|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 471, 472, 473 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Cytat: | Hej ho, co słychać? Smile |
Cześć ;) Samotny, długi, zimny jesienny wieczór :( A u Ciebie?
|
|
Wysłany:
Sob 18:02, 17 Lis 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
U mnie podobnie, co prawda wieczór nie samotny, bo z socjometrią i koleżanką, ale za to długi i zimny. Dawno do Was nie zaglądałam, więc postanowiłam w końcu o sobie przypomnieć :-) jak Twoje poszukiwania pracy, al?
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Sob 18:06, 17 Lis 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | U mnie podobnie, co prawda wieczór nie samotny, bo z socjometrią i koleżanką |
Blah, jakkolwiek nie wiem co do koleżanki, to socjometria blah :? No to już wolę moją herbatkę, kocyk i książkę, którą mam nadzieję wreszcie zacząć :]
A Ty do koleżanki wracaj, a nie tu bąki zbijasz :mrgreen:
Juniuś napisał: | jak Twoje poszukiwania pracy, al? |
Z przyczyn ode mnie niezależnych musiałam na jakiś czas porzucić poszukiwania, ale właśnie wróciłam do aktywnych poszukiwań i aktualnie jestem w oczekiwaniu na trzeci etap rekrutacji w firmie, o której marzę od niepamiętnych czasów. Znając moje szczęście i sporą selekcję, nie napalam się zbytnio i dalej wysyłam oferty.
|
|
Wysłany:
Sob 18:24, 17 Lis 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | to socjometria blah |
Na pewno lepsza niż analiza dokumentów :P Jaką książkę czytasz? Ja też jestem w trakcie, a właściwie dopiero na początku książki "branżowej" Sary Waters "Muskając aksamit", ale ostatnio jakoś nie znajduję na nią czasu.
alhambra napisał: | aktualnie jestem w oczekiwaniu na trzeci etap rekrutacji w firmie, o której marzę od niepamiętnych czasów |
W takim razie życzę, aby marzenie się ziściło ;)
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Sob 18:32, 17 Lis 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | Jaką książkę czytasz? |
Carlos Ruiz Zafon - "Gra anioła". Ale ciężko powiedzieć, że czytam, bo dopiero zabieram się do niej. Czekam, aż pranie się skończy, bo a chwilę będę musiała ruszyć tyłek z kanapy i dopiero będzie ból :mrgreen: W międzyczasie tworze listy motywacyjne i rozsyłam, póki jestem przy laptopie.
W każdym razie ciastka, picie, kocyk i samotność już mam, więc wszystko jest na najlepszej drodze do idealnego wieczoru z książką.
Cytat: | W takim razie życzę, aby marzenie się ziściło Wink |
W cuda akurat nie wierzę, więc lepiej skupię się na dobrym napisaniu kolejnego listu motywacyjnego :) W tych czasach poszukiwanie pracy to praca na pełen etat :?
|
|
Wysłany:
Sob 18:43, 17 Lis 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, no niestety, ale biorąc pod uwagę fakt, że masz już jakieś doświadczenie, to może się jednak w końcu uda załapać w jakieś fajne miejsce. Czasem pozostaje nam tylko być dobrej myśli, bo co tu innego począć :-?
|
|
Wysłany:
Sob 18:51, 17 Lis 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
A propos "branżowych" klimatów to oglądałam ostatnio "Córkę botanika" i aczkolwiek historia piękna i bardzo smutna, to jednak wynudziłam się na nim jak mało kiedy :roll:
Dodano 2 minut temu:
Juniuś napisał: | biorąc pod uwagę fakt, że masz już jakieś doświadczenie, to może się jednak w końcu uda załapać w jakieś fajne miejsce. |
Problem w tym , że to doświadczenie mnie szufladkuje i jestem poniekąd zmuszona do poszukiwań w tej samej branży.
Zaczynam kochać tekst: "za wysokie kwalifikacje" - jakby facet mnie rzucał i stwierdził, że jestem dla niego za dobra...banał... :roll:
|
|
Wysłany:
Sob 18:54, 17 Lis 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, to pomyśl o przekwalifikowaniu się :)
Ja ostatnio nawet wolę branżowe, a właściwie to nie tylko branżowe książki, nie filmy, bo wtedy wyobraźnia mnie bardziej ponosi i tak się zaprzyjaźniam z bohaterami, że aż potem ciężko się z nimi rozstać :D
|
|
Wysłany:
Sob 18:58, 17 Lis 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | alhambra, to pomyśl o przekwalifikowaniu się Smile |
No to właśnie o tym mówię. To nie jest takie proste. Żeby się przekwalifikować, to trzeba mieć szansę wykazać się w innym fachu (np. wyuczonym), ale jak potencjalny pracodawca widzi moje CV, w którym jest ponad 7 lat pracy w jednej branży, to wyobraża sobie, że u niego chcę tylko "przezimować". I na nic podsuwanie pomysłów, że mam 29 lat, chciałabym się rozwijać w innym kierunku. Nie! Jak zaczęłaś w tym fachu, to na pewno chcesz w nim zrobić karierę.
Dodano 2 minut temu:
Juniuś napisał: | Ja ostatnio nawet wolę branżowe, a właściwie to nie tylko branżowe książki, nie filmy, bo wtedy wyobraźnia mnie bardziej ponosi i tak się zaprzyjaźniam z bohaterami, że aż potem ciężko się z nimi rozstać Very Happy |
Ostatnio czytam raczej mało literatury "niefachowej", więc o "branżowe" nawet nie zahaczam. Film obejrzałam, bo koleżanka poleciła, ale się rozczarowałam. Generalnie to branżowych klimatów mam szczerze po dziurki w nosie. Nie chce mi się już o tym czytać, słuchać ani nawet myśleć :?
|
|
Wysłany:
Sob 19:06, 17 Lis 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No to faktycznie nieciekawie... Czy ci ludzie nie rozumieją, że w dzisiejszych czasach jest wręcz wskazane, żeby poszerzać swoje horyzonty?!
|
|
Wysłany:
Sob 19:07, 17 Lis 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Czy ci ludzie nie rozumieją, że w dzisiejszych czasach jest wręcz wskazane, żeby poszerzać swoje horyzonty?!
|
To jest rynek pracy, a nie walka o studenta ;) Tu rządzą troszkę inne prawa i to "jakby" nie ich problem ;) Pracodawca nie ma interesu w tym, żeby brać kogoś do przeszkolenia od podstaw, jeśli ma kogoś, kogo szkolić w danej dziedzinie zbyt wiele nie musi. A na wolontariat mnie nie stać ;)
Dodano 1 minut temu:
Ale my tu sobie gadu gadu, a moje pranie czeka na powieszenie, a książka na przeczytanie ;) Miłej nauki i do napisania ;)
|
|
Wysłany:
Sob 19:15, 17 Lis 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Miłego wieczoru, do napisania ;-)
|
|
Wysłany:
Sob 19:48, 17 Lis 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mam nauczkę: chcesz mieć spokój, wyłącz komórkę...jak nie maniak sms-ów to telefon barabani :roll:
Dodano 2 godzin 25 minut temu:
Książka dość wciągająca, ale jakoś nie mogę się skupić :roll: Chyba sama w cholerę siądę i coś napiszę, bo już dawno nic nie stworzyłam :|
Ale póki co idę pod prysznic, zjem coś i uderzę w kimono, ewentualnie obejrzę jakiś przygłupawy program, co by nie wytężał mojego mózgu :)
|
|
Wysłany:
Sob 22:31, 17 Lis 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | To w takim razie jestem świetnym poparciem słów brata Very Happy W dzieciństwie kolegowałam się głównie z chłopakami, nawet w przedszkolu miałam chłopaka Very Happy Miał na imię Adaś i jego siostra, która chodziła z nami do jednej grupy, mnie strasznie nie lubiła, z wzajemnością Smile Ogólnie to grałam w piłkę, bawiłam się w policjantów i złodziei, w wojnę, kopałam bunkry za moim blokiem i łaziłam po drzewach Very Happy Koleżanki miałam dopiero w którejś tam klasie podstawówki Smile |
No właśnie alhambra jesteś świetnym, dosłownie wzorcowym przykładem :D
whatever napisał: | docelowo bardzo chciałabym dostać się na Architekturę na PW.. |
Warto spróbować, szczególnie jeśli Cię to interesuję :) U mnie dwie osoby z klasy się wybierają na architekturę, ale do Krakowa.
Juniuś napisał: | Hej ho, co słychać? Smile |
W tym tygodniu próbne matury. Piszę rozszerzoną biologię i próbuję też chemię. Istne samobójstwo :roll: I zamiast wziąć się pouczyć to oglądam nowy odcinek GA :)
alhambra napisał: | oglądałam ostatnio "Córkę botanika" i aczkolwiek historia piękna i bardzo smutna, to jednak wynudziłam się na nim jak mało kiedy Rolling Eyes
|
Oglądałam ten film. Sama koncepcja była ciekawa, ale też się wynudziłam.
|
|
Sob 22:54, 17 Lis 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, muszę zdawać w sumie tylko matematykę (w wersji rozszerzonej, lub w wersji podstawowej, ale wtedy liczy się tylko 50% z wyniku) i angielski (w wersji rozszerzonej liczy się 25%). No i oczywiście egzamin z rysunku, ale to już bezpośrednio na wydziale..
Słyszałam, że jest bardzo trudno się tam dostać, a ja zaczęłam ogarniać matmę na poziomie rozszerzonym i rysunek dopiero w tym roku (bo z przedmiotów profilowych nic nie zdaje :D). I mam w planach zdawać jeszcze fizykę chociaż na podstawię (choć fizyki nie mam już od drugiej klasy), bo jeśli nie dostane się na Architekturę, to z samą matematyką, angielskim i polskim podstawowym nie przyjmą mnie chyba nigdzie. Więc chcę mieć jakąś opcje z dostaniem się ew gdzieś indziej na PW, i za rok spróbować znowu (a może część przedmiotów dałoby się przepisać... można w to wierzyć :D)
pantera mglista, nawet nie wiem czy w Krakowie trzeba zdawać to samo... pewnie podobnie :)
Ja niestety celuje tylko w Warszawie, ale w sumie opcji i innych kierunków mi nie brakują.
I wiesz może czy długo już zajmują się rysowaniem?
Cytat: | W tym tygodniu próbne matury. |
Ja nadal nie wiem czy moja szkoła też będzie miała próbne matury.. Ale chyba nie (chyba stawiają tylko na wewnątrzszkolne, a te z operonu to tylko z geografii, ale nie jestem pewna)
|
|
_________________ maagdaa - bliźniacza sis :*
TurboBezbłędnieNiewiadomaSeksiŁacina by Gusq & whatever
diagnoza choroby: Pyczomania | wraz z Luthien15
Zadaj pytanie, a whatever z pewnością na nie odpowie
Wysłany:
Nie 2:46, 18 Lis 2012 |
|
whatever
Reumatolog

Pochwał: 5
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 471, 472, 473 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 472 z 552 |
|