntezę całego dorobku pisarza. Jeśli zdecydujesz się po nią sięgnąć, to koniecznie wczytaj się również w "Biesy" i - oczywiście - w "Zbrodnię i karę", żebyś miała pełny ogląd nietzscheańskiego bohatera. Jak każdą powieść, również i "BK" można czytać, koncentrując się za każdym razem na czymś innym. Osobiście, najbardziej interesuje mnie postać Iwana Karamazowa. Jest to średni z braci Karamazow, który został jakby celowo umieszczony pomiędzy przejawiającym szczególne skłonności ku dobru Alosze - będącym istnym ucieleśnieniem dobra, miłości i harmonii – a nie umiejącym nad sobą panować Dymitrem. Był on człowiekiem bystrym, wykształconym, który życiu swym prawdziwie cenił tylko dwie wartości: dobro autonomiczne, a więc stanowione przez samego człowieka i wolność; odrzucającą z kolei potrzebę podporządkowania się jakiejkolwiek zasadzie. Podobnie jak Raskolnikow (bohater "Zbrodni i kary") – jest zatwardziałym i zawziętym racjonalistą; wprost nie potrafiącym oprzeć się pokusie ludzkiego rozumu, czyniąc z niego swe główne narzędzie w procesie poznania i zrozumienia świata. Odrzuca jednocześnie wszystko to, czego z jego pomocą pojąć nie może. W przeciwieństwie do Rodii nie odrzuca jednak Boga. Nieustannie z nim polemizuje, uznając kwestię jego istnienia za niemożliwą do rozstrzygnięcia. Przedmiotem najbardziej zawziętej krytyki Iwana jest jednak świat – bohetare ten nie tyle, że się mu sprzeciwia, co wręcz go odrzuca, prezentując tym samym trochę inną formę ateizmu, aniżeli ta, do której przywykliśmy;)
Oczywiście dylematy moralne (i nie tylko) Iwana to tylko jeden z wątków, poruszanych w książce - jak napisałam wcześniej: można ją czytać wielokrotnie, za każdym razem koncentrując się zupełnie na czymś innym.
|
|
Wysłany:
Czw 22:33, 01 Lip 2010 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
wiolka17 napisał: | Cytat: | Juniuś napisał:
obżarłam się jak świnia
-Nażarłem się jak świnia
-E, no fakt. |
|
:mrgreen:
idę spać, dobranoc wszystkim :*
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Czw 22:33, 01 Lip 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch napisał: | weź zostawiłam to w cholerę |
I bardzo dobrze. Po co masz się denerwować, nie Twoja broszka.
A jak zdrówko? :)
|
|
Czw 22:34, 01 Lip 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
wiolka17 lepiej :) dzisiaj pierwszy raz zjadłam coś innego niż jogurt :D
|
|
Wysłany:
Czw 22:40, 01 Lip 2010 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
rocket queen
Wow! Dziękuję. :) Naprawdę mnie zaciekawiłaś tym opisem. Zbrodnię i karę czytałam, bo to lektura i mi się podobała. To wezmę się najpierw za 'Biesy'. Oczywiście jak już przeczytam 'Przedwiośnie' - polonistka się uparła, że kiedy wrócimy do szkoły od razu lecimy z tą lekturą, co mnie jednak średnio uszczęśliwia. :roll:
Arroch demot dla Ciebie, na poprawę humoru:
[img]http://demotywatory.pl/1836139/Nauczyciel-z-poczuciem-humoru[/img]
|
|
Czw 22:40, 01 Lip 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | wiolka17 napisał:
Cytat:
Juniuś napisał:
obżarłam się jak świnia
-Nażarłem się jak świnia
-E, no fakt.
Mr. Green
idę spać, dobranoc wszystkim :* |
primo: jak śmiecie?!?!?
secundo: branoc, wilson;)
Dodano 2 minut temu:
Cytat: | jak już przeczytam 'Przedwiośnie' - polonistka się uparła, że kiedy wrócimy do szkoły od razu lecimy z tą lekturą, co mnie jednak średnio uszczęśliwia |
Żeromski sucks... Długo szukać drugiego takiego wodoleja i nudziarza. Nawet Sienkiewicz będzie u mnie z pół oczka niżej :lol:
|
|
Wysłany:
Czw 22:43, 01 Lip 2010 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch napisał: | lepiej Smile dzisiaj pierwszy raz zjadłam coś innego niż jogurt Very Happy |
To fajnie. :)
Pamiętam jak mnie rozwaliła angina. Idą święta, Boże Narodzenie, ludzie stoją w sklepach z pełnymi wózkami, a moja mama biedna stoi między nimi z całym koszykiem jogurtów, bo nic innego mi nie chciało przejść przez gardło, bo miałam taki problem z połykaniem.
|
|
Czw 22:43, 01 Lip 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch napisał: | dzisiaj pierwszy raz zjadłam coś innego niż jogurt |
jogurt jest w deche! :> nie ma niczego lepszego od jogurtu z płatkami! amen.
|
|
Wysłany:
Czw 22:45, 01 Lip 2010 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
rocket queen napisał: | Juniuś napisał:
wiolka17 napisał:
Cytat:
Juniuś napisał:
obżarłam się jak świnia
-Nażarłem się jak świnia
-E, no fakt.
Mr. Green
idę spać, dobranoc wszystkim :*
primo: jak śmiecie?!?!? |
Sorry, zawsze mi to staje przed oczami, gdy ktoś tak powie. :lol:
Cytat: | Cytat:
jak już przeczytam 'Przedwiośnie' - polonistka się uparła, że kiedy wrócimy do szkoły od razu lecimy z tą lekturą, co mnie jednak średnio uszczęśliwia
Żeromski sucks... Długo szukać drugiego takiego wodoleja i nudziarza. Nawet Sienkiewicz będzie u mnie z pół oczka niżej Laughing |
Oj, popieram. Ludzi Bezdomnych to już nie dokończyłam, bo mnie odrzucało.
Łapię za książkę, jedna chwila i jak mnie nie rzuci, to już z własnego pokoju ląduję przed domem. :lol:
|
|
Czw 22:48, 01 Lip 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 491, 492, 493 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669 Następny |
Strona 492 z 669 |
|