Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 156, 157, 158 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Juniuś napisał:
idę na 15:00 do dentysty i bardzo bym chciała być już po, a ten czas w ogóle nie mija...

eeee tam, dentysta nie jest zły. nie to, co pobieranie krwi ! :shock:
będzie dobrze ! ;)
Juniuś napisał:
A u Ciebie?

u mnie nic nowego.
wiesz, że przeniosłam się w końcu do innej klasy ?
oczywiście to było wieki temu, ale nie wiem, czy słyszałaś ... ;)

Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'

PostWysłany: Czw 12:13, 21 Kwi 2011
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14

Powrót do góry

Nie słyszałam. Skąd taka decyzja?
Wiem, że nie jest aż taki straszny, ale ja mam taką dentysto-fobię :-D znacznie bardziej wolę pobieranie krwi. Tym bardziej, że się nauczyłam brać znieczulenie, bez tego ani rusz, i znacznie bardziej wolę mieć wbijaną igłę w rękę, niż w dziąsło...

PostWysłany: Czw 12:15, 21 Kwi 2011
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Cytat:
mogłaś w ogóle nie iść, a nie się tak urywać w połowie.

Ale miałam wcześniej angielski, więc tak z rozpędu poszłam. Poza tym, liczby zespolone są naprawdę fajne, mimo że nie rozumiem sensu ich istnienia (podobnie jak połowy innych rzeczy w matematyce. naprawdę, to, co się robi w liceum i wcześniej, to wierzchołek wierzchołka góry lodowej). ;)

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Czw 12:18, 21 Kwi 2011
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Cytat:
eeee tam, dentysta nie jest zły. nie to, co pobieranie krwi !

Tu się zgodzę. Przy pobieraniu krwi zawsze jestem bliska omdlenia, co oczywiście przemiłe pielęgniarki ignorują. Mogę mieć robione zastrzyki i zakładany wenflon, to mnie nie rusza, ale pobieranie krwi znoszę z wielkim trudem.
A na dentystę nie narzekam.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Czw 12:20, 21 Kwi 2011
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Juniuś napisał:
Tym bardziej, że się nauczyłam brać znieczulenie, bez tego ani rusz,

no co Ty ?!
żadnych znieczuleń, w moim wypadku ! ;)
Cytat:
i znacznie bardziej wolę mieć wbijaną igłę w rękę, niż w dziąsło...

a ja znacznie bardziej wolę w ogóle nie widzieć żadnych igieł ! :mrgreen:
Juniuś napisał:
Nie słyszałam. Skąd taka decyzja?

byłam w kl. społeczno- prawnej, to wiesz ?
a od 4 kl podstawówki medycyna i tylko medycyna i dopiero pod koniec gimnazjum mi odbiło i wymyśliłam sobie historię i polski. dostałam się tam, gdzie chciałam i wszystko cacy, po czym stwierdziłam, że to nie dla mnie i przeniosłam się do biol - fiz - chemu.
I teraz dochodzę do wniosku, że medycyna tak, czy tak nie wchodzi w grę i zastanawiam się nad maturą rozszerzoną z polskiego i biologii ... i oczywiście nie wiem, co mam robić .... :roll:

Dodano 2 minut temu:

Salamandra napisał:
Przy pobieraniu krwi zawsze jestem bliska omdlenia, co oczywiście przemiłe pielęgniarki ignorują.

pjona !
Salamandra napisał:
Mogę mieć robione zastrzyki i zakładany wenflon, to mnie nie rusza,

brrr, ja nie ! wenflon jest jeszcze gorszy, niż samo pobieranie krwi.

Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'

PostWysłany: Czw 12:26, 21 Kwi 2011
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Hej kochani :*
Wracam właśnie z treningu. Mimo że był jak dla mnie za wcześnie, bo na 11 to było spoko.

Ja zdecydowanie wolę pobieranie krwi, które w ogóle mnie nie rusza i w czasie którego cały czas wpatruje się w igłę, niż wizyty u dentysty, podczas których najczęściej siedzę z zamkniętymi oczami wbijam sobie paznokcie w ręce żeby nie nie mówią w kółko ,,ała" :P

Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda
Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan
Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka

PostWysłany: Czw 12:28, 21 Kwi 2011
nimfka
Nietoperek
Nietoperek

Miasto: HouseLand
Powrót do góry

Madziu, nie musisz przecież wędrować z klasy, do klasy ze względu na maturę. Oczywiście wiadomo, że lepiej być w klasie z przedmiotami rozszerzonymi, które chce się zdawać na maturze, ale to żadna konieczność. Niepotrzebnie się stresujesz, masz przecież jeszcze czas :-) moja koleżanka od dziecka marzyła o medycynie, poszła do liceum na profil biol-chem, po czym po roku zmieniła go na humanistyczny, a medycyna nadal w niej tkwiła. Postanowiła mimo wszystko zdawać rozszerzoną biologię i chemię. Uczyła się sama w domu i całkiem dobrze jej poszło. Co prawda nie tak dobrze, żeby dostać się na medycynę, ale miała dosyć dobre wyniki. Rok później, będąc już na 1 roku studiów (studiuje razem ze mną) podnosiła wyniki, i nadal bez pożądanych efektów. W tym roku też miała poprawiać, ale... Stwierdziła, że nie, bo na naszym kierunku jej się podoba, ale z drugiej strony do dziś tkwi w niej ta medycyna. Dlaczego mówisz, że w Twoim wypadku nie wchodzi w grę? Nie rezygnuj z marzeń, bo to się potem może odbić na całej Twojej przyszłości :)

PostWysłany: Czw 12:29, 21 Kwi 2011
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

nimfka, heej :*

nimfka napisał:
i w czasie którego cały czas wpatruje się w igłę

ja też, chociaż się boję. Gdybym jeszcze nie mogła widzieć, co mi tam robią, to już w ogóle straszność !

Dodano 4 minut temu:

Juniuś napisał:
nie musisz przecież wędrować z klasy, do klasy ze względu na maturę.

pewnie, że nie - tu już zostaję ! ;)

pani z polskiego powiedziała, że nie zostawi mnie samej i pomoże mi się przygotować, jeśli bym się zdecydowała + fakultety.
Juniuś napisał:
Dlaczego mówisz, że w Twoim wypadku nie wchodzi w grę?

nie dam rady z chemii, poza tym jak mogę być lekarzem, mdlejąc na głupim pobieraniu krwi :roll:

PostWysłany: Czw 12:35, 21 Kwi 2011
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Przy wenflonie jest mi tylko trochę niedobrze, przy pobieraniu krwi - pełny pakiet.

Cytat:
nie dam rady z chemii, poza tym jak mogę być lekarzem, mdlejąc na głupim pobieraniu krwi

Na pewno mdlejesz od widoku krwi? Ja nigdy nie patrzę, najwidoczniej mdleję ze strachu.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'

PostWysłany: Czw 12:35, 21 Kwi 2011
Salamandra

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Na pewno mdlejesz od widoku krwi?

nie, nie chodzi o samo patrzenie, po prostu strasznie się boję. Krew mi nie przeszkadza...

PostWysłany: Czw 12:50, 21 Kwi 2011
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

maagdaa napisał:
nie, nie chodzi o samo patrzenie, po prostu strasznie się boję. Krew mi nie przeszkadza...

No to widzisz, jeśli to nie od widoku krwi tylko ze strachu, to nadal możesz być lekarzem, bo przecież wtedy musiałabyś co najwyżej komuś krew pobierać, a nie sobie :P

Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda
Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan
Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka

PostWysłany: Czw 13:14, 21 Kwi 2011
nimfka
Nietoperek
Nietoperek

Miasto: HouseLand
Powrót do góry

nimfka napisał:
wtedy musiałabyś co najwyżej komuś krew pobierać, a nie sobie

ale boję się, jak ktoś robi to mnie, więc nie zrobię tego komuś innemu...

myślę, że ja jednak ostatecznie będę sprzątać w mojej szkole.... :roll:

PostWysłany: Czw 13:17, 21 Kwi 2011
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
ale boję się, jak ktoś robi to mnie, więc nie zrobię tego komuś innemu...

Myślę, że to kwestia wyćwiczenia.
Lekarzem nie jestem, ale myślę, że najpierw ćwiczy się na fantomach, więc można pokonać swoje opory ;)

PostWysłany: Czw 13:34, 21 Kwi 2011
Salamandra

Powrót do góry

Salamandra napisał:
najpierw ćwiczy się na fantomach, więc można pokonać swoje opory

może ...
Salamandra napisał:
Lekarzem nie jestem

a planujesz, o ile pamiętam, prawda ? ;)

PostWysłany: Czw 13:44, 21 Kwi 2011
Lady M
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Ano planuję, ale patrząc po moich ocenach z chemii, ja i matura z tego przedmiotu to śmiech na sali ;)
Jako jedno z wyjść awaryjnych miałam ratownictwo medyczne, ale gdy przeczytałam, że zarabia się 900 złotych, to trochę się zniechęciłam. Rozumiem, ratowanie ludzkiego życia to powołanie, ale trzeba też za coś żyć.

PostWysłany: Czw 13:50, 21 Kwi 2011
Salamandra

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 156, 157, 158 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 157 z 552

Skocz do: