Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 433, 434, 435 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeanne, ale Entropia chociaż była tak przyzwyczajana od małego, a moja urodziła się w deskach na podwórku :-D zaczęła się oswajać w ciąży, a potem po sterylizacji tak przywiązała się do domu i jest sobie do dziś :-) dzięki dziadkowi.

PostWysłany: Nie 18:06, 16 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

jeanne napisał:
I tulenie się, głaskanie, nie wchodzi w grę, od razu gryzie

ja, przez moje kotałke, wyglądam jak niedoszły samobójca. w sobotę zachciało mi się pogłaskać i wziąć na ręce obcego kota (przyszedł do nas na taras), podczas gdy Kazimierz stał obok... gdy tylko odstawiłam tego cudzego zwierzaka na ziemię, mój sierściuch pogryzł mi ręce aż do krwi. taki zazdrośnik!

PostWysłany: Nie 20:20, 16 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

rocket queen, skąd ja to znam. Ostatnio wkładałam mojego kocurka na parapet, chciałam jej otworzyć okno, a ona na huk się wystraszyła i...spadła na cztery łapy, uderzając się przy tym w parapet i robiąc mi głęboką i długą szramę na ręce. Coś mi się wydaje, że będę miała po tym zdarzeniu pamiątkę do końca życia, bo mam już okropną bliznę.

PostWysłany: Nie 21:08, 16 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Cytat:
Moja siedzi, drapie najpierw pazurami, a jak się trochę odkleją to ciągnie zębami o.O

Dp moich by może nie dosięgła choć koty są zdolne do wszystkiego ;)

Cytat:
Ja WOK miałam w 1 klasie. Wolałabym teraz nie mieć Wosu i historii, zwłaszcza z nowymi nauczycielami

To zostało mi oszczędzone. A co Ci nowi nauczyciele jakoś bardzo poważnie i surowo podchodzą do tych przedmiotów?

Cytat:
Na chemii, czy fizyce to nawet bałabym się iść zwalniać

Ej zrobiłam te zadania z biologii i czuję się, jakby ktoś mi wyciął mózg :C [tak oglądając w tle Hannibala]

Dostałam dziś do domu 4 zadania z kartki + cztery strony w podręczniku z kombinatoryki (mieszane zadania z permutacji, wariacji bez powtórzeń i z plus nie wiadomo co). Zgadnij na kiedy? Na jutro :placze:
Pół klasy się zaczęło hejtować z powodu dodatkowej chemii...

PostWysłany: Pon 17:33, 17 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:
jeanne, ale Entropia chociaż była tak przyzwyczajana od małego, a moja urodziła się w deskach na podwórku Very Happy zaczęła się oswajać w ciąży, a potem po sterylizacji tak przywiązała się do domu i jest sobie do dziś Smile dzięki dziadkowi.

No właśnie! I mimo tego, że moja była od początku w domu, to i tak ucieka na zewnątrz ;/

Cytat:

ja, przez moje kotałke, wyglądam jak niedoszły samobójca. w sobotę zachciało mi się pogłaskać i wziąć na ręce obcego kota (przyszedł do nas na taras), podczas gdy Kazimierz stał obok... gdy tylko odstawiłam tego cudzego zwierzaka na ziemię, mój sierściuch pogryzł mi ręce aż do krwi.

Moja tak robi normalnie, nie potrzebuje żadnych bodźców :D Ale moje dziecko to ogólnie jest dziwne. Kiedyś nagram, co jej się dzieje po zjedzeniu karmy, to dopiero jest magia o.O

Cytat:

To zostało mi oszczędzone. A co Ci nowi nauczyciele jakoś bardzo poważnie i surowo podchodzą do tych przedmiotów?

Niestety... Szczególnie facet od historii. Przedtem to na historii nawet spałam, teraz to obgryzłam wszystkie paznokcie. Dziewczyna nie wiedziała jaka jest powierzchnia Polski, to się na nią wydarł, że jak ona myśli skończyć LO bez takiej podstawowej wiedzy. Ktoś się zamyśli na 3 sekundy i już awantura.

Cytat:

Dostałam dziś do domu 4 zadania z kartki + cztery strony w podręczniku z kombinatoryki (mieszane zadania z permutacji, wariacji bez powtórzeń i z plus nie wiadomo co). Zgadnij na kiedy? Na jutro płacze
Pół klasy się zaczęło hejtować z powodu dodatkowej chemii...

Ja byłam dzisiaj na dodatkowej fizyce i to jest śmiech na sali. Robimy na razie podstawowe arkusze, więc chłopaki się nudzą. A jak chłopaki się nudzą to kombinują i fizyk ma dość :D
Ile ich masz? Ja planuje dzisiaj przerobić te 189 zamkniętych z fizyki, chociaż tak mi się nie chce :(

A tak w ogóle jeśli ktoś chce wiedzieć, odnośnie Kamila:
Spojler:

Powiedział mi to dzisiaj prosto w oczy :D A potem się nabijał, że mnie zatkalo :D

PostWysłany: Pon 17:48, 17 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
Ile ich masz? Ja planuje dzisiaj przerobić te 189 zamkniętych z fizyki,

189 ? :shock: Nie wiem czy ja tyle zrobiłem przez moje pół roku przygotowań do matury... Dlatego szacun :roll:

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Pon 18:38, 17 Wrz 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry

jeanne napisał:
Niestety... Szczególnie facet od historii. Przedtem to na historii nawet spałam, teraz to obgryzłam wszystkie paznokcie. Dziewczyna nie wiedziała jaka jest powierzchnia Polski, to się na nią wydarł, że jak ona myśli skończyć LO bez takiej podstawowej wiedzy. Ktoś się zamyśli na 3 sekundy i już awantura.

Współczuję.

jeanne napisał:
Ja byłam dzisiaj na dodatkowej fizyce i to jest śmiech na sali. Robimy na razie podstawowe arkusze, więc chłopaki się nudzą. A jak chłopaki się nudzą to kombinują i fizyk ma dość Very Happy

Ja bym się pewnie nie nudziła tylko zastanawiała czy chociaż 30% umiem zrobić. Jak robimy podstawową chemię to jest zgroza. W ogóle jestem debilem.
20 to brzmi tak niewinnie, ale jak mają podpunkty np. do f -,- A połowy nie umiem zrobić.

Dodano 27 sekund temu:

Moja polonistka sprawiła dziś, że zabrakło mi słów xD

Dodano 2 minut temu:

jeanne napisał:
A tak w ogóle jeśli ktoś chce wiedzieć, odnośnie Kamila:

:przytul: Bardzo się cieszę!

jeanne napisał:
Ile ich masz? Ja planuje dzisiaj przerobić te 189 zamkniętych z fizyki, chociaż tak mi się nie chce Sad

Mi troszkę tęskno za fizyką :hahaha:

PostWysłany: Pon 18:43, 17 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

189 ? Shocked Nie wiem czy ja tyle zrobiłem przez moje pół roku przygotowań do matury... Dlatego szacun Rolling Eyes

Oj tam :D Tyle mam zamkniętych z samej optyki :D Jeszcze 70 otwartych, ale nie zdążę zrobić dzisiaj tego i nauczyć się z wszystkich przedmiotów.
Łącznie w ciągu tych lat zrobiłam 2145, z tym, że większosć wielokrotnie :hahaha:

Będę startować na fizykę :D

Dodano 5 minut temu:

Cytat:

Ja bym się pewnie nie nudziła tylko zastanawiała czy chociaż 30% umiem zrobić. Jak robimy podstawową chemię to jest zgroza. W ogóle jestem debilem.
20 to brzmi tak niewinnie, ale jak mają podpunkty np. do f -,- A połowy nie umiem zrobić.

Dodano 27 sekund temu:

Moja polonistka sprawiła dziś, że zabrakło mi słów xD

Ja siedzę z Konradem więc jest polewka, zwłaszcza, że to fakultety więc atmosfera luźniejsza. To, że nie umiem robić nic nie znaczy :D

Współczuje, ale dasz radę! Zobaczysz! Ja muszę dzisiaj zmieścić historię polski w XVIII wieku [nawet notatek ani podręcznika nie mam :D], lekcje z wosu, pp i tą fizykę :D

A czemóż to ci brakło słów?

Cytat:

przytul Bardzo się cieszę!
PODARŁ MI RAJSTOPY IDIOTA. Bo przecież to takie fajne jak się ciągnie nitki :o

Cytat:

Mi troszkę tęskno za fizyką hahaha

Z nas się klasa e śmieje, bo oni nie mają fizyki rozszerzonej, ale co tam! :D

PostWysłany: Pon 18:52, 17 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Ja siedzę z Konradem więc jest polewka, zwłaszcza, że to fakultety więc atmosfera luźniejsza. To, że nie umiem robić nic nie znaczy Very Happy

Ja mam w piątek dodatkowe zajęcia z biologii mam powtórzyć całą komórkę i procesy w niej zachodzące.

jeanne napisał:
Współczuje, ale dasz radę! Zobaczysz! Ja muszę dzisiaj zmieścić historię polski w XVIII wieku [nawet notatek ani podręcznika nie mam Very Happy], lekcje z wosu, pp i tą fizykę Very Happy

Zostało mi 8 zadań, ale jest kiepsko, bo do niektórych które mam zrobione musiałam szukać rozwiązań w internecie -,-
Ja z pp mam robić jakoś prezentacje na kiedyś tam. Tej historii Ci współczuję. Jak chcesz to mam vademecum z grega z historii co prawda do gimnazjum, ale jest tam wszystko mogę Ci coś zeskanować i wysłać xD

jeanne napisał:
A czemóż to ci brakło słów?

Bo zgłaszałam temat do maturalnej prezentacji: rola i kreacja mitycznych istot i stworzeń we współczesnych powieściach fantasy. Tym czasem jest tylko temat: specyfika świata przedstawionego we współczesnych powieściach fantasy. Omów zagadnienie na podstawie wybranych utworów. Byłam już drugi raz się pytać. Mówię, że specyfika to jest bardzo ogólne pojęcie i nie wiem jak mam się za to zabrać i czy mam najpierw jakoś zdefiniować to pojęcie, a potem na podstawie tego. Ona mówi, że tak by było dobrze, bo byłoby widać, że myślę. I pyta się jaki temat zgłaszałam,odp, mówi, że te stworzenia mam przy tym temacie tylko jeszcze inne elementy. Ja mówię, że tak wiem, mam jeszcze omówić miejsce, czas i że tamten temat mi jednak bardziej pasował, bo był bardziej konkretny. Ona mi mówi, że tego tematu nie dały do listy tak jak zgłaszałam, bo uczniowie sobie nie dają rady, zaczynają się zagłębiać w szczegóły, prezentacje są nudne, a przecież w tej szkole uczniowie nie tylko zdają maturę, ale też zdają dobrze. A ten ogólny temat: specyfika świata przedstawionego jest ciekawszy.
W tym momencie już mi zabrakło słów, bo zależało mi na moim temacie, a teraz muszę jakoś ugryź ten albo szukać innego z czym też mogą być problemy jak je przeglądałam.

jeanne napisał:

PODARŁ MI RAJSTOPY IDIOTA. Bo przecież to takie fajne jak się ciągnie nitki Surprised

Może to jego sposób na rozładowanie emocji :hahaha:

jeanne napisał:
Z nas się klasa e śmieje, bo oni nie mają fizyki rozszerzonej, ale co tam! Very Happy

Ja serio tęsknie, szczególnie z moją panią z fizyki. Nie można powiedzieć, żebym wiele rozumiała, ale było ciekawie, a pani profesor była naprawdę w porządku ;)

PostWysłany: Pon 20:03, 17 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Ja mam w piątek dodatkowe zajęcia z biologii mam powtórzyć całą komórkę i procesy w niej zachodzące.

ja dzisiaj na sprawdzianie miałam nawiązania do poprzednich działów, jaki fun :D
Cytat:

Ja z pp mam robić jakoś prezentacje na kiedyś tam. Tej historii Ci współczuję. Jak chcesz to mam vademecum z grega z historii co prawda do gimnazjum, ale jest tam wszystko mogę Ci coś zeskanować i wysłać xD

O jakbyś mogła to bym była wdzięczna, wprawdzie mam jakieś vademecum, ale :co jest:
Cytat:

W tym momencie już mi zabrakło słów, bo zależało mi na moim temacie, a teraz muszę jakoś ugryź ten albo szukać innego z czym też mogą być problemy jak je przeglądałam.

Wiesz, ja jeszcze nawet nie wybrałam tematu prezentacji -,- Miały być na stronie do 7 września, jest 17, a ich dalej nie ma. I naprawdę nie wiem, co wybrać, zazdroszczę Ci, że chociaż masz część swojego tematu. Ale w takim razie nie rozumiem zgłaszania własnych tematów skoro jakaś osoba myśli oceniać, czy są nudne czy nie.
Cytat:

Może to jego sposób na rozładowanie emocji hahaha

Nie no, w inny sposób je rozładowywał :co jest: Najgorszej jest że potem musiałam je w tym parku zdejmować :D
Cytat:

Ja serio tęsknie, szczególnie z moją panią z fizyki. Nie można powiedzieć, żebym wiele rozumiała, ale było ciekawie, a pani profesor była naprawdę w porządku Wink

Fizyk dzisiaj strzelał swoimi czołowymi tekstami, ze powinien nas ktoś porządnie usadzić, że skończy być dobrym wujkiem, że zrobi kartkówkę tak jak pani od chemii i opałuje całą klasę i wtedy może będziemy wiedzieć, gdzie nasze miejsce, bo nie po to nam dał zadania na wakacje żebyśmy do tej pory ich nie zrobili :D
Za to chemiczka coś pieprzyła, że ona swoich dzieci by tak nigdy nie rozbastwiła i że wypada nas wziąć na kolano i dać po dupie :hahaha:

PostWysłany: Pon 20:32, 17 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
ja dzisiaj na sprawdzianie miałam nawiązania do poprzednich działów, jaki fun Very Happy

Wyobraź sobie, że my teraz robimy zadania z chemii z których będzie sprawdzian. I jak mam np. połączyć metody rozdziału z mieszaninami, albo zdania o tlenowcach to mam całe te działy ogarnąć. Nie wiem jak do tego będę się uczyć. A przecież to było 1-2 klasie :hahaha:

jeanne napisał:
O jakbyś mogła to bym była wdzięczna, wprawdzie mam jakieś vademecum, ale co jest ?

Wysłałam, mam nadzieję, że na dobry mail. Jakiś z o2 w każdym razie ;)

jeanne napisał:
Wiesz, ja jeszcze nawet nie wybrałam tematu prezentacji -,- Miały być na stronie do 7 września, jest 17, a ich dalej nie ma. I naprawdę nie wiem, co wybrać, zazdroszczę Ci, że chociaż masz część swojego tematu. Ale w takim razie nie rozumiem zgłaszania własnych tematów skoro jakaś osoba myśli oceniać, czy są nudne czy nie.

Przecież też mogłaś zgłosić? Ja nie wiem czy ten będę robić i nie podoba mi się ta sytuacja.

jeanne napisał:
Nie no, w inny sposób je rozładowywał co jest ? Najgorszej jest że potem musiałam je w tym parku zdejmować Very Happy

Już mnie dzisiaj nic nie zdziwi :)

Cytat:
Za to chemiczka coś pieprzyła, że ona swoich dzieci by tak nigdy nie rozbastwiła i że wypada nas wziąć na kolano i dać po dupie hahaha

Nasza nam dziś powiedziała na 2 chemii (zamiast okienka miałam 1 chemię), że będzie musiał chyba przyjechać biskup i nas pokropić wodą święconą żebyśmy tą maturę zdali. I że zacznie nam robić wstyd i odpytywać na korytarzach. I jeszcze jak dziś jedną osobę odpytywała, żeby sprawdzić czego się nauczyliśmy przez weekend i kazała powtarzać regułkę to powiedziała, że rodzice nas powinni w ten sposób odpytywać aż nie zasłużymy na obiad.

PostWysłany: Pon 21:42, 17 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Wyobraź sobie, że my teraz robimy zadania z chemii z których będzie sprawdzian. I jak mam np. połączyć metody rozdziału z mieszaninami, albo zdania o tlenowcach to mam całe te działy ogarnąć. Nie wiem jak do tego będę się uczyć. A przecież to było 1-2 klasie hahaha

Ja dzisiaj się wręcz załamałam jak miałam zrobić redoks z KMnO4 i trioleinianem gliceryny. Przerosło to pół klasy :D Ogólnie powinniśmy już zbierać informacje z wszystkich działów, tak nam mówią :D

Cytat:

Wysłałam, mam nadzieję, że na dobry mail. Jakiś z o2 w każdym razie Wink

Dziękuje pięknie <3 Teraz tylko to ogarnąć:D
Cytat:

Przecież też mogłaś zgłosić? Ja nie wiem czy ten będę robić i nie podoba mi się ta sytuacja.

Babka nam dała na wymyślenie jeden dzień, a ja akurat wtedy nie miałam do tego głowy o.O Mi też by się nie podobala i całkowicie cię rozumiem.

Cytat:

Już mnie dzisiaj nic nie zdziwi Smile

Nic? A to, że siedzimy z Kamilem na przystanku dzwonię do mamuśki, dzwonię i dzwonię, już wkurzona, że nie odbiera, dzwonię do brata, a ten mi mówi, że jest u mnie na wywiadówce o.O

Cytat:
I że zacznie nam robić wstyd i odpytywać na korytarzach. I jeszcze jak dziś jedną osobę odpytywała, żeby sprawdzić czego się nauczyliśmy przez weekend i kazała powtarzać regułkę to powiedziała, że rodzice nas powinni w ten sposób odpytywać aż nie zasłużymy na obiad.

TA KOBIETA JEST MOIM MISTRZEM! Jutro mam PP to też wpadnie mi parę ciekawych rozważań filozoficznych :D Ale przynajmniej jest zabawnie ;)

PostWysłany: Pon 21:56, 17 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Ja dzisiaj się wręcz załamałam jak miałam zrobić redoks z KMnO4 i trioleinianem gliceryny. Przerosło to pół klasy Very Happy Ogólnie powinniśmy już zbierać informacje z wszystkich działów, tak nam mówią Very Happy

Ja się załamuję co lekcję. Poważnie zwątpiłam czy nawet podstawy uda mi się napisać.

jeanne napisał:
Dziękuje pięknie <3 Teraz tylko to ogarnąćVery Happy

Ogarnąć to ta gorsza część.

jeanne napisał:
Babka nam dała na wymyślenie jeden dzień, a ja akurat wtedy nie miałam do tego głowy o.O Mi też by się nie podobala i całkowicie cię rozumiem.

To głupio.
Nasza nas nie poinformowała o tym, że możemy zgłaszać ani do jakiego terminu. A bardzo dużo osób nie wiedziało, że ma taką możliwość.

jeanne napisał:
Nic? A to, że siedzimy z Kamilem na przystanku dzwonię do mamuśki, dzwonię i dzwonię, już wkurzona, że nie odbiera, dzwonię do brata, a ten mi mówi, że jest u mnie na wywiadówce o.O

:hahaha:

jeanne napisał:
Ale przynajmniej jest zabawnie Wink

I to się liczy.

Moje życie było takie puste dopóki nie zaczęłam się zastanawiać na ile sposobów mogę ustawić kwiatki na moim parapecie, książki na biurku czy na półce, na ile sposobów 10 osób może wysiąść na 5 przystankach czy ile różnych możliwości mam rzucając trzy razy kostką i inne tego typu wspaniałe rzeczy. Jak mogłam bez tego żyć :hahaha: ?

PostWysłany: Pon 22:22, 17 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:
Oj tam Tyle mam zamkniętych z samej optyki Jeszcze 70 otwartych, ale nie zdążę zrobić dzisiaj tego i nauczyć się z wszystkich przedmiotów.
Łącznie w ciągu tych lat zrobiłam 2145, z tym, że większosć wielokrotnie

Kurcze to ja zrobiłem pare arukszy z optyki ale to nie wiem ile tam mogło być tych zadań :) W ogóle jestem zaskoczony, że masz tak dokładne przeliczenia. Ja robiłem zadania tylko wtedy jak naszłą mnie ochota. I robiłem je z czego popadnie, gdzie popadnie, na czym popadnie i w różnym stanie trzeźwości umysłu :)

Cytat:
Będę startować na fizykę

I prawidłowo, fizyka królową nauk :)

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Pon 22:26, 17 Wrz 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry

Cytat:

Kurcze to ja zrobiłem pare arukszy z optyki ale to nie wiem ile tam mogło być tych zadań Smile W ogóle jestem zaskoczony, że masz tak dokładne przeliczenia. Ja robiłem zadania tylko wtedy jak naszłą mnie ochota. I robiłem je z czego popadnie, gdzie popadnie, na czym popadnie i w różnym stanie trzeźwości umysłu Smile

Czy dokłądne :P Zliczyłam sobie po prostu ze zbiorów. Mam 3 podzielone na działy, z każdego każde przerabiałam, więc łatwo można było policzyć ;)
Cytat:

I prawidłowo, fizyka królową nauk Smile

Kusi mnie nowo wybudowany uniwersytet :D Ale pojadę niedługo na wykłady to obczaję :D
Cytat:

Ja się załamuję co lekcję. Poważnie zwątpiłam czy nawet podstawy uda mi się napisać.

Ja najbardziej boję się o to, że machnę się w takich rzeczach, za które mi będzie potem wstyd. Jak to mówi mój fizyk : ja nie będę się złościł, że nie wiecie, jak zrobić zadanie, ALE ZA TO ŻE MACIE LUKI W TEORII TO JUŻ TAK.
Cytat:

To głupio.
Nasza nas nie poinformowała o tym, że możemy zgłaszać ani do jakiego terminu. A bardzo dużo osób nie wiedziało, że ma taką możliwość.

Nasza ogólnie jest zakręcona. Ale aż mi gorzej jak pomyślę, że będe musiała robić tę pracę.

Cytat:
Jak mogłam bez tego żyć hahaha ?

Zawsze chciałam umieć policzyć liczbę wariacji mojego planu lekcji *,*

PostWysłany: Pon 22:30, 17 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 433, 434, 435 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 434 z 552

Skocz do: