Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 661, 662, 663 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiolka17 nie, tak samo wyszło, że ich tyle mam, spontanicznie. Na początku liceum dostałam Siwka, który zachorował i bardzo długi czas nie mogłam na nim jeździć, więc trener załatwił mi kobyłę, Rozkę, którą obecnie dzierżawię, na treningi i starty w przyszłości, okazało się, że całkiem nieźle dajemy sobie radę i tak miałam tylko Siwka kochanego i Rozkę na stary oraz parę "przelotnych" że tak to nazwę koni do zajeżdżania, treningu albo do tak zwanego "zrobienia na sprzedaż", na początku 2009 roku wpadł w moje ręce obecnie 5 letni folbut po torach, bardzo zaniedbany koń, który miał być oddany na kiełachę, pojechałam do niego z tatą i strasznie pokłóciłam się z właścicielem, co się skończyło na: "jak tak to ja go kupię!" i kupiłam, a Jacka historię już chyba znasz, co? więc nie muszę opisywać, żeby nie przynudzać :P

Ostatnio zmieniony przez Arroch dnia Wto 18:21, 25 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Wto 18:17, 25 Maj 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11

Powrót do góry

dzień dobry :D
byłam wczoraj na zakupach, kupiłam sobie tyle rzeczy: buty, 2 bluzki, spodnie na lato, torebkę :buja w oblokach: :)
w ogóle, życie jest piękne ;)

a co tam u Was?

jestem aniołem stróżem Guśki :D :* i Anielską Ciotką Nutt ikonki z własnej szafy FanArt (zapraszam na przymiarki;))

PostWysłany: Wto 18:19, 25 Maj 2010
Charlotte_May
Dermatolog
Dermatolog

Pochwał: 8

Powrót do góry

Arroch napisał:
pojechałam do niego z tatą i strasznie pokłóciłam się z właścicielem, co się skończyło na: "jak tak to ja go kupię!" i kupiłam, a Jacka historię już chyba znasz, co?

O tym, że odkupiłaś konia, który miał iść do rzeźni to kiedyś czytałam, odnośnie Jacka to coś tam coś niecoś kojarzę.

Nie wiem, może Ci się wyda głupie to pytanie, ale co tam, zapytam: Z tego co wiem, to studiujesz architekturę i wolnych chwilach jeździsz konno. A czy chciałabyś w przyszłości pracować z końmi, tj. utrzymywać się z tego, czy traktujesz to jako hobby/pasję, taką odskocznię? Jeśli coś gdzieś źle mówię, to mnie poprawiaj, bo Cię nie znam Cię dobrze i w moim rozumowaniu może być błąd i być może całe pyt. jest bez sensu... :)

Charlotte_May hej
Co u mnie? Drugi dzień siedzę, a właściwie leżę w domu i zdycham. :)

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Wto 18:27, 25 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 14

Powrót do góry

Cześć , Aniele ;*
Ja oprócz tego , że mam bóle brzucha jest ok. Spędziłam fantastyczny dzień! :lol: Jutro , chyba sobie też coś pokupuje jak do Alfy wkroczę :)

„Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.”

PostWysłany: Wto 18:28, 25 Maj 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42

Miasto: Mrągowo
Powrót do góry

wiolka17 wg. mnie jeździectwo w Polsce jest zbyt mało dochodowe, nie potrafiłabym pracować całymi dniami w szkółce rekreacyjnej z dzieciakami, bo nie mam do tego cierpliwości, w wolnych chwilach pracuję z młodymi końmi (najczęściej w wakacje) i to na prawdę sprawia mi dużo przyjemności, ale nie byłabym chyba w stanie się z samego tego utrzymać, na prowadzenie treningów za normalne pieniądze jestem jeszcze za młoda, utrzymać się w Polsce z samych startów w zawodach się chyba nie da, to raz, dwa nie jestem taka jak większość naszej kardy narodowej, nie potrafiłabym konia męczyć co tydzień parkurami. Dlatego postanowiłam iść na zupełnie oderwane studia. Żeby móc spokoje utrzymać sobie konie i w wolnych chwilach dalej z nimi pracować i startować. Taki jest mój plan, na ile uda mi się go zrealizować nie wiem...

PostWysłany: Wto 18:33, 25 Maj 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

wiolka17 napisał:
Drugi dzień siedzę, a właściwie leżę w domu i zdycham.

Gusq napisał:
Ja oprócz tego , że mam bóle brzucha jest ok.

biedactwa moje :przytul:

zabieram się za pracę w gimpie na inf., oj byłoby mi trudniej gdybym wcześniej nie bawiła się Fanartem :mrgreen:

Arroch napisał:
naszej kardy narodowej

Arr Twój plan brzmi bardzo rozsądnie, a tak btw to kojarzysz skoczka o nazwisku Jończyk?

jestem aniołem stróżem Guśki :D :* i Anielską Ciotką Nutt ikonki z własnej szafy FanArt (zapraszam na przymiarki;))

PostWysłany: Wto 18:45, 25 Maj 2010
Charlotte_May
Dermatolog
Dermatolog

Powrót do góry

Arroch napisał:
wg. mnie jeździectwo w Polsce jest zbyt mało dochodowe

Z tym masz raczej rację.

Arroch napisał:
nie jestem taka jak większość naszej kardy narodowej, nie potrafiłabym konia męczyć co tydzień parkurami. Dlatego postanowiłam iść na zupełnie oderwane studia. Żeby móc spokoje utrzymać sobie konie i w wolnych chwilach dalej z nimi pracować i startować. Taki jest mój plan, na ile uda mi się go zrealizować nie wiem...

Powiem Ci tak. Od razu widać, że zależy Ci na koniach, że lubisz to, co robisz. Fajnie, że masz takie, a nie inne nastawienie i nie traktujesz koni jak przedmiotów, jako czegoś po drodze do zdobycia sukcesu. Wiadomo, że aby coś osiągnąć musicie razem współpracować, ale to nie znaczy, żeby, no nie wiem jak to ująć, bo nie znam się na tym, żeby zajeżdżać konie na śmierć. W sumie to pewnie dobrze wybrałaś. Bo gdybyś miała, tak jak mówisz męczyć się, np. pracując z dzieciakami (koleżanka tak dorabiała i mówiła, że to katorga), to mogłabyś w końcu stracić zapał i chęć do tego. Z całego serca Ci życzę, aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli i, żebyś zawsze tak radośnie wpadała na forum, informując, że Twoje konie poczyniły postępy, itd. :)

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Wto 18:45, 25 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Charlotte_May hehe Łukasza? No pewnie :P nawet raz kopnął mnie w Berlinie zaszczyt stępowania Risoptina :P

PostWysłany: Wto 18:47, 25 Maj 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Dzieńdoberek ;)

Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*

PostWysłany: Wto 18:48, 25 Maj 2010
Marguerite
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Marguerite hej! :)
Co tam u Ciebie? :)

PostWysłany: Wto 18:50, 25 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

wiolka17 no właśnie i tu leży całe sedno mojego wyboru, ja muszę dogadać się z koniem, jeżdżę dobrze i wiem, że nawet nie znając konia parkur 110 pokonać na czysto mogę, ale nie znoszę takich sytuacji, muszę znać swojego partnera, wiedzieć co lubi a czego się boi, sukcesy odnoszę tylko i wyłącznie dzięki temu, staram się słuchać swojego konia, bałam się, że mając ich 9 czy 10 do jazdy dziennie nie będę miała dla każdego wystarczającej ilości czasu, dlatego poszłam na takie a nie inne studia, oprócz koni mam swoją ukochaną matematykę razy 9 w tygodniu i mniej ukochaną geometrię :)

Dodano 21 sekund temu:

Marguerite hello :)

PostWysłany: Wto 18:52, 25 Maj 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Hej!
Nie wiem przez co, ale od kilku dni mam katar, chrypkę i bóle głowy. Podejrzewam, że to alergia. No cóż :/
Znalazłam dla kolegi zdanie po niemiecku i nadal wspominam dzisiejsza religię. Jednym słowem mój normalny dzień :)

"- Tęskniłem naleśniczku!
- Ja też tęskniłam, jajeczko z ziemniaczkami!" <33

PostWysłany: Wto 18:54, 25 Maj 2010
Chancex3
Okulista
Okulista

Pochwał: 6

Miasto: Stalowa Wola
Powrót do góry

Arroch to fajnie :) bo on studiował u mojego taty na UTP w Bydgoszczy :) tzn chyba miał własny tok studiów, ale zawsze^^
i później tata się cieszył, że jego student w tv czy coś :]

idę na kolację. do napisanka!

Charlotte_May
Dermatolog
Dermatolog

Powrót do góry

wiolka17 napisał:
Marguerite hej! :)
Co tam u Ciebie? :)

Wróciłam do domku xD ku uciesze mojej mamy :twisted:

Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*

Marguerite
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Arroch napisał:
bałam się, że mając ich 9 czy 10 do jazdy dziennie nie będę miała dla każdego wystarczającej ilości czasu

Może mówię herezję, ale to już chyba by była pewnego rodzaju rutyna. Tak wg mnie.

Arroch napisał:
ła dla każdego wystarczającej ilości czasu, dlatego poszłam na takie a nie inne studia, oprócz koni mam swoją ukochaną matematykę razy 9 w tygodniu i mniej ukochaną geometrię

Wiesz, zawsze są jakieś plusy i minusy (geometria). Ale ważniejsze, żeby plusów było więcej, żeby robić, to co się lubi, a nie niepotrzebnie się męczyć, bo to się mija z celem. :)

PostWysłany: Wto 18:59, 25 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 661, 662, 663 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899  Następny
Strona 662 z 899

Skocz do: