|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 500, 501, 502 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Cytat: |
Przy temacie hybrydyzacji mam definicję, że to teoria matematyczna, rozrysowany mam wodorek berylu, chlorek bromu, metan i w wyjątkach amoniak i wodę i to wszystko. A o metodzie VSEPR nie było mowy Sad |
O.o <-- mój jedyny komentarz. Nie ma rady, musisz się nauczyć vsepru, chyba, że da wam tylko te, co podała. Dość prosty jest. No i wiesz na 100% jaka Ci hybrydyzacja wychodzi.
Ja hybrydyzację mam tak : polega na przekształceniu orbitali atomowych różnych podpowłok, co prowadzi do otrzymania orbitali atomowych o identycznych kształtach obszarów orbitalnych i odpowiedniej orientacji przestrzennej tych obszarów, jest wykorzystywana do wyjaśniania kształtu cząsteczek wieloatomowych.
|
|
Czw 20:39, 24 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Po pierwsze to nie ma jeszcze takiego wagonika którego się nie da odczepić. A po drugie to ja mam w sumie jakiś powalony odruch myśliwego. Poluje poluje i jak coś upoluję to tracę zainteresowanie. Więc kilka chwil i zapewne przestałby mnie jakoś tak interesować.
|
|
Czw 20:39, 24 Lut 2011 |
|
moniia2311
Stomatolog

Pochwał: 5
Miasto: wołomin
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | O.o <-- mój jedyny komentarz. Nie ma rady, musisz się nauczyć vsepru, chyba, że da wam tylko te, co podała. Dość prosty jest. No i wiesz na 100% jaka Ci hybrydyzacja wychodzi. |
Będę musiała, bo wątpię, że da te same,całe szczęście, że dość prosty ;)
Cytat: | Poluje poluje i jak coś upoluję to tracę zainteresowanie. Więc kilka chwil i zapewne przestałby mnie jakoś tak interesować.
|
Moja koleżanka tak ma, twierdzi, że potem wszystko za łatwo przychodzi, że brakuje emocji.
|
|
Czw 20:43, 24 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Tak siedzę i czytam...
Ten wagonik ma bagaż no i jeszcze jedno pytanie....czy ty byś chciała zostać kiedyś takim „wagonikiem”?
A tak poza tym to dobry wieczór :)
|
|
Wysłany:
Czw 20:45, 24 Lut 2011 |
|
kokosanka
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
moniia2311 napisał: | Poluje poluje i jak coś upoluję to tracę zainteresowanie. |
Dość popularne...grunt to gonić króliczka:) Złapany tak nie cieszy :)
Prawda, że najbardziej pociąga to niedostępne :)
Aczkolwiek nie wiem, czy na miejscu tej żony podchodziłabym tak samo :wink:
|
|
Wysłany:
Czw 20:46, 24 Lut 2011 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: |
Będę musiała, bo wątpię, że da te same,całe szczęście, że dość prosty Wink |
3 działania :
Obliczasz liczbę elektronów walencyjnych :D czyli w tym h2o, 2 z wodoru +6 z tlenu
Obliczasz liczbę wolnych par elektronowych - 1/2 * liczba elektronów walencyjnych - 4 * (liczba tych pierwiastków przyczepionych do pierwiastka centralnego, które nie są wodorem!) - liczbę wodorów przyczepionych do pierwiastka centralnego
Obliczasz Liczbę przestrzenną - liczba wolnych par elektronowych + liczba tych pierwiastków przyczepionych do pierwiastka centralnego, które nie są wodorem, + liczbę wodorów przyczepionych do pierwiastka centralnego
wychodzi ci albo
2 - wtedy kształt liniowy - sp
3 - płaski - sp2
4 - przestrzenny - sp3
I tyle ;D
Dodano 1 minut temu:
kokosanka wieczór ^^
|
|
Czw 20:48, 24 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
konwalia7777 napisał: |
Moja koleżanka tak ma, twierdzi, że potem wszystko za łatwo przychodzi, że brakuje emocji. |
bo chodzi o to żeby gonić króliczka a nie go posiadać. No dobra takie naleciałości od ludzi pierwotnych chyba nawet. Nie tyle że za łatwo. Tylko ustalam sobie cel i jak go osiągam to nie widzę sensu osiągania go po raz kolejny. W sumie chyba logiczne nawet.
e.
ja wiem że ja jego żony nie znam i raczej nie poznam więc mało mnie to obchodzi. Dla mnie seks to seks a nie jakieś łączenie dusz i takie tam rzeczy. Według mnie każdy ma jakieś potrzeby więc to nic złego. A jakbym była na miejscu żony to z pewnością koleś nie miałby czasu pomyśleć nawet o innej miednicy... :D
e2.
Ja wagonikiem... Nie to że bym chciała czy nie ale ja generalnie uważam od dłuższego czasu że facet tak, ślub nie.... Żadnych zobowiązań czy czymś w tym stylu.
|
|
Czw 20:48, 24 Lut 2011 |
|
moniia2311
Stomatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jeanne dziękuję ;* Rzeczywiście nie jakieś bardzo trudne.
Z fizyki opanowałam zadania na pracę, zasadę zachowania energii, została mi jeszcze energia grawitacyjna w polu i układy związane, deficyt masy. A jak Tobie idzie z biologią czy tam fizyką :?: Byle jeszcze do jutra po południu :)
Witaj kokosanka
|
|
Czw 20:53, 24 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
moniia2311 napisał: | Dla mnie seks to seks a nie jakieś łączenie dusz i takie tam rzeczy. |
A...no to już mam przybliżony obraz sytuacji :wink: Myślałam raczej, że zadurzyłaś się w tym facecie i to coś więcej niż seks :P Ten brak skupienia przy nim wprowadził mnie w błąd :wink:
Dodano 2 minut temu:
kokosanka, dobry wieczór :wink:
|
|
Wysłany:
Czw 20:55, 24 Lut 2011 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | A jakbym była na miejscu żony to z pewnością koleś nie miałby czasu pomyśleć nawet o innej miednicy... Very Happy |
A niekoniecznie. Bo wtedy już nie był by sam seks dla seksu, byłoby życie z jego elementami. Jakbyś musiała prać jego skarpetki to mogłoby Ci szybko aż takie napalenie przejść ^^
|
|
Czw 20:56, 24 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | A...no to już mam przybliżony obraz sytuacji Wink Myślałam raczej, że zadurzyłaś się w tym facecie i to coś więcej niż seks Razz Ten brak skupienia przy nim wprowadził mnie w błąd Wink |
bo to jest tak :)
patrzę na niego o ile jestem w stanie, kręcę się koło niego, i totalnie generalnie ideałem sie staje tyle że wiem że jeśli coś poważniej by było to bym się wycofała (jak zawsze z resztą) a jak seks to później i tak nie będzie mnie interesował. Tak czy siam wiem jak to się skończy :p
|
|
Czw 20:58, 24 Lut 2011 |
|
moniia2311
Stomatolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
moniia2311 napisał: | ja generalnie uważam od dłuższego czasu że facet tak, ślub nie.... Żadnych zobowiązań czy czymś w tym stylu. |
Nie no, OK...nie mówimy tu koniecznie o formalnej legalizacji związku ślubem:) Chodzi ogólnie o jakąś w pewnym sensie przynależność w związku.
Ja też żyję w związku, którego nigdy nie zalegalizuję, ale gdyby ktoś mi sie w niego wpakował...oj biedna by była... :wink:
|
|
Wysłany:
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Jeanne dziękuję ;* Rzeczywiście nie jakieś bardzo trudne.
Z fizyki opanowałam zadania na pracę, zasadę zachowania energii, została mi jeszcze energia grawitacyjna w polu i układy związane, deficyt masy. A jak Tobie idzie z biologią czy tam fizyką Question Byle jeszcze do jutra po południu Smile |
Tym bardziej nie rozumiem dlaczego ona wam tego nie wytłumaczyła. Przecież z tego i kształt i hybrydyzacja i wolne pary elektronowe do rysowania kreskowego...
Biologia nauczona. Teraz katuje się polskim, a raczej siedzę i patrzę w monitor z poczuciem winy, że się nie uczę francuskiego, czy nie robię fizyki. Trudno, nie mam do tego głowy teraz.
|
|
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ten osławiony wagonik to nie tylko ślub sam w sobie.
Będąc w wolnym związku nie uwierzę, że komuś się podoba jak ktoś inny „popycha” twój wagonik :)
Seks to seks...rozumiem, że ktoś może traktować to jako formę zaspokojenia potrzeb ale i to kiedyś przestanie być ciekawe.
Pomyśl jak będzie ci się z nim później pracowało... no na pewno nie za bardzo ciekawie.
|
|
Wysłany:
Czw 20:59, 24 Lut 2011 |
|
kokosanka
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | że jeśli coś poważniej by było to bym się wycofała (jak zawsze z resztą) |
Moniia z jednej strony zazdroszczę, bo chciałabym tak, bez zaangażowania takiego emocjonalnego, a z drugiej... Po prostu kiedyś będzie Ci się trudno przestawić, jeśli będziesz mieć potrzebę na coś wiecej.
|
|
Czw 21:03, 24 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 500, 501, 502 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny |
Strona 501 z 649 |
|