Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 465, 466, 467 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeanne napisał:
Ja też o.O Co to w ogóle "pańska skórka"?

Jakieś cukierki czy temu podobny wyrób do ciamkania. Dopiero w zeszłym roku ktoś mnie uświadomił, że coś takiego istnieje. Nazwa nie brzmi zachęcająco ;)

jeanne napisał:
Przyszedł do mnie Dawidek lat 5 i mi powiedział, że mnie kocha i że lubi się do mnie przytulać i mnie całował o.O

No to masz powodzenie :mrgreen:

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Czw 21:05, 01 Lis 2012
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Cytat:

No to masz powodzenie Mr. Green

Co najlepsze, mogę wyjść za niego za mąż <3 Ksiądz tak powiedział <3 Bo to synek kuzynki, więc już mogę! Chyba o.O

Cytat:

Jakieś cukierki czy temu podobny wyrób do ciamkania. Dopiero w zeszłym roku ktoś mnie uświadomił, że coś takiego istnieje. Nazwa nie brzmi zachęcająco Wink

Mi się to kojarzy ze skórą z kota, która się kładzie na chore miejsca, albo szyje futro o.O

PostWysłany: Czw 21:19, 01 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Dziwne warszawskie zwyczaje

A z której strony ja warszawianka? :lol:

jeanne napisał:
Mi się to kojarzy ze skórą z kota, która się kładzie na chore miejsca, albo szyje futro

O mój jeżu, pierwsze słyszę :D
Pańska skórka to cukiereczek, mniam mniam, pyszny bardzo. Takie toto biało-różowe i zawinięte w biały papierek.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pią 0:55, 02 Lis 2012
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

jeanne napisał:
Mi się to kojarzy ze skórą z kota, która się kładzie na chore miejsca, albo szyje futro o.O

Że niby futro z kota? :shock: Nie, nie, nie, na chore miejsce się przykłada całego, żywego i mruczącego kota. Miałam kiedyś takiego, który sam się przytulał do bolącego miejsca i nie chciał za nic zejść.

Shee napisał:
A z której strony ja warszawianka?

Hmmm... Z bliższej niż ja :mrgreen:
Wiedziałam tylko o występowaniu tych cukierków w stolicy, więc założyłam, że tam odwiedzasz cmentarze :P

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Pią 10:15, 02 Lis 2012
Salamandra

Pochwał: 19

Powrót do góry

Cytat:

Że niby futro z kota? Shocked Nie, nie, nie, na chore miejsce się przykłada całego, żywego i mruczącego kota. Miałam kiedyś takiego, który sam się przytulał do bolącego miejsca i nie chciał za nic zejść.

Autentycznie, jak miałam problemy z nerkami, to sąsiadka przyniosła mi [a raczej mojej babci] futro z kota :mdleje: Wyżej jest hodowla lisów i od zawsze ludzie gadają, że tam np. jakby chcieli małego kota, to nie można dawać, bo futro wezmą i sprzedadzą, a ciało kota rzucą lisom :mdleje:

Shee takie to to?
http://kotlet.tv/panska-skorka
? :D

PostWysłany: Pią 14:10, 02 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Shee takie to to?

Tak, mniam :D

Sal ma rację, na bolące miejsca przykłada się całego kota!

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pią 15:14, 02 Lis 2012
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

jeanne napisał:
O rany... To byl taki dziwny test, że ja nie mogę o.O
Było zdjecie z protestu robotników. Trzeba było wybrać datę tego wydarzenia, a pod spodem uzasadnić dlaczego ta o.O
I zawaliłam najprostsze zadanie z piramidą Maslowa, bo dla mnie piramida zaczyna s

W sensie, że dla Ciebie najważniejsza jest samorealizacja? Nie przejmuj się dla mnie też te najważniejsze potrzeby powinny być na szczycie piramidy a nie na dole :przytul:

jeanne napisał:
90% klasy wzięło x hahaha Babka prawie sie popłakała, że jej plany popsuliśmy Very Happy

Oj taka szkoda :D

jeanne napisał:
Fizyk nam powiedział, że my JUŻ NIE JESTEŚMY DZIEĆMI, przynajmniej prawnie, więc ŻEBYŚMY NIE ZACHOWYWALI SIE JAK DZIECI i odpuścili sobie zabawy, hulanki i swawole, bo to nie jest rok na to! Teraz to jest rok na siedzenie w książkach z jedymi przerwami na jedzenie i spanie. Aha. hahaha Ale jak sie tak siedzi w pierwszej ławce i on tak nad tobą krzyczy to jest mega efekt o.O

Nam pani z chemii powiedziała, że przez wakacje mamy posprzątać pokój, bo w przyszłym roku nie będziemy robić takich rzeczy, nawet wynosić śmieci, bo to 4 minuty i przez ten czas zdążylibyśmy zrobić zadanie maturalne :)

jeanne napisał:
O chyba by mnie coś trafiło. przytul przytul Ale się nie przejmuj, skoro umiesz to potem tylko lepiej utrwalisz przytul

Mnie by tak nie trafił gdyby nie to, że czułam się koszmarnie, zmarnowałam kropkę z polskiego. Na pytanie czy idę do lekarza/ zostaję w domu/ czy idę do szkoły wiadomo co odpowiedziałam :roll: Boję się, że i tak nie poprawię :przytul:

jeanne napisał:
Blisko jak blisko. 2km szłam chyba? Ale środek nocy, 11 godzina, ja ubrana... no kiepsko, palców po powrocie do domu nie mogłam rozprostować ;D Musiałam po matkę dzwonić, bo mój autobus następny jechał o 3 o.O

Współczuję :przytul:

jeanne napisał:
A ja spędzę 4 dni w łóżku chodząc tylko do łazienki/kuchni. nie cierpię wszystkich świętych.

Ja wróciłam z godzinę temu do domu. I tak przeszło w tym roku trochę ulgowo ze względu na to jak się czułam.
jeanne napisał:
Ej Very Happy Przyszedł do mnie Dawidek lat 5 i mi powiedział, że mnie kocha i że lubi się do mnie przytulać i mnie całował o.O

Kamil będzie zazdrosny :hahaha:

Salamandra napisał:
Ja też nie. Głównie z powodu rodziny, która znikąd pojawia się i zwala na głowę. Tak, jestem bardzo gościnna.

Ja byłam u babci i jak zwykle miała przyjść ciocia, wujek, kuzyni. W tym roku pobiłam rekordy, bo czułam się fatalnie, nie poszłam do kościoła, leżałam na tapczanie babci i usnęłam w trakcie Lassie. Nie obudziłam się nawet jak przyszli, jedli i podobno głośno gadali a stół był kilka metrów od tego tapczanu i normalnie nie sypiam w dzień :hahaha:

Shitzune napisał:

Ja ostatnio czytałam artykuł i podobno oprócz tego, że działają przeciwbólowe to mruczenie kota wzmacnia kości i zapobiega osteoporozie, zawałom serca, działają uspokajająco nie wspominając już o darmowym termoforze :D

PostWysłany: Pią 16:04, 02 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:

W sensie, że dla Ciebie najważniejsza jest samorealizacja? Nie przejmuj się dla mnie też te najważniejsze potrzeby powinny być na szczycie piramidy a nie na dole przytul

A sama nie wiem o.O Chodziło mi o to że najpierw są potrzeby fizjologiczne, ale Konrad mówi, że piramidę robi się od dołu, a nie od góry, żal :(
Cytat:

Nam pani z chemii powiedziała, że przez wakacje mamy posprzątać pokój, bo w przyszłym roku nie będziemy robić takich rzeczy, nawet wynosić śmieci, bo to 4 minuty i przez ten czas zdążylibyśmy zrobić zadanie maturalne Smil

Mój plan na ten weekend:
Spojler:

Ciekawe kiedy to zrobię -,-
W ogóle mam jutro jechać do Rzeszowa sama i się boję :(
Cytat:

Mnie by tak nie trafił gdyby nie to, że czułam się koszmarnie, zmarnowałam kropkę z polskiego. Na pytanie czy idę do lekarza/ zostaję w domu/ czy idę do szkoły wiadomo co odpowiedziałam Rolling Eyes Boję się, że i tak nie poprawię przytul

Poprawisz na pewno! Zobaczysz :* Ja ostatnio tyle razy bym nie szła do szkoły, ale zawsze coś jest...
Cytat:

Ja wróciłam z godzinę temu do domu. I tak przeszło w tym roku trochę ulgowo ze względu na to jak się czułam.

Ja byłam tylko z Kamilem na grobie ojca i to wszystko na co było stać mnie w tej kwestii.
Cytat:

Kamil będzie zazdrosny hahaha

Troszeczkę tylko. Chociaż pewnie niepotrzebnie mu powiedziałam, że z tym kuzynem mogłabym już wziąć ślub :D

Cytat:

Mój mi się położył dzisiaj. Myślałąm, że jakiś morderca mnie dusi :(

PostWysłany: Pią 17:22, 02 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
A sama nie wiem o.O Chodziło mi o to że najpierw są potrzeby fizjologiczne, ale Konrad mówi, że piramidę robi się od dołu, a nie od góry, żal Sad

No. Dla mnie to co na dole jest mniej więc bym też pewnie dała u góry potrzeby fizjologiczne.

jeanne napisał:
Mój plan na ten weekend:

Mój też się powinien do tego sprowadzić. Z tym, że bez fizyki a z chemii mam tylko jedną książkę. Za to z biologii 9 (mam tylko 1 Witowskiego) + chyba z 6 podręczników (MAC + Operon szaleństwo :hahaha: )

jeanne napisał:
W ogóle mam jutro jechać do Rzeszowa sama i się boję Sad

A po co masz jechać :przytul: ? Daleko masz?

jeanne napisał:
Poprawisz na pewno! Zobaczysz :* Ja ostatnio tyle razy bym nie szła do szkoły, ale zawsze coś jest...

Mnie na razie od początku roku na jednej lekcji nie było...

jeanne napisał:
Ja byłam tylko z Kamilem na grobie ojca i to wszystko na co było stać mnie w tej kwestii.

To i tak bardzo dużo :przytul: Dobrze, że poszedł z Tobą.

jeanne napisał:
Troszeczkę tylko. Chociaż pewnie niepotrzebnie mu powiedziałam, że z tym kuzynem mogłabym już wziąć ślub Very Happy

:hahaha:

Cytat:
Mój mi się położył dzisiaj. Myślałąm, że jakiś morderca mnie dusi Sad

Posądzasz Entropie o mordercze skłonności? :hahaha:

Dodano 1 minut temu:

Dlaczego nowy odcinek GA ma być dopiero 8 listopada :(

PostWysłany: Pią 17:48, 02 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Wpadłam po dość długiej jak dla mnie nieobecności, obleciałam posty bardzo pobieżnie, więc napiszę krótko:
Pańska skórka to rzeczywiście dziwny zwyczaj jakiś warszawski czy okoliczny, bo dopiero po przeprowadzce do stolycy w zeszłym roku dowiedziałam się o istnieniu tego dziadostwa. A sprzedają to prawdopodobnie po to, żeby zakleić gęby bachorstwu na cmentarzach i w drodze :)
Shee, z tego, co kojarzę, to do Wawy daleko raczej nie masz :D
Lesio...bez komentarza...nie odzywaj się do mnie! Jak mogłeś do niej wrócić?! Skandal!

PostWysłany: Pią 19:57, 02 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:

No. Dla mnie to co na dole jest mniej więc bym też pewnie dała u góry potrzeby fizjologiczne.

Zresztą to było na jeden punkt, wiec z tego co wyliczyłam, 3 będzie, :hahaha:
Cytat:

Mój też się powinien do tego sprowadzić. Z tym, że bez fizyki a z chemii mam tylko jedną książkę. Za to z biologii 9 (mam tylko 1 Witowskiego) + chyba z 6 podręczników (MAC + Operon szaleństwo hahaha )

Ja bym chyba sfiksowała :D Teraz muszę ogarnać bakterie, wirusy i układ nerwowy i o ile ten ostatni mi jakoś pasuje tak te 2 pierwsze :mdleje: Tak mnie od tego odrzuca, że już zrobiłam reklamę na PP o magicznych biologicznych tabletkach :hahaha:

Cytat:

A po co masz jechać przytul ? Daleko masz?

Spotkać się z koleżankami ze szpitala :D 1,5h, ale zważywszy na to, że po 20 minutach bierze mnie choroba lokomocyjna, to będzie istny horror o.O
Cytat:

Mnie na razie od początku roku na jednej lekcji nie było...

Mnie już ohohoho!
W ogóle muszę usprawiedliwić to, że nie byłam na wycieczce :D Paranoja!
Cytat:

To i tak bardzo dużo przytul Dobrze, że poszedł z Tobą.

Skusiłam go moimi naleśnikami :buja w oblokach:
Cytat:

Posądzasz Entropie o mordercze skłonności? hahaha

Dodano 1 minut temu:

Ona ma dosć, Dawidek przyjechał na tydzień i ją bierze 3 razy dziennie ;D
Nie mam pojęcia, ale mi się seriale skończyły do oglądania! :C

alhambra witaj :*

PostWysłany: Pią 21:03, 02 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
alhambra witaj :*

Joł ;)

jeanne napisał:
ale mi się seriale skończyły do oglądania! :C

Oglądaj "Trudne sprawy" :hahaha: :hahaha: :hahaha:

PostWysłany: Pią 22:10, 02 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Oglądaj "Trudne sprawy" hahaha hahaha hahaha

Ogląąąąam. I Dlaczego ja też. W ogóle uzależniłam się od Polsatu. Jak już wracam do domu wcześnie to ogląam powtórkę Pierwszej Miłości, potem Dlaczego ja/Trudne sprawy, wydarzenia, interwencje, malanowskiego i partnerzy, trudne sprawy, pierwszą miłość, wydarzenia, świat według kiepskich i wtedy przełączam na barwy szczęścia :hahaha:

PostWysłany: Pią 22:23, 02 Lis 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
ogląam powtórkę Pierwszej Miłości, potem Dlaczego ja/Trudne sprawy, wydarzenia, interwencje, malanowskiego i partnerzy, trudne sprawy, pierwszą miłość, wydarzenia, świat według kiepskich i wtedy przełączam na barwy szczęścia hahaha

Wow, niezłe zestawienie :D Ja zawsze byłam raczej za TVN-em, ale ostatnimi czasy i Polsat czasem włączę na chwilę, bo w dzień leci "Hotel 52", a potem "Dom nie do poznania" :D "Trudne sprawy" i "Dlaczego ja?" też nie są mi obce, ale drażnią mnie tam te wiecznie rozwrzeszczane babsztyle no i generalnie ci pseudoaktorzy :mrgreen:
Ale jak juz oglądam TV, to raczej są to kanały typu TLC, Discovery, Animals, itp. :) Odwykłam trochę od całej reszty :)
Za to oglądam "M jak miłość" i "Na Wspólnej" :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

PostWysłany: Pią 22:36, 02 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
Pańska skórka to rzeczywiście dziwny zwyczaj jakiś

wcale dziwny :)
jeszcze nie miałam zębów, jak wpakowano mi do gęby pańską skórkę i tak co roku. Wczoraj kupiłam ich 10

Od czasu, gdy skończył się House nic nie oglądam, poza NDiNZ.
Zaczęłam Lekarzy, ale nie mam żadnej fascynacji serialowej. Coś wiecie może, że w najbliższym czasie będzie coś nowego?

A w ogóle to cześć Wam

FUS - Frakcja Uaktywnionych Seksoholików

PostWysłany: Pią 22:40, 02 Lis 2012
Lupus
Kot Domowy

Pochwał: 5

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 465, 466, 467 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 466 z 552

Skocz do: