|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #2
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13, 14, 15 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Salamandra napisał: | Poza tym... bardzo miło jest mieć dobre oceny Very Happy |
Z interesujących Cie przedmiotów to tak ale jeżeli coś uznajesz za bezsens to po co się męczyć
|
|
Wysłany:
Sro 16:05, 13 Maj 2009 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Howling_Mad, bo nie zawsze możemy mieć to, czego chcemy.
|
|
Sro 16:07, 13 Maj 2009 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cześć wszystkim,
Tak, miło jest mieć dobre oceny i choćby miały być zdobywane ciężka pracą to i tak potem o tym nie pamiętasz, tylko wiesz, że było warto.
Cytat: | Z interesujących Cie przedmiotów to tak ale jeżeli coś uznajesz za bezsens to po co się męczyć |
Może to racjonalne podejście. Przecież nic za wszelką cenę. Nie widzę jednak w szkole czegoś bezsensownego, gdyby istniało coś takiego raczej nie mielibyśmy tego w programie. Ok,ok. Zdarzają się wyjątki, ale tylko sporadyczne. I tak nikt nigdy nie będzie w 100% zadowolony...
Ostatnio zmieniony przez LicenceToKill dnia Sro 16:21, 13 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
_________________ Każdy błąd kobiety jest winą mężczyzny.
Wysłany:
Sro 16:19, 13 Maj 2009 |
|
LicenceToKill
Pulmonolog

Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
lizbona
Diabetolog

Pochwał: 8
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lizbona napisał: | Co się stało z k(l)ozetką ?? :?
Rąbnął ktoś ?? :twisted: |
Ano właśnie, też się zastanawiam...
|
|
Sro 16:29, 13 Maj 2009 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
LicenceToKill napisał: | Może to racjonalne podejście. Przecież nic za wszelką cenę. Nie widzę jednak w szkole czegoś bezsensownego, gdyby istniało coś takiego raczej nie mielibyśmy tego w programie. Ok,ok. Zdarzają się wyjątki, ale tylko sporadyczne. I tak nikt nigdy nie będzie w 100% zadowolony...
|
Bardzo racjonalne powiedz mi po co mi znać na pamięć daty jakiś ważnych wydarzeń które nie dotyczą naszego państwa, pies mnie obchodzi czy 12 cz 15 jakiegoś tam miesiąca któregoś tam roku wybuchła wojna secesyjna u hamburgożerców, albo jakie rzeki im tam płyną. Uczysz się tego co ci się według Ciebie przyda w życiu np. ja z przedmiotów zawodowych matematyki i fizyki mam dobre oceny a z reszty to jak wyjdzie i tak nie przydadzą mi się na polibudzie
|
|
Wysłany:
Sro 16:30, 13 Maj 2009 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
k(l)ozetka chyba została przemianowana na RwT2 :)
|
|
Wysłany:
Sro 16:32, 13 Maj 2009 |
|
Madlen
Onkolog

Pochwał: 4
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Howling_Mad, nigdy nie wiesz z czym w życiu się spotkasz.
|
|
Sro 16:34, 13 Maj 2009 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Bardzo racjonalne powiedz mi po co mi znać na pamięć daty jakiś ważnych wydarzeń które nie dotyczą naszego państwa, pies mnie obchodzi czy 12 cz 15 jakiegoś tam miesiąca któregoś tam roku wybuchła wojna secesyjna u hamburgożerców, albo jakie rzeki im tam płyną. |
oj tu się chyba z tobą nie zgodzę z racji tego ,że historia jest bardzo ważną dziedziną życia i to nie tylko ta dotycząca naszego państwa. Każdy młody, inteligentny człowiek powinien wiedzieć jak kształtowały się losy świata. Nie można zamykać się tylko na jedną określoną dziedzinę wiedzy. Nie będzie się znało przeszłości to jak można kształtować przyszłość
|
|
Wysłany:
Sro 16:37, 13 Maj 2009 |
|
Madlen
Onkolog

Pochwał: 4
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra fakt ale jest jeszcze improwizacja i to lubię
Dodano 2 minut temu:
Madlen napisał: | oj tu się chyba z tobą nie zgodzę z racji tego ,że historia jest bardzo ważną dziedziną życia i to nie tylko ta dotycząca naszego państwa. Każdy młody, inteligentny człowiek powinien wiedzieć jak kształtowały się losy świata. Nie można zamykać się tylko na jedną określoną dziedzinę wiedzy. Nie będzie się znało przeszłości to jak można kształtować przyszłość |
Mogę wiedzieć ale nie chce musieć znać na pamięć te rzeczy mam wiedzieć że coś takiego istniało i gdzie ewentualnie znaleźć interesujące mnie wiadomości głowa to nie śmietnik
|
|
Wysłany:
Sro 16:42, 13 Maj 2009 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Howling_Mad, improwizacja to nie wszystko. Chyba lepiej wiedzieć na pewno niż improwizować. Historia jest trudna (czyt. kiedy ktoś ma słabszą pamięć i brak smykałki do zapamiętywania), ale żeby zrozumieć teraźniejszość trzeba znać przeszłość.
A słowa Sal i Madlen oprawię w ramkę:
-nigdy nie wiesz z czym w życiu się spotkasz.
-Nie będzie się znało przeszłości to jak można kształtować przyszłość
Ostatnio zmieniony przez LicenceToKill dnia Sro 16:47, 13 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
_________________ Każdy błąd kobiety jest winą mężczyzny.
Wysłany:
Sro 16:46, 13 Maj 2009 |
|
LicenceToKill
Pulmonolog

Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Witajcie, właśnie wróciłem z egzaminu i lekko przybity jestem... :(
Widzę, że ciekawa dyskusja się tutaj toczy. Ja się zgodzę z Madlen - nie ma przyszłości bez przeszłości :), a od siebie dodam, że kiedyś spotkałem się z takim stwierdzeniem:
Dwoma najważniejszymi naukami w życiu człowieka są historia i geografia. Historia, bo wypełnia czas. Geografia, bo wypełnia miejsce.
Coś w tym jest :)
|
|
Sro 16:46, 13 Maj 2009 |
|
Athreas
Immunolog

Pochwał: 5
Miasto: Szczecin, ale czasem zawiewa mnie gdzie indziej//Waw
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Witam :)
Czy leci z nami ToAr :mrgreen: ?
|
|
Wysłany:
Sro 16:48, 13 Maj 2009 |
|
L.
Ginekolog

Pochwał: 3
Miasto: 3city
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
L. napisałabyś chaserona do encyklopedii? Artykulik?
|
|
Sro 16:51, 13 Maj 2009 |
|
T.
Mecenas Timon

Pochwał: 37
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
LicenceToKill napisał: | Howling_Mad, improwizacja to nie wszystko. Chyba lepiej wiedzieć na pewno niż improwizować. Historia jest trudna (czyt. kiedy ktoś ma słabszą pamięć i smykałkę do zapamiętywania), ale żeby zrozumieć teraźniejszość trzeba znać przeszłość. |
Ale czy naprawdę do tego są potrzebne daty, czy data zmienia sens raczej nie, znowu się posłużę tą wojna secesyjną ja wiem czemu ona wybuchła jakie mniej więcej realia były wtedy i jakie były jej skutki czy data jest mi potrzebna raczej nie. Czasami lepiej zapomnieć o przeszłości i nie zastanawiać się kto gdzie stał bo to robi tylko burdel w kraju
Żeby nie ta improwizacja to byśmy w jaskiniach siedzieli
|
|
Wysłany:
Sro 16:52, 13 Maj 2009 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13, 14, 15 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383 Następny |
Strona 14 z 1383 |
|