|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 156, 157, 158 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
| Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
| Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
| Juniuś napisał: | | idę na 15:00 do dentysty i bardzo bym chciała być już po, a ten czas w ogóle nie mija... |
eeee tam, dentysta nie jest zły. nie to, co pobieranie krwi ! :shock:
będzie dobrze ! ;)
| Juniuś napisał: | | A u Ciebie? |
u mnie nic nowego.
wiesz, że przeniosłam się w końcu do innej klasy ?
oczywiście to było wieki temu, ale nie wiem, czy słyszałaś ... ;)
|
|
|
_________________ Avek od anoli !
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Czw 12:13, 21 Kwi 2011 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
|
Nie słyszałam. Skąd taka decyzja?
Wiem, że nie jest aż taki straszny, ale ja mam taką dentysto-fobię :-D znacznie bardziej wolę pobieranie krwi. Tym bardziej, że się nauczyłam brać znieczulenie, bez tego ani rusz, i znacznie bardziej wolę mieć wbijaną igłę w rękę, niż w dziąsło...
|
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Czw 12:15, 21 Kwi 2011 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Cytat: | | eeee tam, dentysta nie jest zły. nie to, co pobieranie krwi ! |
Tu się zgodzę. Przy pobieraniu krwi zawsze jestem bliska omdlenia, co oczywiście przemiłe pielęgniarki ignorują. Mogę mieć robione zastrzyki i zakładany wenflon, to mnie nie rusza, ale pobieranie krwi znoszę z wielkim trudem.
A na dentystę nie narzekam.
|
|
|
Czw 12:20, 21 Kwi 2011 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Juniuś napisał: | | Tym bardziej, że się nauczyłam brać znieczulenie, bez tego ani rusz, |
no co Ty ?!
żadnych znieczuleń, w moim wypadku ! ;)
| Cytat: | i znacznie bardziej wolę mieć wbijaną igłę w rękę, niż w dziąsło...
|
a ja znacznie bardziej wolę w ogóle nie widzieć żadnych igieł ! :mrgreen:
| Juniuś napisał: | | Nie słyszałam. Skąd taka decyzja? |
byłam w kl. społeczno- prawnej, to wiesz ?
a od 4 kl podstawówki medycyna i tylko medycyna i dopiero pod koniec gimnazjum mi odbiło i wymyśliłam sobie historię i polski. dostałam się tam, gdzie chciałam i wszystko cacy, po czym stwierdziłam, że to nie dla mnie i przeniosłam się do biol - fiz - chemu.
I teraz dochodzę do wniosku, że medycyna tak, czy tak nie wchodzi w grę i zastanawiam się nad maturą rozszerzoną z polskiego i biologii ... i oczywiście nie wiem, co mam robić .... :roll:
Dodano 2 minut temu:
| Salamandra napisał: | | Przy pobieraniu krwi zawsze jestem bliska omdlenia, co oczywiście przemiłe pielęgniarki ignorują. |
pjona !
| Salamandra napisał: | | Mogę mieć robione zastrzyki i zakładany wenflon, to mnie nie rusza, |
brrr, ja nie ! wenflon jest jeszcze gorszy, niż samo pobieranie krwi.
|
|
|
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Czw 12:26, 21 Kwi 2011 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
nimfka
Nietoperek

Miasto: HouseLand
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Madziu, nie musisz przecież wędrować z klasy, do klasy ze względu na maturę. Oczywiście wiadomo, że lepiej być w klasie z przedmiotami rozszerzonymi, które chce się zdawać na maturze, ale to żadna konieczność. Niepotrzebnie się stresujesz, masz przecież jeszcze czas :-) moja koleżanka od dziecka marzyła o medycynie, poszła do liceum na profil biol-chem, po czym po roku zmieniła go na humanistyczny, a medycyna nadal w niej tkwiła. Postanowiła mimo wszystko zdawać rozszerzoną biologię i chemię. Uczyła się sama w domu i całkiem dobrze jej poszło. Co prawda nie tak dobrze, żeby dostać się na medycynę, ale miała dosyć dobre wyniki. Rok później, będąc już na 1 roku studiów (studiuje razem ze mną) podnosiła wyniki, i nadal bez pożądanych efektów. W tym roku też miała poprawiać, ale... Stwierdziła, że nie, bo na naszym kierunku jej się podoba, ale z drugiej strony do dziś tkwi w niej ta medycyna. Dlaczego mówisz, że w Twoim wypadku nie wchodzi w grę? Nie rezygnuj z marzeń, bo to się potem może odbić na całej Twojej przyszłości :)
|
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Czw 12:29, 21 Kwi 2011 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
nimfka, heej :*
| nimfka napisał: | | i w czasie którego cały czas wpatruje się w igłę |
ja też, chociaż się boję. Gdybym jeszcze nie mogła widzieć, co mi tam robią, to już w ogóle straszność !
Dodano 4 minut temu:
| Juniuś napisał: | | nie musisz przecież wędrować z klasy, do klasy ze względu na maturę. |
pewnie, że nie - tu już zostaję ! ;)
pani z polskiego powiedziała, że nie zostawi mnie samej i pomoże mi się przygotować, jeśli bym się zdecydowała + fakultety.
| Juniuś napisał: | | Dlaczego mówisz, że w Twoim wypadku nie wchodzi w grę? |
nie dam rady z chemii, poza tym jak mogę być lekarzem, mdlejąc na głupim pobieraniu krwi :roll:
|
|
|
Wysłany:
Czw 12:35, 21 Kwi 2011 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Przy wenflonie jest mi tylko trochę niedobrze, przy pobieraniu krwi - pełny pakiet.
| Cytat: | | nie dam rady z chemii, poza tym jak mogę być lekarzem, mdlejąc na głupim pobieraniu krwi |
Na pewno mdlejesz od widoku krwi? Ja nigdy nie patrzę, najwidoczniej mdleję ze strachu.
|
|
|
Czw 12:35, 21 Kwi 2011 |
|
Salamandra

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Salamandra napisał: | | Na pewno mdlejesz od widoku krwi? |
nie, nie chodzi o samo patrzenie, po prostu strasznie się boję. Krew mi nie przeszkadza...
|
|
|
Wysłany:
Czw 12:50, 21 Kwi 2011 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
nimfka
Nietoperek

Miasto: HouseLand
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| nimfka napisał: | | wtedy musiałabyś co najwyżej komuś krew pobierać, a nie sobie |
ale boję się, jak ktoś robi to mnie, więc nie zrobię tego komuś innemu...
myślę, że ja jednak ostatecznie będę sprzątać w mojej szkole.... :roll:
|
|
|
Wysłany:
Czw 13:17, 21 Kwi 2011 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Cytat: | | ale boję się, jak ktoś robi to mnie, więc nie zrobię tego komuś innemu... |
Myślę, że to kwestia wyćwiczenia.
Lekarzem nie jestem, ale myślę, że najpierw ćwiczy się na fantomach, więc można pokonać swoje opory ;)
|
|
|
Czw 13:34, 21 Kwi 2011 |
|
Salamandra

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Salamandra napisał: | | najpierw ćwiczy się na fantomach, więc można pokonać swoje opory |
może ...
| Salamandra napisał: | | Lekarzem nie jestem |
a planujesz, o ile pamiętam, prawda ? ;)
|
|
|
Wysłany:
Czw 13:44, 21 Kwi 2011 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Ano planuję, ale patrząc po moich ocenach z chemii, ja i matura z tego przedmiotu to śmiech na sali ;)
Jako jedno z wyjść awaryjnych miałam ratownictwo medyczne, ale gdy przeczytałam, że zarabia się 900 złotych, to trochę się zniechęciłam. Rozumiem, ratowanie ludzkiego życia to powołanie, ale trzeba też za coś żyć.
|
|
|
Czw 13:50, 21 Kwi 2011 |
|
Salamandra

|
| Powrót do góry |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 156, 157, 158 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
| Strona 157 z 552 |
|