|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #2
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 592, 593, 594 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Heja wszystkim. Właśnie zjadłam śniadanko i znowu mam dylemat, ten co zwykle o tej porze: położyć się jeszcze spać, czy nie położyć? Oto jest pytanie :P.
|
|
Wysłany:
Czw 11:41, 18 Cze 2009 |
|
Kalpana
Dziekan Medycyny

Pochwał: 22
Miasto: Mława
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
dzień dobry Kalpana, ja niestety jest w tej niekomfortowej sytuacji, że nie mogę się ponownie zagrzebać pod kołderką - jutro egzamin :(
|
|
_________________ Jak sobie pościelisz, to mnie zawołaj. ;)
Wysłany:
Czw 11:47, 18 Cze 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72
Miasto: G.||Gdynia
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
cześć :)
ja dylematu nie mam, bo co dopiero wstałam i jestem wyspana, za t coś bym zjadla, ale znów mi się nie chce po to jedzonko ruszyć do kuchni ;)
|
|
Wysłany:
Czw 11:50, 18 Cze 2009 |
|
kremówka
Chirurg ogólny

Pochwał: 11
Miasto: Kraków
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Witaj Ewel , kremówko- ja korzystam z tej możliwości, jeśli tylko mogę. Pewnie niedługo to się skończy, dlatego śpię ile mogę ;).
A ja to jestem głuptaś. Wczoraj chciałam przed snem zrobić sobie jakiś seans odprężający. Przetłumaczyłam film, siedziałam nad tym cały dzień i chciałam sobie umilić czas jakimś innym filmem. Wybrałam Sin City, co było raczej kiepskim wyborem na noc xP. A ja myślałam, że film jest od 18 lat ze względu na goliznę, ale jak zaczęło się gadanie o jedzeniu ludzi, to się zestrachałam i poszłam czytać Mistrza i Małgorzatę :P.
|
|
Wysłany:
Czw 11:53, 18 Cze 2009 |
|
Kalpana
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
nie oglądałam Sn City, ale mnie zaintrygowałaś ;) a bardzo straszne jest?
|
|
Wysłany:
Czw 12:06, 18 Cze 2009 |
|
kremówka
Chirurg ogólny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No dosyć dosyć, Kremówko ;) Ale dobry film :D
A jak Ci się podoba "Mistrz i Małgorzata"? Bo jak dla mnie, to była najbardziej w deseczkę lektura w ogólniaku ;)
|
|
Wysłany:
Czw 12:10, 18 Cze 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ooo ja "Mistrza..." bardzo lubię :D jedna z fajniejszych lektur :)
a poza tym, lubię jeszcze "Dżumę" i Zdążyć przed Panem Bogiem" :)
|
|
Wysłany:
Czw 12:16, 18 Cze 2009 |
|
kremówka
Chirurg ogólny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
hello! witam wszystkich, też niedawno wstałam... a miałam co rano biegać, niestety chyba zbyt szybko zapał mi przeszedł, wczoraj pierwszy trening - wstałam o 4 rano i od 5 biegałam 40 minut... miałam zamiar biegać tak codziennie ale dziś już nie mogłam podnieść się z łóżka tak wcześnie... poza tym czuję zakwasy w nogach... może jutro się zbiorę...
a co do filmu Sin City to polecam jak najbardziej, oglądałam i podobał mi się... Mistrza i Małgorzatę też oglądałam jako film... lektur nie czytałam prawie wcale... ale jeśli miałabym wybrać ulubioną to byłaby to "Dżuma"...
|
|
Wysłany:
Czw 12:22, 18 Cze 2009 |
|
simi2511
Rezydent

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Niestety Mistrza w szkole nie przerabiałam (strasznie chciałam i nawet mieliśmy w spisie lektur, ale nauczycielce się nie chciało, bo nikt rozszerzonego u nas nie zdawał :P). Dlatego teraz sobie nadrabiam :P. Widziałam kiedyś serial, ale nie cały i bardzo mi się podobał. Wczoraj dostałam książeczkę i od razu wiedziałam, że mi się spodoba ;).
A do Sin City to za szybko nie wrócę. Od strony wizualnej film jest genialny (normalnie jak w komiksie!), ale ja strachajło jestem, nie będę mogła spać w nocy :P.
|
|
Wysłany:
Czw 12:22, 18 Cze 2009 |
|
Kalpana
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Kalpana my też teoretycznie nie przerabialiśmy, ale babka zaproponowała, żeby kilka osób się zgłosiło, żeby przeczytać i zreferować klasie, więc ja się zgłosiłam... ;)
|
|
Wysłany:
Czw 12:27, 18 Cze 2009 |
|
kremówka
Chirurg ogólny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
co do Sin City to ja się nie będę wypowiadać, bo film był na tyle słaby i zero akcji, że oglądałam go tylko z przymusu. poza tym ten komiksowy styl :? nie podobało mi się :D
|
|
Wysłany:
Czw 12:32, 18 Cze 2009 |
|
cookieterror
Stażysta

Pochwał: 3
Miasto: Los Angeles
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
O to chodziło, że komiksowy - w końcu na podstawie komiksu. Sin City jest już komiksem legendarnym wręcz, rysunki były na tyle przełomowe, więc trzeba było oddać to w filmie - a to przecież też nie taka prosta sprawa :P. Wciąż obstaję za tym, że pod względem wizualnym wyszło to genialnie ;).
Mówiliście, jakie lektury lubiliście w szkole. Czytałam wszystkie, jakie tylko przerabialiśmy - wyłamałam się dopiero w 3. klasie przy Innym świecie i Rozmowach z katem. Naprawdę miałam już wtedy dosyć lektur o holokauście, Żydach, Niemcach... w kółko to samo, nic nowego. Zdecydowanie najmilej z liceum wspominam pozytywizm - Lalka, Nad Niemnem, Potop (w ogóle cała Trylogia + Rodzina Połanieckich - uwielbiam tę książkę, choć nie jest lekturą) - to lubiłam najbardziej. Pamiętam też, że nie znosiłam romantyzmu :P. Też się męczyłam straszliwie na Mickiewiczu i Słowackim - dla mnie masakra :P. I choć moja najukochańsza książka pochodzi właśnie z tej epoki (Katedra Marii Panny w Paryżu Wiktora Hugo), to jednak w moim mniemaniu polska literatura romantyczna nie dorosła jej nigdy po pięt.
A z ostatniej klasy liceum najbardziej podobało mi się Tango Mrożka :).
Ostatnio zmieniony przez Kalpana dnia Czw 12:45, 18 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Wysłany:
Czw 12:44, 18 Cze 2009 |
|
Kalpana
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ja obejrzałam niedawno "Fight Club", myślałam, że to będzie zwykłe mordobicie, a wbiło mnie w fotel... ;) chociaż jak się bili to nie patrzyłam...
|
|
Wysłany:
Czw 12:44, 18 Cze 2009 |
|
kremówka
Chirurg ogólny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Kalpana z moim czytaniem lektur było bardzo różnie :D
I szczerze mówiąc, to romantyzm jest moją epoką ;) poprzedzający go sentymentalizm też bardzo lubię (jednak trzeba go okroić do jedynie nurtu w literaturze, bo stricte epokowo przypada w dobie oświecenia ;))
"Nad Niemnem" przeczytałam i podzielam zachwyt ;) Kawał dobrej roboty:)
|
|
Wysłany:
Czw 12:49, 18 Cze 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
"Nad niemnem też lubię" :)za to Trylogię nie bardzo... przez "Lalkę" nie przebrnęłam... a już najbardziej nie cierpię "Nie-boskiej..." i "Kordiana"... masakra...
za to lubię "Wesele","Tango" też jest bardzo dobre" :D
a wszystkie "Rozmowy z Katem" i inne takie czytać musiałam, bo miałam prezentację o Żydach ;)
|
|
Wysłany:
Czw 13:02, 18 Cze 2009 |
|
kremówka
Chirurg ogólny

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 592, 593, 594 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383 Następny |
Strona 593 z 1383 |
|