|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 263, 264, 265 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Nawet pomyślałem o Vintage ale bardziej myślałem, że powiesz że masz Pastel Green :wink:
Ja z reguły takich rzeczy nie zmieniam, a jak coś to bardzo rzadko. Praktycznie czasem zdarza mi się zmienić tapetę czy banner na forum. Ale tylko to :] Avek mam np. ten sam od pierwszego dnia mojej wizyty na forum.
|
|
Pon 22:35, 10 Maj 2010 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune napisał: | lesiu, mogę ci się pożalić przez moment? |
O każdej porze dnia i nocy :roll: Mów co Ci leży na sercu, tu czy na pw to mi zupełnie obojętne. Jak wolisz.
|
|
Pon 22:47, 10 Maj 2010 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Okej - tak więc zaczynam świrować i to porządnie przez ten ustny polski. Wiem, że to głupota i całkiem mi niepotrzebna głupota... I wcale o tym nie myślę, ale najwyraźniej gdzieś podświadomie mi to siedzi w głowie, bo odkąd dziś wróciłam do domu, to albo siedzę jak na szpilkach i serce mi wali jak oszalałe, albo krążę jak w obłędzie po domu i recytuję pod nosem prezentację, albo próbuję wymyślać pytania do mojego tematu i rozpaczam, bo na żadne nie potrafię odpowiedzieć.
I jak sobie pomyślę, że tak spędzę kolejne dwa dni, to mi się robi słabo. Nie dożyję tego czwartku prędzej, bo mi mózg wyparuje do tego czasu. :mrgreen:
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Pon 22:52, 10 Maj 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Okej - tak więc zaczynam świrować i to porządnie przez ten ustny polski. Wiem, że to głupota i całkiem mi niepotrzebna głupota... I wcale o tym nie myślę, ale najwyraźniej gdzieś podświadomie mi to siedzi w głowie, bo odkąd dziś wróciłam do domu, to albo siedzę jak na szpilkach i serce mi wali jak oszalałe, albo krążę jak w obłędzie po domu i recytuję pod nosem prezentację, albo próbuję wymyślać pytania do mojego tematu i rozpaczam, bo na żadne nie potrafię odpowiedzieć.
I jak sobie pomyślę, że tak spędzę kolejne dwa dni, to mi się robi słabo. Nie dożyję tego czwartku prędzej, bo mi mózg wyparuje do tego czasu. |
Wszystko można by rzec, że jest bardzo mi bliskie. Wiadomo też jestem
uczniem, znam to środowisko i wiem że odpowiedzi ustne są jak bardzo stresujące. Ale jak także wiadomo stres w małych dawkach nie jest zły. Ale jak już sama mówisz, że popadasz w obłęd to napewno coś jest nie tak. Po pierwsze znam Cię tyle ile można kogoś znać na forum. Ale takie rzeczy jak styl, słownictwo i sposób wysławiania się można poznać bardzo łatwo. Piszesz świetne teksty, opowiadania, wiersze więc językowo stoisz na mega wielkim poziomie co daje Ci już tą przewagę od strony technicznej. Wiem, że jesteś solidna i konsekwentna dlatego w 100% uważam, że prezentacje napisałaś sobie wzorowo. Teraz masz czas do czwartku, a to jest czasu sporo. I nie powinnaś go tracić na nerwowe wkuwanie tylko na spokojnie czytanie i powtarzanie materiału. Na tej prezentacji można przecież korzystać z jakiś notatek, dlatego jak Ci kiedyś Gorm radził zrób sobie taki plan w punktach i niczego nie zapomnisz. Zresztą przecież matura ustna z polskiego nie jest aż, tak ważna a egzaminy decydujące o Twoich przyszłych studiach już napisałaś. Teraz trzeba delikatnie opuścic obroty i przygotować się jak na prostą rozmowę. Spójrz z boku i sama stwierdzisz, że to nie jest trudne. Masz tylko przez 20min opowiadać o temacie, który napewno doskonale znasz. A to, że nie umiesz odpowiedzieć na wymyślone przez siebie pytania to tylko i wyłacznie wina nadmiernego stresu. Jeżeli odpoczniesz trochę od tego, nie będziesz kuła na siłę to jestem 100% pewny, że od kopa będzie ponad 16pkt. Tylko naprawdę nie myśl o tym, postaraj się zapomnieć chwilowo, oddać się innym zajęciom a od czasu do czasu czytać sobie notatki.
|
|
Pon 23:07, 10 Maj 2010 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
hmmm hmmm ogląda ktoś House'a?
Dodano 4 minut temu:
Shitzune zaczniesz studiować i nie daj Boże jakbyś miała egzamin ustny... matura z polskiego to pikuś. Jak masz egzamin, nie dość że jest z 50 pytań, które musisz wkuć lub ich nawet nie ma... a tak gadasz o tym co masz przygotowane, więc spokój, zacznij panikować jak będziesz studiować.
|
|
_________________ Toaroraptorus vel Szpon Sprawiedliwości
Bywają rozstania niezależne od dwojga.Bolesne bo żadne go nie chce.
Wysłany:
Pon 23:14, 10 Maj 2010 |
|
ToAr
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ToAr jak znajdę link albo zostanę nim obdarzona to ja :mrgreen:
Shee co Ty się ustną maturą stresujesz... skoro wybierasz się na studia czekają CIę egzaminy ustne :twisted:
|
|
_________________ ✘✘✘
Nobody breaks my heart...
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Marg :*
bo M&M'sy zawsze lecą w kulki;)
Wysłany:
Pon 23:15, 10 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

Pochwał: 10
Miasto: Warszawa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ToAr napisał: | hmmm hmmm ogląda ktoś House'a? |
Ja ;)
|
|
Pon 23:16, 10 Maj 2010 |
|
DOMA
Lucky Number

Pochwał: 78
Miasto: Poznań/Londyn
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mirela napisał: | skoro wybierasz się na studia czekają CIę egzaminy ustne |
widzę, że myślimy tak samo :D
ja w swoim życiu miałem 4 egzaminy ustne i niemiło to wspominam
DOMA a masz jeszcze głos w komputerze :P
|
|
_________________ Toaroraptorus vel Szpon Sprawiedliwości
Bywają rozstania niezależne od dwojga.Bolesne bo żadne go nie chce.
Wysłany:
Pon 23:18, 10 Maj 2010 |
|
ToAr
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio napisał: | Ale takie rzeczy jak styl, słownictwo i sposób wysławiania się można poznać bardzo łatwo. Piszesz świetne teksty, opowiadania, wiersze więc językowo stoisz na mega wielkim poziomie co daje Ci już tą przewagę od strony technicznej. |
Nie uwierzylibyście, ile ja się biedzę nad każdym słówkiem, bo mi ciągle coś nie pasuje. :) Właśnie się boję, że od strony technicznej padnę, bo mam tendencję tworzyć zbyt długie i zawiłe zdania, niewłaściwie stosować różne słowa i plątać się w składni.
Ale okej, już się uspokajam. Nie pozwolę, żeby jakiś głupi ustny mnie pokonał.
Bardzo ciekawą rzecz znalazłam: omawiam film, a nie wiem nic na temat teorii filmu. ^^ Chyba jutro wypożyczę sobie coś jeszcze z biblioteki...
Cytat: | hmmm hmmm ogląda ktoś House'a? |
Ja bym obejrzała nawet, ale chyba nie dam rady, bo zeszłej nocy spałam tylko 4h...
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Pon 23:20, 10 Maj 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | ja w swoim życiu miałem 4 egzaminy ustne i niemiło to wspominam |
Ustne egzaminy to zło w czystej postaci, nawet jak coś umiem to i tak się zacinam :evil:
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Pon 23:21, 10 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ToAr, już nie... Ale na finał sobie skombinuję :)
|
|
Pon 23:23, 10 Maj 2010 |
|
DOMA
Lucky Number

Pochwał: 78
Miasto: Poznań/Londyn
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shee rilaks :D Wyobraź sobie, że jesteś politykiem i takie przemowy to twoja codzienność :wink: A pytania zawsze są w miarę proste, nikt Cię o jakieś cuda pytać nie będzie :P
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Pon 23:23, 10 Maj 2010 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 263, 264, 265 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny |
Strona 264 z 899 |
|