Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 533, 534, 535 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Te upały mogłyby być przeplatane jakimiś deszczami, bo są same skrajności - ciąg brzydkiej pogody, a później upały :-D

Jest tu kto?

PostWysłany: Pią 12:57, 19 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Cytat:

Czyli pozostawisz mnie z niezaspokojonym zaciekawieniem hahaha
Przejmujesz się dobrym zdaniem Twisted Evil ?

Za dużo osób może to czytać :D Wyobraź sobie najbardziej złą i gówniarską i nieodpowiedzialną rzecz jaką mogłam zrobić i to będzie to! :D

Cytat:
Te upały mogłyby być przeplatane jakimiś deszczami, bo są same skrajności - ciąg brzydkiej pogody, a później upały Very Happy

Jest tu kto?

Najgorsze, że prognozy pogody są tak nieprzewidywalne, że w sumie nie można żadnej ufać :|

Przeraża mnie szukanie mieszkania, a już muszę :(

PostWysłany: Pią 14:59, 19 Lip 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

No jeanne rozglądaj się, bo potem może być kiepsko ze znalezieniem czegoś. W razie czego zawsze pozostaje akademik :P

Dodano 58 sekund temu:

I radzę szukać czegoś już z opłatami, żebyś miała stałą kwotę, bo tak to potem mogą rachunki nagle skoczyć i psikus :roll: Tak jest bezpieczniej. Chyba, że koszty samego wynajmu są dość niskie i nawet doliczenie rachunku jakoś drastycznie nie zwiększy kwoty.

PostWysłany: Pią 15:06, 19 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cytat:
No jeanne rozglądaj się, bo potem może być kiepsko ze znalezieniem czegoś. W razie czego zawsze pozostaje akademik Razz

Dodano 58 sekund temu:

I radzę szukać czegoś już z opłatami, żebyś miała stałą kwotę, bo tak to potem mogą rachunki nagle skoczyć i psikus Rolling Eyes Tak jest bezpieczniej. Chyba, że koszty samego wynajmu są dość niskie i nawet doliczenie rachunku jakoś drastycznie nie zwiększy kwoty.

Rozglądam się od czerwca, no ale co ja mogę wiedzieć o mieszkaniach tak naprawdę? Muszę się zamknąć w 550zł maks z opłatami, więc szukam głównie takich, w które jest wliczone, albo 400+ te opłaty. ALe ciągle mam wrażenie, żę jest jakis haczyk. No i muszę się z wszystkimi umówić na jeden dzień, bo nie mogę tyle razy jeździć do tego Krakowa :|

PostWysłany: Pią 15:10, 19 Lip 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Pytaj o kaucję, bo bardzo często chcą na początku jednorazowej wpłaty i to niemałej :roll: Moi rodzice za moje mieszkanie (a raczej pokój, który dzielę z koleżanką) płacą 460 zł już ze wszystkim, ale uważam, że jak na Opole, to bardzo dużo. No, ale faktem jest, że mieszkanie mam w pięknej, cichej dzielnicy miasta, bo mieści się przy bocznej ulicy, a jest w samym centrum. Do uczelni mam jakieś 5 minut :)

A Ty szukasz jedynki? Są zazwyczaj kosmicznie drogie.

PostWysłany: Pią 15:16, 19 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cytat:
Pytaj o kaucję, bo bardzo często chcą na początku jednorazowej wpłaty i to niemałej Rolling Eyes Moi rodzice za moje mieszkanie (a raczej pokój, który dzielę z koleżanką) płacą 460 zł już ze wszystkim, ale uważam, że jak na Opole, to bardzo dużo. No, ale faktem jest, że mieszkanie mam w pięknej, cichej dzielnicy miasta, bo mieści się przy bocznej ulicy, a jest w samym centrum. Do uczelni mam jakieś 5 minut Smile

A Ty szukasz jedynki? Są zazwyczaj kosmicznie drogie.

Jedynka jedynka. W takich cenach zazwyczaj jakieś znajduje. Moze być nawet daleko od centrum, przywykłam do długich podróży komunikacją.
Nie wiem, czy to drogo za jedynkę. Jak tak patrzyłam, to 500zł jest zazwyczaj za miejsce w pokoju dwuosobowym [nie aż takim pięknym] + opłaty.

PostWysłany: Pią 15:30, 19 Lip 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Jedynka jedynka. W takich cenach zazwyczaj jakieś znajduje. Moze być nawet daleko od centrum, przywykłam do długich podróży komunikacją.
Nie wiem, czy to drogo za jedynkę. Jak tak patrzyłam, to 500zł jest zazwyczaj za miejsce w pokoju dwuosobowym [nie aż takim pięknym] + opłaty.

Nie znam krakowskich cen, w Olsztynie za 450zł jedynkę już z opłatami spokojnie znajdziesz. W Warszawie to raczej byłby cud, ale jeszcze nie tak strasznie dawno (tzn. od tamtego czasu nie zmieniły się drastycznie) moja koleżanka wynajmowała wielki pokój w ścisłym centrum Warszawy z opłatami za 450zł właśnie, więc cuda się zdarzają :) Tyle, że Warszawa ma kosmiczne ceny, zwłaszcza pokoju. Mówiąc szczerze, w ogóle nie opłaca się wynajem pokoju, bo w tej samej cenie możesz znaleźć albo kiepskie mieszkanie, ale zawsze to samodzielny lokal, albo wynająć fajne mieszkanie ze znajomymi. Bo cena 800 czy 900zł za pokój w mieszkaniu, gdzie nie wiadomo na kogo trafisz, to dla mnie rozbój w biały dzień :roll:
Tyle, że ja to w ogóle mogę zapomnieć o wynajmowaniu taniego pokoju w jakimś zbiorczym mieszkanku, bo jak już mam płacić, to chciałabym się chociaż trochę czuć jak u siebie, a z obcymi ludźmi w pokoju obok to raczej kiepsko wykonalne :| Kilka lat temu podczas mojego pierwszego pobytu w stolicy wynajmowałam pokój z innymi ludzikami, z którymi pracowałam. Lubiłam ich i w ogóle, ale sympatia ma swoje granice :] Ale wtedy miałam lat 21...teraz nie przejdzie :mrgreen:

PostWysłany: Pią 16:39, 19 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

jeanne, to tanio, jak na jedynkę i Kraków :shock: W Opolu ceny stoją znacznie wyżej i w większości przypadków są wyższe, niż za dwuosobowy.

Dodano 1 minut temu:

Cytat:
Lubiłam ich i w ogóle, ale sympatia ma swoje granice Ale wtedy miałam lat 21...teraz nie przejdzie

No tak, ja też wolałabym w obecnym momencie mieszkać już sama, choćby w pokoju. Fajnie mieć swoją prywatność, a nie dzielić kąty z kimś innym. Zaczynam o tym myśleć coraz bardziej, ale na razie przyszły rok będę jeszcze z koleżanką.

PostWysłany: Pią 16:56, 19 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

W mieszkaniu ze znajomymi ludziskami wytrzymałam miesiąc :mrgreen: Mieszkać mogę z połówką, rodzicami albo sama :mrgreen:

PostWysłany: Pią 17:54, 19 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Albo z psem czy kotem :mrgreen:

Wróciłam z siłowni, padam na pysk. Teraz kąpiel i lekkostrawna kolacja ;-)

PostWysłany: Pią 18:48, 19 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Jak na razie 6 osób z mojej klasy jest na lekarskim. Hahahah. Żal.

Cytat:
Lubiłam ich i w ogóle, ale sympatia ma swoje granice krzywy Ale wtedy miałam lat 21...teraz nie przejdzie Mr. Green

Ja dlatego bronię sie rękami i nogami przed mieszkaniem ze znajomymi z Lo. Nie, nie i jeszcze raz nie.

Cytat:
jeanne, to tanio, jak na jedynkę i Kraków Shocked W Opolu ceny stoją znacznie wyżej i w większości przypadków są wyższe, niż za dwuosobowy.

Bo ja odpuściłam centrum :D I w sumie dużo miejsca mi też nie trzeba :D Byleby był zamek, poczciwa łazienka i piekarnik w kuchni :D Tyle :D

PostWysłany: Sob 0:02, 20 Lip 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Ja mam okropną łazienkę :-? To najgorsze pomieszczenie w naszym mieszkaniu, ale cóż. Na szczęście lokatorów mam w porządku. Trochę nas dużo, ale nie ma żadnego problemu z łazienką i kuchnią. Felerny jest tylko pokój pierwszy, bo tam jest 3-osobowy i często wprowadzają się pierwszaki (bez obrazy jeanne :-D), którym tylko imprezowanie w głowie.

PostWysłany: Sob 10:46, 20 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cytat:
Trochę nas dużo, ale nie ma żadnego problemu z łazienką i kuchnią. Felerny jest tylko pokój pierwszy, bo tam jest 3-osobowy i często wprowadzają się pierwszaki (bez obrazy jeanne Very Happy), którym tylko imprezowanie w głowie.

Mi nie tylko imprezowanie! Muszę mieć jeszcze czas na oglądanie wszystkich seriali przecież :D

PostWysłany: Sob 11:56, 20 Lip 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne, nie imprezowanie odniosłam do Ciebie, a to, że jesteś pierwszakiem. Wiem, że nie każdy jest tak rozwydrzony i jak spuszczony ze smyczy, ale w tym jednym pokoju tylko tacy nam się trafiali :-?

Pamiętam, jak jedna z dziewczyn nie mogła się dostać do mieszkania, bo zgubiła klucze i spędziła parę godzin na zewnątrz zimą. W zasadzie to nie wiadomo, gdzie dokładnie chodziła, bo była z jakimś facetem, ale sądząc po jej stanie, raczej musiała nieźle wymarznąć. To była jakaś makabra, zgubiła też portfel z dokumentami. Jakiś facet znalazł go w pobliżu głównego gmachu Uniwersytetu i odniósł do portierni. Kobieta, która tam pracowała według danych zdobyła z dziekanatu numer do rodziców koleżanki i narobiła im niezłego stracha. Oni nie mogli przez pół dnia się do niej dodzwonić, bo spała właściwie nieprzytomna :roll: Nawet do właściciela mieszkania zadzwonili, bo myśleli, że coś złego się stało. A ona po prostu miała gdzieś, co się z nią działo tej nocy.

PostWysłany: Sob 12:33, 20 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cytat:
A tak przy okazji - lesio, znasz się na komputerach? Chodzi mi dokładnie o odpowiednią temperaturę procesora, karty graficznej itd.

Niestety, jeżeli chodzi o hardware to moja wiedza jest bardzo podstawowa a można by rzecz iż wręcz nie istnieje ;) Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do interesowania się tym co jest w komputrze i jak działa.

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Sob 17:29, 20 Lip 2013
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 533, 534, 535 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 534 z 552

Skocz do: