Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 514, 515, 516 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Wiec tej dziewczyny trochę nie rozumiem...

Ja jej kompletnie nie rozumiem, prócz tego, że jest leniwa :roll:

Cytat:
Mi było głupio w klasie maturalnej prosić o korki. Spróbuje dopiero za rok poradzić sobie jednak sama i nie wydawać kasy na takie coś.

Wiesz, to nie jest wstyd wydać kasę na korepetycje, jeśli nie stawiasz rodziców przed faktem, że muszą i koniec, bo Ty do pracy nie pójdziesz. Co innego klasa maturalna, a co innego studia, gdzie swobodnie możesz iść przynajmniej do pracy dorywczej. Nie zarobisz dużo i być może rodzice tak czy siak będą musieli dołożyć, ale wykazujesz przynajmniej minimum chęci i poszanowania dla ich pracy i pieniędzy.

PostWysłany: Sob 13:57, 22 Cze 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Juniuś napisał:
Dziś w końcu u nas się ochłodziło wieczorem jadę na koncert Kory tylko proszę, żeby nie padało jak rano. W poniedziałek muszę iść do lekarza, bo nadal jestem chora, a dwa tygodnie to zdecydowanie za długo.

To trzymam kciuki żeby pogoda Ci dopisała :)

Cytat:
Schowała

Jest tak śliczna, że 3 raz już ten film oglądam :D

PostWysłany: Sob 14:04, 22 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:
Wiesz, to nie jest wstyd wydać kasę na korepetycje, jeśli nie stawiasz rodziców przed faktem, że muszą i koniec, bo Ty do pracy nie pójdziesz.

Tzn. u mnie jest tak, że jakbym powiedzieła, że KONIECZNIE MUSZĘ IŚĆ, to pewnie bym dostała. Ale jakim kosztem? Coś trzeba by było obciąć. I dlatego sie dziwię, że tej dziewczynie tak łatwo przychodzi wymaganie od rodziców pieniędzy, bo nie wiem, czy ona się zastanowiła z czego będą musieli zrezygnować, by jej to zasponsorowac.

Dodano 2 minut temu:

Cytat:

Jest tak śliczna, że 3 raz już ten film oglądam Very Happy

Znowu jej się chce kocura i chodzi i mrauczy :(

PostWysłany: Sob 14:09, 22 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
Znowu jej się chce kocura i chodzi i mrauczy

Rozumiem, że raczej to nie wchodzi w grę? Wiem, że zawsze jest problem z oddawaniem kociaków :( W tej Wiśle 2- 3 w nocy, ja się kładę spać, a tam koci koncert za oknem ^^

Dodano 40 sekund temu:

Będzie nowe Skins i to w lipcu, akurat jak za bardzo seriali nie ma :) Ktoś ogląda?

PostWysłany: Sob 14:17, 22 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Rozumiem, że raczej to nie wchodzi w grę? Wiem, że zawsze jest problem z oddawaniem kociaków Sad W tej Wiśle 2- 3 w nocy, ja się kładę spać, a tam koci koncert za oknem ^^

Mama wywaliłaby mnie razem z tymi kotami. Ona już grozi, że albo ją biorę na studia, albo ją wywali z domu :D

A co do Skins. nie oglądalam ostatniego sezonu. Był zbyt mdły. Ale żeby w nocy jakoś zająć czas, to włączyłam gossip girl od 3 sezonu...

PostWysłany: Sob 14:25, 22 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Wiem, Juniuś, że to Twoja przyjaciółka

To zdecydowanie za duże słowo ;-)

To nie jest tak, że ona rodziców do czegokolwiek zmusza, ale postawiła ich przed takim faktem, że właściwie można to tak po części odbierać. Miała do wyboru wzięcie dziekanki i powrót na rok do domu rodzinnego, podjęcie pracy, korepetycji i nauka do matury. Drugą alternatywą było kończenie studiów w Opolu (chyba tylko dla papierku, bo ona nie chce tego robić), ale pod warunkiem, że rodzice będą musieli wszystko opłacać. Zgodzili się na to, więc ona raczej zostaje. Pracy nie podejmie, bo nie będzie miała na to czasu. Zajęcia, pisanie pracy magisterskiej, korepetycje, chodzenie na jej dodatkowy teatr no i nauka do matury. Jeśli zależy jej na byciu w Opolu, to ja bym po prostu wzięła dziekankę, żeby nie tracić czasu na uczelni i w to miejsce poszłabym tam do pracy - mogłaby chociaż po części rodziców odciążyć. Ja już się w to nie wtrącam nawet, ale obawiam się, że będzie tego żałowała jak tego, że w ogóle zaczęła II stopień, zamiast zrobić sobie przerwę i poświęcić wszystko na jeden cel, na którym podobno aż tak jej zależy i poświęciłaby wszystko...

PostWysłany: Sob 14:36, 22 Cze 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Cytat:
Mama wywaliłaby mnie razem z tymi kotami. Ona już grozi, że albo ją biorę na studia, albo ją wywali z domu

Moja by mnie z jednym wywaliła :( A masz w ogóle szansę zabrać :) ?

Cytat:
A co do Skins. nie oglądalam ostatniego sezonu. Był zbyt mdły. Ale żeby w nocy jakoś zająć czas, to włączyłam gossip girl od 3 sezonu...

Dla mnie 5-6 sezon w ogóle nie istnieją, nie wiem co to miało być. Obejrzałam raz, ale jak robię sobie powtórki to zawsze 4 pierwsze sezony. Ale w tym nowym ma być Effy, Cook itd. więc czekam.

Dodano 3 minut temu:

Nagle słyszę trzask. Patrzę za okno... grad. Po raz pierwszy coś takiego widzę O.o

PostWysłany: Sob 15:04, 22 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Moja by mnie z jednym wywaliła Sad A masz w ogóle szansę zabrać Smile ?

Nie ma szans. Ona musi mieć dużo towarzystwa, jak długo jest sama to płacze...

Cytat:
Ale w tym nowym ma być Effy, Cook itd. więc czekam.

Tak?! :serducho:

Cytat:
Zajęcia, pisanie pracy magisterskiej, korepetycje, chodzenie na jej dodatkowy teatr no i nauka do matury.

I ona planuje to wszystko ogarnąć?

PostWysłany: Sob 15:12, 22 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
I ona planuje to wszystko ogarnąć?

Tak :roll: Ja na jej miejscu postawiłabym wszystko na jedną kartę, skoro tak jej zależy. Nie oszukujmy się, ale jest coraz starsza i nie wiem, jak długo wyobraża sobie tak "próbować"... Wierzę, że to ogarnie, ale znowu jej nauka będzie niepełna kosztem tych wszystkich dodatkowych rzeczy.

PostWysłany: Sob 15:16, 22 Cze 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Cytat:
To zdecydowanie za duże słowo Wink

No to coś się zmieniło ;)
Cytat:
I dlatego sie dziwię, że tej dziewczynie tak łatwo przychodzi wymaganie od rodziców pieniędzy, bo nie wiem, czy ona się zastanowiła z czego będą musieli zrezygnować, by jej to zasponsorowac.

Zapewne mało ją to obchodzi. Najprościej nazwac to egoizmem, ale myślę, że to coś dużo gorszego, bo nawet egoiści szanują swoich rodziców.
Cytat:
chodzenie na jej dodatkowy

No tak, bo bez tego nie może się obejść. Z pisaniem pracy, zajęciami i dorywczą pracą by sobie poradziła, ale wymagałoby to chęci i poświęcenia, na co ona najwidoczniej nie jest gotowa. Nie zależy jej na studiach medycznych, tylko ma fanaberię, którą musi spełnić choćby największym kosztem jej rodziców.

PostWysłany: Sob 15:20, 22 Cze 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
Nie ma szans. Ona musi mieć dużo towarzystwa, jak długo jest sama to płacze...

Szkoda...

Cytat:
Tak?!

Tak :)

PostWysłany: Sob 16:34, 22 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Tak Smile

CHCĘ.
Uwielbiam Effy <3

Cytat:
Nie zależy jej na studiach medycznych, tylko ma fanaberię, którą musi spełnić choćby największym kosztem jej rodziców.

W sumie to też tak trochę wygląda... Że stwierdziła "a fajnie byłoby być lekarzem!", ale nic się za tym nie wiąże... To taka małpa, że nie puści się jednej gałęzi, póki nie złapie drugiej. Bezpieczne i asekuracyjne no ale... Nie wyobrażam sobie, jak ona pogodzi tyle obowiązków.

PostWysłany: Sob 21:25, 22 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Nie wyobrażam sobie, jak ona pogodzi tyle obowiązków.

Nie pracując, pogodzi to bez najmniejszych problemów ;) Zobaczysz już niebawem, że studiowanie nie jest porównywalne z nauką w liceum :) Jeśli tylko umie się poukładać sobie codzienne obowiązki, to ma się masę wolnego czasu. Opinia o studentach jest, jaka jest, nie bez podstawy :D
Ale to tak jak w pracy - jeden z tym samym zakresem obowiązków nigdy nie ma czasu na nic i permanentnie ma zaległości, a drugi może zrobić 200% normy i jeszcze ma czas na plotki, a wszystko to kwestia poukładania pracy :wink:

PostWysłany: Sob 21:50, 22 Cze 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
CHCĘ.

Uwielbiam Effy <3

Ja też. Zaskoczona :D?
Czekam z niecierpliwością
Spojler:

Serial "Skins" powróci z ostatnim, 7. już sezonem w lipcu. Twórcy zaprezentują trzy dwuodcinkowe historie - Skins Pure, Skins Rise i Skins Fire. Skins Pure będzie opowiadał o losach Cassie, która wiedzie samotne, niewidzialne życie w Londynie. Nawiązuje jednak znajomość z tajemniczym nieznajomym. Skins Rise to opwowieść o Cooku, który został dilerem narkotykowym w Manchesterze, lecz nadszedł czas zmierzyć się z brutalną przeszłością. Skins Fire to opowieść o Effy, Naomi i Emily. Effy ma nudną pracę bez perspektyw. Jest recepcjonistką. Dopiero tragedia zmusza ją do zastanowienia się nad swoim życiem.

PostWysłany: Sob 21:56, 22 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Ja też. Zaskoczona Very Happy?
Czekam z niecierpliwością

Bardzo zaskoczona, ale tak małoooooo ? :(

Cytat:

Ale to tak jak w pracy - jeden z tym samym zakresem obowiązków nigdy nie ma czasu na nic i permanentnie ma zaległości, a drugi może zrobić 200% normy i jeszcze ma czas na plotki, a wszystko to kwestia poukładania pracy Wink

No ale to mi sie trochę czasowo nie mieści. Zajecia+nauka do matury+ten teatr+spanie/jedzenie+jakieś rozrywki+korki o.O

PostWysłany: Sob 22:15, 22 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 514, 515, 516 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 515 z 552

Skocz do: