Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 471, 472, 473 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Hej ho, co słychać? Smile

Cześć ;) Samotny, długi, zimny jesienny wieczór :( A u Ciebie?

PostWysłany: Sob 18:02, 17 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

U mnie podobnie, co prawda wieczór nie samotny, bo z socjometrią i koleżanką, ale za to długi i zimny. Dawno do Was nie zaglądałam, więc postanowiłam w końcu o sobie przypomnieć :-) jak Twoje poszukiwania pracy, al?

PostWysłany: Sob 18:06, 17 Lis 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Juniuś napisał:
U mnie podobnie, co prawda wieczór nie samotny, bo z socjometrią i koleżanką

Blah, jakkolwiek nie wiem co do koleżanki, to socjometria blah :? No to już wolę moją herbatkę, kocyk i książkę, którą mam nadzieję wreszcie zacząć :]
A Ty do koleżanki wracaj, a nie tu bąki zbijasz :mrgreen:

Juniuś napisał:
jak Twoje poszukiwania pracy, al?

Z przyczyn ode mnie niezależnych musiałam na jakiś czas porzucić poszukiwania, ale właśnie wróciłam do aktywnych poszukiwań i aktualnie jestem w oczekiwaniu na trzeci etap rekrutacji w firmie, o której marzę od niepamiętnych czasów. Znając moje szczęście i sporą selekcję, nie napalam się zbytnio i dalej wysyłam oferty.

PostWysłany: Sob 18:24, 17 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
to socjometria blah

Na pewno lepsza niż analiza dokumentów :P Jaką książkę czytasz? Ja też jestem w trakcie, a właściwie dopiero na początku książki "branżowej" Sary Waters "Muskając aksamit", ale ostatnio jakoś nie znajduję na nią czasu.

alhambra napisał:
aktualnie jestem w oczekiwaniu na trzeci etap rekrutacji w firmie, o której marzę od niepamiętnych czasów

W takim razie życzę, aby marzenie się ziściło ;)

PostWysłany: Sob 18:32, 17 Lis 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś napisał:
Jaką książkę czytasz?

Carlos Ruiz Zafon - "Gra anioła". Ale ciężko powiedzieć, że czytam, bo dopiero zabieram się do niej. Czekam, aż pranie się skończy, bo a chwilę będę musiała ruszyć tyłek z kanapy i dopiero będzie ból :mrgreen: W międzyczasie tworze listy motywacyjne i rozsyłam, póki jestem przy laptopie.
W każdym razie ciastka, picie, kocyk i samotność już mam, więc wszystko jest na najlepszej drodze do idealnego wieczoru z książką.

Cytat:
W takim razie życzę, aby marzenie się ziściło Wink

W cuda akurat nie wierzę, więc lepiej skupię się na dobrym napisaniu kolejnego listu motywacyjnego :) W tych czasach poszukiwanie pracy to praca na pełen etat :?

PostWysłany: Sob 18:43, 17 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra, no niestety, ale biorąc pod uwagę fakt, że masz już jakieś doświadczenie, to może się jednak w końcu uda załapać w jakieś fajne miejsce. Czasem pozostaje nam tylko być dobrej myśli, bo co tu innego począć :-?

PostWysłany: Sob 18:51, 17 Lis 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

A propos "branżowych" klimatów to oglądałam ostatnio "Córkę botanika" i aczkolwiek historia piękna i bardzo smutna, to jednak wynudziłam się na nim jak mało kiedy :roll:

Dodano 2 minut temu:

Juniuś napisał:
biorąc pod uwagę fakt, że masz już jakieś doświadczenie, to może się jednak w końcu uda załapać w jakieś fajne miejsce.

Problem w tym , że to doświadczenie mnie szufladkuje i jestem poniekąd zmuszona do poszukiwań w tej samej branży.
Zaczynam kochać tekst: "za wysokie kwalifikacje" - jakby facet mnie rzucał i stwierdził, że jestem dla niego za dobra...banał... :roll:

PostWysłany: Sob 18:54, 17 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra, to pomyśl o przekwalifikowaniu się :)

Ja ostatnio nawet wolę branżowe, a właściwie to nie tylko branżowe książki, nie filmy, bo wtedy wyobraźnia mnie bardziej ponosi i tak się zaprzyjaźniam z bohaterami, że aż potem ciężko się z nimi rozstać :D

PostWysłany: Sob 18:58, 17 Lis 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś napisał:
alhambra, to pomyśl o przekwalifikowaniu się Smile

No to właśnie o tym mówię. To nie jest takie proste. Żeby się przekwalifikować, to trzeba mieć szansę wykazać się w innym fachu (np. wyuczonym), ale jak potencjalny pracodawca widzi moje CV, w którym jest ponad 7 lat pracy w jednej branży, to wyobraża sobie, że u niego chcę tylko "przezimować". I na nic podsuwanie pomysłów, że mam 29 lat, chciałabym się rozwijać w innym kierunku. Nie! Jak zaczęłaś w tym fachu, to na pewno chcesz w nim zrobić karierę.

Dodano 2 minut temu:

Juniuś napisał:
Ja ostatnio nawet wolę branżowe, a właściwie to nie tylko branżowe książki, nie filmy, bo wtedy wyobraźnia mnie bardziej ponosi i tak się zaprzyjaźniam z bohaterami, że aż potem ciężko się z nimi rozstać Very Happy

Ostatnio czytam raczej mało literatury "niefachowej", więc o "branżowe" nawet nie zahaczam. Film obejrzałam, bo koleżanka poleciła, ale się rozczarowałam. Generalnie to branżowych klimatów mam szczerze po dziurki w nosie. Nie chce mi się już o tym czytać, słuchać ani nawet myśleć :?

PostWysłany: Sob 19:06, 17 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

No to faktycznie nieciekawie... Czy ci ludzie nie rozumieją, że w dzisiejszych czasach jest wręcz wskazane, żeby poszerzać swoje horyzonty?!

PostWysłany: Sob 19:07, 17 Lis 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cytat:
Czy ci ludzie nie rozumieją, że w dzisiejszych czasach jest wręcz wskazane, żeby poszerzać swoje horyzonty?!

To jest rynek pracy, a nie walka o studenta ;) Tu rządzą troszkę inne prawa i to "jakby" nie ich problem ;) Pracodawca nie ma interesu w tym, żeby brać kogoś do przeszkolenia od podstaw, jeśli ma kogoś, kogo szkolić w danej dziedzinie zbyt wiele nie musi. A na wolontariat mnie nie stać ;)

Dodano 1 minut temu:

Ale my tu sobie gadu gadu, a moje pranie czeka na powieszenie, a książka na przeczytanie ;) Miłej nauki i do napisania ;)

PostWysłany: Sob 19:15, 17 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Miłego wieczoru, do napisania ;-)

PostWysłany: Sob 19:48, 17 Lis 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Mam nauczkę: chcesz mieć spokój, wyłącz komórkę...jak nie maniak sms-ów to telefon barabani :roll:

Dodano 2 godzin 25 minut temu:

Książka dość wciągająca, ale jakoś nie mogę się skupić :roll: Chyba sama w cholerę siądę i coś napiszę, bo już dawno nic nie stworzyłam :|
Ale póki co idę pod prysznic, zjem coś i uderzę w kimono, ewentualnie obejrzę jakiś przygłupawy program, co by nie wytężał mojego mózgu :)

PostWysłany: Sob 22:31, 17 Lis 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
To w takim razie jestem świetnym poparciem słów brata Very Happy W dzieciństwie kolegowałam się głównie z chłopakami, nawet w przedszkolu miałam chłopaka Very Happy Miał na imię Adaś i jego siostra, która chodziła z nami do jednej grupy, mnie strasznie nie lubiła, z wzajemnością Smile Ogólnie to grałam w piłkę, bawiłam się w policjantów i złodziei, w wojnę, kopałam bunkry za moim blokiem i łaziłam po drzewach Very Happy Koleżanki miałam dopiero w którejś tam klasie podstawówki Smile

No właśnie alhambra jesteś świetnym, dosłownie wzorcowym przykładem :D

whatever napisał:
docelowo bardzo chciałabym dostać się na Architekturę na PW..

Warto spróbować, szczególnie jeśli Cię to interesuję :) U mnie dwie osoby z klasy się wybierają na architekturę, ale do Krakowa.

Juniuś napisał:
Hej ho, co słychać? Smile

W tym tygodniu próbne matury. Piszę rozszerzoną biologię i próbuję też chemię. Istne samobójstwo :roll: I zamiast wziąć się pouczyć to oglądam nowy odcinek GA :)

alhambra napisał:
oglądałam ostatnio "Córkę botanika" i aczkolwiek historia piękna i bardzo smutna, to jednak wynudziłam się na nim jak mało kiedy Rolling Eyes

Oglądałam ten film. Sama koncepcja była ciekawa, ale też się wynudziłam.

PostWysłany: Sob 22:54, 17 Lis 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

alhambra, muszę zdawać w sumie tylko matematykę (w wersji rozszerzonej, lub w wersji podstawowej, ale wtedy liczy się tylko 50% z wyniku) i angielski (w wersji rozszerzonej liczy się 25%). No i oczywiście egzamin z rysunku, ale to już bezpośrednio na wydziale..
Słyszałam, że jest bardzo trudno się tam dostać, a ja zaczęłam ogarniać matmę na poziomie rozszerzonym i rysunek dopiero w tym roku (bo z przedmiotów profilowych nic nie zdaje :D). I mam w planach zdawać jeszcze fizykę chociaż na podstawię (choć fizyki nie mam już od drugiej klasy), bo jeśli nie dostane się na Architekturę, to z samą matematyką, angielskim i polskim podstawowym nie przyjmą mnie chyba nigdzie. Więc chcę mieć jakąś opcje z dostaniem się ew gdzieś indziej na PW, i za rok spróbować znowu (a może część przedmiotów dałoby się przepisać... można w to wierzyć :D)

pantera mglista, nawet nie wiem czy w Krakowie trzeba zdawać to samo... pewnie podobnie :)
Ja niestety celuje tylko w Warszawie, ale w sumie opcji i innych kierunków mi nie brakują.
I wiesz może czy długo już zajmują się rysowaniem?

Cytat:
W tym tygodniu próbne matury.

Ja nadal nie wiem czy moja szkoła też będzie miała próbne matury.. Ale chyba nie (chyba stawiają tylko na wewnątrzszkolne, a te z operonu to tylko z geografii, ale nie jestem pewna)

Zadaj pytanie, a whatever z pewnością na nie odpowie

PostWysłany: Nie 2:46, 18 Lis 2012
whatever
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 5

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 471, 472, 473 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 472 z 552

Skocz do: