Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 500, 501, 502 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Przy temacie hybrydyzacji mam definicję, że to teoria matematyczna, rozrysowany mam wodorek berylu, chlorek bromu, metan i w wyjątkach amoniak i wodę i to wszystko. A o metodzie VSEPR nie było mowy Sad

O.o <-- mój jedyny komentarz. Nie ma rady, musisz się nauczyć vsepru, chyba, że da wam tylko te, co podała. Dość prosty jest. No i wiesz na 100% jaka Ci hybrydyzacja wychodzi.
Ja hybrydyzację mam tak : polega na przekształceniu orbitali atomowych różnych podpowłok, co prowadzi do otrzymania orbitali atomowych o identycznych kształtach obszarów orbitalnych i odpowiedniej orientacji przestrzennej tych obszarów, jest wykorzystywana do wyjaśniania kształtu cząsteczek wieloatomowych.

PostWysłany: Czw 20:39, 24 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Po pierwsze to nie ma jeszcze takiego wagonika którego się nie da odczepić. A po drugie to ja mam w sumie jakiś powalony odruch myśliwego. Poluje poluje i jak coś upoluję to tracę zainteresowanie. Więc kilka chwil i zapewne przestałby mnie jakoś tak interesować.

:serducho: Chase :serducho:

PostWysłany: Czw 20:39, 24 Lut 2011
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Pochwał: 5

Miasto: wołomin
Powrót do góry

jeanne napisał:
O.o <-- mój jedyny komentarz. Nie ma rady, musisz się nauczyć vsepru, chyba, że da wam tylko te, co podała. Dość prosty jest. No i wiesz na 100% jaka Ci hybrydyzacja wychodzi.

Będę musiała, bo wątpię, że da te same,całe szczęście, że dość prosty ;)
Cytat:
Poluje poluje i jak coś upoluję to tracę zainteresowanie. Więc kilka chwil i zapewne przestałby mnie jakoś tak interesować.

Moja koleżanka tak ma, twierdzi, że potem wszystko za łatwo przychodzi, że brakuje emocji.

PostWysłany: Czw 20:43, 24 Lut 2011
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Tak siedzę i czytam...
Ten wagonik ma bagaż no i jeszcze jedno pytanie....czy ty byś chciała zostać kiedyś takim „wagonikiem”?
A tak poza tym to dobry wieczór :)

PostWysłany: Czw 20:45, 24 Lut 2011
kokosanka
Student medycyny
Student medycyny

Powrót do góry

moniia2311 napisał:
Poluje poluje i jak coś upoluję to tracę zainteresowanie.

Dość popularne...grunt to gonić króliczka:) Złapany tak nie cieszy :)
Prawda, że najbardziej pociąga to niedostępne :)
Aczkolwiek nie wiem, czy na miejscu tej żony podchodziłabym tak samo :wink:

PostWysłany: Czw 20:46, 24 Lut 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:

Będę musiała, bo wątpię, że da te same,całe szczęście, że dość prosty Wink

3 działania :
Obliczasz liczbę elektronów walencyjnych :D czyli w tym h2o, 2 z wodoru +6 z tlenu
Obliczasz liczbę wolnych par elektronowych - 1/2 * liczba elektronów walencyjnych - 4 * (liczba tych pierwiastków przyczepionych do pierwiastka centralnego, które nie są wodorem!) - liczbę wodorów przyczepionych do pierwiastka centralnego
Obliczasz Liczbę przestrzenną - liczba wolnych par elektronowych + liczba tych pierwiastków przyczepionych do pierwiastka centralnego, które nie są wodorem, + liczbę wodorów przyczepionych do pierwiastka centralnego
wychodzi ci albo
2 - wtedy kształt liniowy - sp
3 - płaski - sp2
4 - przestrzenny - sp3

I tyle ;D

Dodano 1 minut temu:

kokosanka wieczór ^^

PostWysłany: Czw 20:48, 24 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

konwalia7777 napisał:

Moja koleżanka tak ma, twierdzi, że potem wszystko za łatwo przychodzi, że brakuje emocji.

bo chodzi o to żeby gonić króliczka a nie go posiadać. No dobra takie naleciałości od ludzi pierwotnych chyba nawet. Nie tyle że za łatwo. Tylko ustalam sobie cel i jak go osiągam to nie widzę sensu osiągania go po raz kolejny. W sumie chyba logiczne nawet.
e.
ja wiem że ja jego żony nie znam i raczej nie poznam więc mało mnie to obchodzi. Dla mnie seks to seks a nie jakieś łączenie dusz i takie tam rzeczy. Według mnie każdy ma jakieś potrzeby więc to nic złego. A jakbym była na miejscu żony to z pewnością koleś nie miałby czasu pomyśleć nawet o innej miednicy... :D

e2.
Ja wagonikiem... Nie to że bym chciała czy nie ale ja generalnie uważam od dłuższego czasu że facet tak, ślub nie.... Żadnych zobowiązań czy czymś w tym stylu.

PostWysłany: Czw 20:48, 24 Lut 2011
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry

Jeanne dziękuję ;* Rzeczywiście nie jakieś bardzo trudne.
Z fizyki opanowałam zadania na pracę, zasadę zachowania energii, została mi jeszcze energia grawitacyjna w polu i układy związane, deficyt masy. A jak Tobie idzie z biologią czy tam fizyką :?: Byle jeszcze do jutra po południu :)
Witaj kokosanka

PostWysłany: Czw 20:53, 24 Lut 2011
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

moniia2311 napisał:
Dla mnie seks to seks a nie jakieś łączenie dusz i takie tam rzeczy.

A...no to już mam przybliżony obraz sytuacji :wink: Myślałam raczej, że zadurzyłaś się w tym facecie i to coś więcej niż seks :P Ten brak skupienia przy nim wprowadził mnie w błąd :wink:

Dodano 2 minut temu:

kokosanka, dobry wieczór :wink:

PostWysłany: Czw 20:55, 24 Lut 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
A jakbym była na miejscu żony to z pewnością koleś nie miałby czasu pomyśleć nawet o innej miednicy... Very Happy

A niekoniecznie. Bo wtedy już nie był by sam seks dla seksu, byłoby życie z jego elementami. Jakbyś musiała prać jego skarpetki to mogłoby Ci szybko aż takie napalenie przejść ^^

PostWysłany: Czw 20:56, 24 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

alhambra napisał:
A...no to już mam przybliżony obraz sytuacji Wink Myślałam raczej, że zadurzyłaś się w tym facecie i to coś więcej niż seks Razz Ten brak skupienia przy nim wprowadził mnie w błąd Wink

bo to jest tak :)
patrzę na niego o ile jestem w stanie, kręcę się koło niego, i totalnie generalnie ideałem sie staje tyle że wiem że jeśli coś poważniej by było to bym się wycofała (jak zawsze z resztą) a jak seks to później i tak nie będzie mnie interesował. Tak czy siam wiem jak to się skończy :p

PostWysłany: Czw 20:58, 24 Lut 2011
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry

moniia2311 napisał:
ja generalnie uważam od dłuższego czasu że facet tak, ślub nie.... Żadnych zobowiązań czy czymś w tym stylu.

Nie no, OK...nie mówimy tu koniecznie o formalnej legalizacji związku ślubem:) Chodzi ogólnie o jakąś w pewnym sensie przynależność w związku.
Ja też żyję w związku, którego nigdy nie zalegalizuję, ale gdyby ktoś mi sie w niego wpakował...oj biedna by była... :wink:

alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
Jeanne dziękuję ;* Rzeczywiście nie jakieś bardzo trudne.
Z fizyki opanowałam zadania na pracę, zasadę zachowania energii, została mi jeszcze energia grawitacyjna w polu i układy związane, deficyt masy. A jak Tobie idzie z biologią czy tam fizyką Question Byle jeszcze do jutra po południu Smile

Tym bardziej nie rozumiem dlaczego ona wam tego nie wytłumaczyła. Przecież z tego i kształt i hybrydyzacja i wolne pary elektronowe do rysowania kreskowego...
Biologia nauczona. Teraz katuje się polskim, a raczej siedzę i patrzę w monitor z poczuciem winy, że się nie uczę francuskiego, czy nie robię fizyki. Trudno, nie mam do tego głowy teraz.

jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Ten osławiony wagonik to nie tylko ślub sam w sobie.
Będąc w wolnym związku nie uwierzę, że komuś się podoba jak ktoś inny „popycha” twój wagonik :)
Seks to seks...rozumiem, że ktoś może traktować to jako formę zaspokojenia potrzeb ale i to kiedyś przestanie być ciekawe.
Pomyśl jak będzie ci się z nim później pracowało... no na pewno nie za bardzo ciekawie.

PostWysłany: Czw 20:59, 24 Lut 2011
kokosanka
Student medycyny
Student medycyny

Powrót do góry

Cytat:
że jeśli coś poważniej by było to bym się wycofała (jak zawsze z resztą)

Moniia z jednej strony zazdroszczę, bo chciałabym tak, bez zaangażowania takiego emocjonalnego, a z drugiej... Po prostu kiedyś będzie Ci się trudno przestawić, jeśli będziesz mieć potrzebę na coś wiecej.

PostWysłany: Czw 21:03, 24 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 500, 501, 502 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny
Strona 501 z 649

Skocz do: