Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 422, 423, 424 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rocket, nie ma czego zazdrościć; pakuj walizki i jedź ze mną! :D
Dobre pytanie. Do wczoraj moja odpowiedź na wszystkie pytania dotyczące uczelni i kierunku, to 'Byle co, byle w Londynie'. Do wczoraj. Zarejestrowałam się w końcu na stronie przeprowadzającej rekrutację i błyskawicznie znalazłam idealne miejsce: University of London. Kierunki są po prostu wymarzone. Wszelkie możliwe kombinacje. Na razie główni faworyci to: English and Film Studies, Comparative Literature and Culture with Film Studies, Drama and Theatre Studies i mój absolutny nr 1 English and Drama :serducho:

Sal, Ciebie również! Ostatnio jak byłam w Londynie, to Derren Brown miał pokazy. Chciałam się nawet wybrać, ale wszystkie bilety były wykupione.

PostWysłany: Sob 19:27, 08 Wrz 2012
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Pochwał: 78

Miasto: Poznań/Londyn
Powrót do góry

rocket queen napisał:
co u Ciebie, Sal?

Widziałam Green Day na żywo, tak więc jest bardzo dobrze. Bardzo, bardzo dobrze :D

rocket queen napisał:
sęk w tym, że wszyscy dookoła już żonaci/mężaci, dzieciaci albo... wyemigrowali i ślad po nich zaginął

Na szczęście nie doszłam jeszcze do tego etapu. Na razie tylko obserwuję rosnącą ilość zakochanych par wokół siebie.

DOMA napisał:
Sal, Ciebie również! Ostatnio jak byłam w Londynie, to Derren Brown miał pokazy. Chciałam się nawet wybrać, ale wszystkie bilety były wykupione.

O rany, Derren! Chciałabym się wybrać na jego show, ale obawiam się, że połowy rzeczy bym nie zrozumiała :C

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Sob 19:27, 08 Wrz 2012
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

DOMA napisał:
English and Drama

brzmi cudownie. gdybym była z 5 lat młodsza i nie uciekała z lekcji angielskiego, pewnie bym się skusiła i zabrała razem z Tobą. a tak... mój englisz to dramat :wink:

PostWysłany: Sob 19:32, 08 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

alhambra, i co, kojarzysz Ją z jakiś filmów? :>

Sal, ja tu o Derrenie, a przecież widziałaś Green Day! Wiem, że pewnie trudno opisać słowami, ale jak było?! :D

PostWysłany: Sob 19:32, 08 Wrz 2012
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Widziałam Green Day na żywo, tak więc jest bardzo dobrze.

inicjacja odbyta 8) pozostaje odliczać do następnego razu.

PostWysłany: Sob 19:34, 08 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

DOMA napisał:
alhambra, i co, kojarzysz Ją z jakiś filmów? chtry

Z "Królowej", ale nie tyle kojarzę ją stamtąd, co Filmweb mi krzyczy, że grała Elcię :) Film widziałam, aczkolwiek nie zapadło mi w pamięć nazwisko aktorki.

PostWysłany: Sob 19:36, 08 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

rocket, na naukę angielskiego nigdy nie jest za późno ;) Próbuję namówić Mamę, ale powiedziała, że dopiero na emeryturze, bo teraz nie ma czasu :P

PostWysłany: Sob 19:37, 08 Wrz 2012
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Powrót do góry

DOMA napisał:
rocket, na naukę angielskiego nigdy nie jest za późno Wink

Ja też mam taka nadzieję, bo właśnie wróciłam do nauki tego języka. Nie idzie mi najlepiej, w dodatku za stara chyba jestem. Do języków trzeba mieć talent, ja go nie mam i tu jest pies pogrzebany :?

PostWysłany: Sob 19:39, 08 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
Ja też mam taka nadzieję, bo właśnie wróciłam do nauki tego języka. Nie idzie mi najlepiej, w dodatku za stara chyba jestem. Do języków trzeba mieć talent, ja go nie mam i tu jest pies pogrzebany

Hahaha... po raz kolejny przybij piątkę ;P Zakupiłam "Blondynkę na językach" - szkoda tylko, że po kilku wysłuchanych zdaniach, śpię jak niemowlak. No i już prędzej będę rozwiązywać zadania z fizyki, aniżeli poprawnie składać zdania. Taki ze mnie wół.

PostWysłany: Sob 19:41, 08 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

rocket queen napisał:
a tak... mój englisz to dramat :wink:

Podpisuję się pod tym obiema rękami ;)

DOMA napisał:
Sal, ja tu o Derrenie, a przecież widziałaś Green Day! Wiem, że pewnie trudno opisać słowami, ale jak było?!

Rety, to jest naprawdę ciężkie do opisania. Szczegółowa relacja zajęła mi cztery strony, bo musiałam opisać każdy moment. Ogólnie to czekałam dwanaście godzin w kolejce i byłam w pierwszym rzędzie naprzeciw Billie'ego. Biorąc pod uwagę, że było ponad jedenaście tysięcy oszalałych fanów, a płyta mieściła jakieś cztery, to moje największe życiowe osiągnięcie :D Poza tym zarzucaliśmy ich polskimi flagami, tak że BJ w jednej piosence wepchnął słowo "Poland" i cieszył się z tego jak dziecko, chyba tak samo jak my :mrgreen: W każdym razie, przeżycie wspaniałe, mogę śmiało powiedzieć, że to był najpiękniejszy dzień mojego życia.

Cytat:
inicjacja odbyta 8) pozostaje odliczać do następnego razu.

Żebyś wiedziała! Czekam teraz z utęsknieniem na ogłoszenie trasy koncertowej, bo na razie zapowiedziany jest tylko koncert w Londynie. W każdym razie zamierzam pojechać do Berlina, Pragi i Wiednia. Oczywiście liczę też na Polskę, ale tak samo liczyłam trzy lata temu i się przejechałam.

Ostatnio zmieniony przez Salamandra dnia Sob 19:45, 08 Wrz 2012, w całości zmieniany 1 raz

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Sob 19:44, 08 Wrz 2012
Salamandra

Pochwał: 19

Powrót do góry

rocket queen napisał:
Hahaha... po raz kolejny przybij piątkę ;P Zakupiłam "Blondynkę na językach" - szkoda tylko, że po kilku wysłuchanych zdaniach, śpię jak niemowlak. No i już prędzej będę rozwiązywać zadania z fizyki, aniżeli poprawnie składać zdania. Taki ze mnie wół.

:mrgreen: Ja wymiękam w momencie, kiedy każą powtarzać za lektorem. Wszystko ładnie, pięknie, alhambra rozumie podstawowe zwroty, ale jak każą coś powtórzyć, to niestety nie nadążam tego zrobić przed kolejną kwestią lektora, bo mi się język plącze :mrgreen: Chyba czas pogodzić się z tym, że jestem jełopem. Ale nie dam za wygraną, jeszcze trochę się pousypiam. W końcu to zdrowsze niż prochy na sen :wink:

PostWysłany: Sob 19:44, 08 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
Ale nie dam za wygraną, jeszcze trochę się pousypiam.

ja też. ale nie dzisiaj. pogoda wystarczająco już obniżyła mi ciśnienie.

Salamandra napisał:
W każdym razie zamierzam pojechać do Berlina, Pragi i Wiednia. Oczywiście liczę też na Polskę, ale tak samo liczyłam trzy lata temu i się przejechałam.

działaj! w przeciwnym razie może się skończyć tak, jak z moim oczekiwaniem na koncert Amy Winehouse w Bydgoszczy...

PostWysłany: Sob 19:49, 08 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

rocket queen napisał:
ja też. ale nie dzisiaj. pogoda wystarczająco już obniżyła mi ciśnienie.

Oj, u mnie to samo. A do nauki to najprędzej wrócę w środę :) Mogę się do tego zmusić tylko wtedy, kiedy jestem sama i nie mam ciekawszych zajęć :mrgreen:

PostWysłany: Sob 19:50, 08 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
Mogę się do tego zmusić tylko wtedy, kiedy jestem sama i nie mam ciekawszych zajęć

...a, że czasem grzanie tyłka przy kaloryferze albo wpatrywanie się w ścianę jest bardziej emocjonujące, to już inna para kaloszy.

PostWysłany: Sob 19:54, 08 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

Sal, WOW! Brzmi fantastycznie! Fakt, że przeżyłaś napieranie kilku tysięcy osób na barierce, też bym dopisała do listy osiągnięć :lol:

PostWysłany: Sob 19:55, 08 Wrz 2012
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 422, 423, 424 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 423 z 552

Skocz do: