|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #14
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 571, 572, 573 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Katarzyna, cudo psiak! :) Jaka to rasa? :)
|
|
_________________ Jak sobie pościelisz, to mnie zawołaj. ;)
Wysłany:
Sob 12:22, 11 Wrz 2010 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72
Miasto: G.||Gdynia
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Ann, łączę się z Tobą w cierpieniu - walczę z pracą domową z polskiego. przebrnęłam przez głupie pytania o rozumienie tekstu, teraz jeszcze esej i jakieś tam notatki.
przeziębiona tylko nie jestem, na szczęście. (mogę Cię wyleczyć smacznym posiłkiem - grzanki z czosnkiem, czosnkiem, cebulą i pomidorem, moje ukochane)
ale się wkurzam strasznie, bo mam jeden palec usztywniony. nie lubię tego, nie lubię.
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Magda - druga połówka mojego mózgu
-o, słońce wyszło. -ten twój huraoptymizm potrafi być naprawdę irytujący!
Wysłany:
Sob 12:23, 11 Wrz 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

Pochwał: 5
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
nimfka
Nietoperek

Pochwał: 30
Miasto: HouseLand
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ewel napisał: | Katarzyna, cudo psiak! :) Jaka to rasa? :) |
Berneński Pies Pasterski - mam w domu takich siedem (w tym jeden duży) :D. Mają dopiero po 3 tygodnie, a ja już nie wyobrażam sobie rozstania, przynajmniej z Rudolfem (widoczny na zdjęciach).
|
|
_________________ Whatever you are, don't be another brick in the wall!
Wysłany:
Sob 12:24, 11 Wrz 2010 |
|
Katarzyna
Laryngolog

Pochwał: 3
Miasto: Katowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Katarzyna napisał: | Nie wiem, ale wydaje mi się, że za moich czasów aż tak głupich zadań nie było xD. |
może wtedy jeszcze zakładali, że jak już uczeń chodzi do liceum, to czytać umie...
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Wysłany:
Sob 12:24, 11 Wrz 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
maria lucie napisał: | Katarzyna napisał: | Nie wiem, ale wydaje mi się, że za moich czasów aż tak głupich zadań nie było xD. |
może wtedy jeszcze zakładali, że jak już uczeń chodzi do liceum, to czytać umie... |
Może xD.
|
|
Wysłany:
Sob 12:25, 11 Wrz 2010 |
|
Katarzyna
Laryngolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Katarzyna, rozstania z takimi maluchami są okropne, coś o tym wiem :/
maria lucie, polska edukacja spada w przepaść i niby wszyscy mają pomysł, jak ją uratować, ale oczywiście żadna z propozycji się nie sprawdza :P. Dyskutowaliśmy trochę o tym na zajęciach z dydaktyki, ewaluacji, itp. Tzw. zadania na myślenie, rozumienie - są ogłupiające, nie wymagają tak naprawdę myślenia, co najwyżej przetworzenia pewnych informacji...
|
|
Wysłany:
Sob 12:31, 11 Wrz 2010 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ewel, a już najmniej wymagają od nas jakichkolwiek przejawów oryginalności czy kreatywności... (mam na myśli ogólny program i np pytania na egzaminie gimnazjalnym, ja miałam szczęście i trafiłam do szkoły, gdzie większość nauczycieli wyżej ceni niekonwencjonalne myślenie niż wykute informacje)
|
|
Wysłany:
Sob 12:35, 11 Wrz 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Problem tkwi w tym, że szkoła tak naprawdę odmóżdża. Spójrzmy na maturę z języka polskiego - zero kreatywności, jedyny problem to przeczytanie tekstu i zabicie jakiegokolwiek indywidualnego myślenia, żeby zmieścić się w klucz. Później następuje wielkie zdziwienie, że nasze społeczeństwo głupieje.
|
|
Wysłany:
Sob 12:37, 11 Wrz 2010 |
|
Katarzyna
Laryngolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
maria lucie a! dostaliście jakieś kartki do wypełnienia? Ja polski lubię ale nauczycielki nie trawię i to bardzo.. przez to coraz mniej lubię ten przedmiot. My mamy zrobić notatki z 2 stron.. tyle że zmieniając te zdanie, musimy to wszystko przekształcać na swoją notatkę. Ale książka jest taka głupia że ja nic z tego nie rozumiem. Ale trzeba to jakąś przetrawić..
nimfka no to witaj w klubie! :(
|
|
Wysłany:
Sob 12:39, 11 Wrz 2010 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Katarzyna, zgadzam się.
przypomnialo mi się jak rozmawiłam z jednym chłopcem z gimnazjum o filmach. Powiedział że widział "Pulp fiction", a ja na to, że chyba jest za młody na takie filmy. odpowiedział mi: "ech...wiecej przekleństw się ze szkoły nauczyłem niz z takich filmów" :hahaha:
|
|
Sinaj - my sweet soulmate :*:*
Moja zÓa maagdaa umilająca mi chwile w schowku :twisted: złota lista
Johnny, johnny, john--> http://johnnydepp.blox.pl/html
Wysłany:
Sob 12:40, 11 Wrz 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ann napisał: | dostaliście jakieś kartki do wypełnienia? |
nie, mamy głupie pytania w głupim podręczniku.
oficjalnie na lekcji tego jednak nie powiem, podręcznik pisała nasza nauczycielka.
Dodano 25 sekund temu:
ann napisał: | książka jest taka głupia |
jaka to książka?
|
|
Wysłany:
Sob 12:42, 11 Wrz 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
maria lucie, jeszcze ogólniak to jest fajna przygoda z edukacją - przynajmniej w większości, bo studia, całe te egzaminy, to nic innego, jak ładowanie pamięci podręcznikowymi informacjami i klasyczny "reset" po zaliczeniu...Biologia jest jeszcze na tyle fajnym kierunkiem, że mamy możliwość pójścia w teren, czy do laboratorium, wykonania doświadczeń, itp. Prawdziwa zabawa zaczyna się chyba dopiero na magisterce, kiedy sami, pod okiem promotora, musimy zaplanować, wykonać i przedstawić wyniki własnego, nieodtwórczego projektu badawczego. Normalnie, can't wait :D
|
|
Wysłany:
Sob 12:42, 11 Wrz 2010 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hambarr, ale tak jest. Jeszcze jak moja siostra była w gimnazjum musiałam do niej na przerwie podejść, po klucze (3 lata wstecz chodziłam do tej samej szkoły) i byłam po prostu w szoku. To co się działo na korytarzach jest nie do opisania, no i same jej opowieści. Miałyśmy większości tych samych nauczycieli, tylko, że ona już mało co od nich wyniosła. Nie dlatego, że nagle odechciało im się uczyć - zmienił się program, no i zmieniły się dzieciaki.
|
|
Wysłany:
Sob 12:44, 11 Wrz 2010 |
|
Katarzyna
Laryngolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Katarzyna, ja nie mowie że tak nie jest, tylko rozbawił mnie ten tekst. A gimnazjum mnie przeraża. gdybym była nauczycielką, za nic nie chcialabym tam uczyć.
|
|
Sinaj - my sweet soulmate :*:*
Moja zÓa maagdaa umilająca mi chwile w schowku :twisted: złota lista
Johnny, johnny, john--> http://johnnydepp.blox.pl/html
Wysłany:
Sob 12:46, 11 Wrz 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 571, 572, 573 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636 Następny |
Strona 572 z 636 |
|