|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 362, 363, 364 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Shitzune napisał: | Aaaaaach, tymi słowami skazujesz mnie na wieczną samotność |
Siebie już skazałem to miło będzie mieć współtowarzysza :mrgreen:
Shitzune napisał: | No proszę, jacy to my jesteśmy super! Wy też musicie być super, skoro chcą u was robić filię |
Wiesz, z tego co mówił nasz dyrek to nasze LO jest podobno drugie w Polsce pod względem tego jak absolwenci radzą sobie na studiach. No i przez to się nawiązała jakaś współpraca i takie są plany. Ale co to za studia w domu, lepiej z dala od rodziców :)
Shitzune napisał: | Prawdziwy biotech zacznie się dopiero na trzecim roku... |
Na razie to pewnie szlifujecie podstawy, jakby to ujał nasz typ od fizyki "szykujecie liny przed wyjściem w góry" :D
|
|
Sob 23:12, 29 Sty 2011 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Połowa mojej grupy zazdrości mi, że mam normalne obiady i sypiam we własnym łóżku |
Coś w tym jest, ale to także kwestia tego co kto lubi. Ja tam na razie nie należe do grona szczególnie "imprezowych" ale to ze względu na że jestem stopowany przez rodziców ( zresztą słusznie). Ale lubię takie klimaty i dlatego na studiach mam zamiar się wyszaleć, w granicach rozsądku oczywiście :)
Shitzune napisał: | Mam bardziej adekwatną metaforę: to jak zbieranie olbrzymich zapasów na zimę z zamiarem skonsumowania tylko i wyłącznie połowy... ^^ |
Nam koleś od fizyki mówi, że dopiero na studiach będziemy mieli przyjemnośc poznania arkanów prawdziwej nauki i co chwila wyjeżdża z taką przenośnią. Ale on jest nawiedzony dlatego jestem skłonny przyjąć Twoją jako o wiele bardziej trafną.
|
|
Sob 23:34, 29 Sty 2011 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio napisał: | am koleś od fizyki mówi, że dopiero na studiach będziemy mieli przyjemnośc poznania arkanów prawdziwej nauki i co chwila wyjeżdża z taką przenośnią. Ale on jest nawiedzony dlatego jestem skłonny przyjąć Twoją jako o wiele bardziej trafną. |
No cóż, nie zaprzeczę, że badanie funkcji i całkowanie to naprawdę fascynujące czynności (mówię to absolutnie poważnie), niemniej jednak jestem na biotechnologii, moim celem jest produkowanie insuliny w bakteriach i tworzenie genetycznie modyfikowanych organizmów, nie wiem, jak całka z sinusa x ma mi w tym pomóc. ;)
Ale jako że jestem ambitna z natury, to nie narzekam.
lesio napisał: | Ale lubię takie klimaty i dlatego na studiach mam zamiar się wyszaleć, w granicach rozsądku oczywiście |
W takim razie wybierz sobie dobrze kierunek - bo ja np nie mam nawet kiedy szaleć, harówka od rana do nocy :D
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Sob 23:38, 29 Sty 2011 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | W takim razie wybierz sobie dobrze kierunek - bo ja np nie mam nawet kiedy szaleć, harówka od rana do nocy |
Eh tu jest problem, niby trzeba mieć czas na rozrywkę ale perspektywy na przyszłość trzeba mieć. Myślę o elektrotechnice lub elektronice i telekomunikacji, chociaż taka mechatronika czy automatyka i robotyka też by była dosyć ciekawa. Są to (chyba) dosyć ambitne kierunki ale myśle, że zawsze czas się wygospodaruje :roll:
Shitzune napisał: | No cóż, nie zaprzeczę, że badanie funkcji i całkowanie to naprawdę fascynujące czynności (mówię to absolutnie poważnie), niemniej jednak jestem na biotechnologii, moim celem jest produkowanie insuliny w bakteriach i tworzenie genetycznie |
Ale inżynier to inżynier, musi byc praktycznie wszechstronnie wykształcony :D
|
|
Sob 23:42, 29 Sty 2011 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio napisał: | automatyka i robotyka |
dobitny kierunek :]
|
|
Wysłany:
Nie 11:45, 30 Sty 2011 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Howling_Mad napisał: | dobitny kierunek |
A to Twój kierunek ? Pamiętam, że uczyłeś się na Politechnice Gdańskiej ale właśnie kierunek mi gdzieś uciekł. Ogólnie to mam straszne zaległości jezeli chodzi o życie na forum i zupełnie nie ogarniam :D
|
|
Nie 11:52, 30 Sty 2011 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dzień dobry :D
Wróciłam ze świątyni, powoli dochodzę do siebie po przeziębieniu i zaczynam rozkoszować się... feriami :mrgreen:
|
|
Nie 12:24, 30 Sty 2011 |
|
zaneta94
Grzanka

Pochwał: 30
Miasto: Dziura zabita dechami :P
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Pora wyciągać flagi i święto narodowe ogłaszać... How pojawił się na forum :]
Przeżyłam już dzisiaj najazd ze wschodu(czyt. rodzice przybyli dokarmić dziecko, by w czasie sesji nie zginęło), a później wybieram się na swój prezent bożonarodzeniowy :lol:
|
|
_________________ ✘✘✘
Nobody breaks my heart...
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Marg :*
bo M&M'sy zawsze lecą w kulki;)
Wysłany:
Nie 14:02, 30 Sty 2011 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

Pochwał: 10
Miasto: Warszawa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja jakoś dotkliwie nie odczuwam potrzeby imprezowania i wyszalenia się, za to znam osoby, które oddają się temu bez reszty i przez to zawalają studia :?
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Nie 15:25, 30 Sty 2011 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cześć wszystkim! Przepraszam, że wczoraj zniknęłam ale musiałam się już zbierać do wyjścia. Juniuś, How miło Was czytać! :) Co tam słychać u Was? *głównie kieruję to pytanie do Juniuś, która jest w tym momencie obecna na forum*
|
|
Wysłany:
Nie 15:32, 30 Sty 2011 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Co u mnie? Do przodu :D jestem w trakcie sesji, a w zasadzie w jej ostatnim etapie. Przede mną jeszcze jeden egzamin i kilka dni wolnego. Właśnie wchłaniam wiedzę na temat teratogenów, czyt. czynników pochodzących ze środowiska zewnętrznego działających na organizm kobiety i płodu, wywołujących wady wrodzone płodu.
A co u Ciebie? *tuli ann*
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Nie 15:37, 30 Sty 2011 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś a jutro masz egzamin? Rozumiem, że potem wracasz do Ostrowa, do domu gdy skończy się sesja? Współczuję nawału nauki :(
U mnie jakoś leci, teraz mam ferie a ja powinnam się zabrać do ostrej nauki.
|
|
Wysłany:
Nie 15:52, 30 Sty 2011 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nie, nie, egzamin mam dopiero czwartek, ale ze względu na ogrom materiału i fakt, że nie było mnie na żadnym wykładzie, i wszystkie informacje są dla mnie nowe zaczęłam naukę już teraz :wink:
I tak, po egzaminie wracam do Ostrowa na kilka dni, żeby zregenerować siły i pełna energii rozpocząć II-letni semestr.
Jak masz ferie, to odpoczywaj, czego chcesz się tak uczyć? Przyda Ci się chwila wytchnienia.
|
|
Wysłany:
Nie 15:55, 30 Sty 2011 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 362, 363, 364 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny |
Strona 363 z 649 |
|