|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 365, 366, 367 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
jeanne napisał: | Witowski. |
Jakoś mi się z kolorową okładką kojarzyła O.o
Shitzune napisał: | Ktoś wspominał Agathę Christie? Właśnie czytam Morderstwo w Orient Expressie. Choć muszę przyznać, że o ile kryminały Christie są całkiem w porządku, to jednak wolę jej romanse. |
Romansów nie czytałam.
|
|
Sro 18:48, 04 Lip 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: |
Jakoś mi się z kolorową okładką kojarzyła O.o
|
Ja mam z tamtego roku, może nowe mają inne okładki.
W ogóle wkurza mnie to, że co roku wychodzi nowa wersja.
|
|
Sro 18:56, 04 Lip 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Słuchajcie od dzisiaj zaczęłąm kurs prawa jazdy! 8) a w piątek mam już jazdę :)
co do nauki, to też się muszę zabrać ;/ szczególnie za zwierzęta, ich układy i przystosowania do życia... po prostu to sucks :(((
|
|
_________________ I WATCH FOR CUDDY ! :serducho:
my sweet daughter - maagdaa
Dumnie należę do NBA -> Nimfkowa Brygada ANTYspaniowa x D
Wysłany:
Sro 21:43, 04 Lip 2012 |
|
kretowa
Gastrolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Słuchajcie od dzisiaj zaczęłąm kurs prawa jazdy! Cool a w piątek mam już jazdę Smile |
Moi bracia też tak robili, a ja poszłam do innej szkoły i najpierw miałam miesiąc wykładów z teorii, potem egzamin wewnętrzny [3 testy po 18 pytań] i dopiero potem jazdy. Według mnie tak jest lepiej, bo przynajmniej znałam znaki :]
|
|
Sro 21:51, 04 Lip 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Według mnie tak jest lepiej, bo przynajmniej znałam znaki |
to rzeczywiście, znaki musisz umieć perfekcyjnie :D
Ja dzisiaj miałam 4h teorii i teraz będą jazdy. I dostałam 2 książki: podręcznik z krzyżówkami,a drugi - same znaki, i płtyke CD z testami.
Dodano 2 minut temu:
Cytat: | Jakoś mi się z kolorową okładką kojarzyła O.o |
zależy, które wydanie. Ale raczej wszystkie śa kolorowe. Ja np. mam na 1. części oko, a na 2. motyla :|
|
|
Wysłany:
Sro 22:05, 04 Lip 2012 |
|
kretowa
Gastrolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
to rzeczywiście, znaki musisz umieć perfekcyjnie Very Happy |
Musiałam, czas przeszły 8)
Ja dzisiaj miałam 4h teorii i teraz będą jazdy. I dostałam 2 książki: podręcznik z krzyżówkami,a drugi - same znaki, i płtyke CD z testami. |
Ja miałam podręcznik, w którym było wszystko fajnie wytłumaczone plus pytania, a teraz zostały mi same testy i płyta cd ;)
zależy, które wydanie. Ale raczej wszystkie śa kolorowe. Ja np. mam na 1. części oko, a na 2. motyla Neutral |
Ja nawet nie wiem co mam :D wiem, że jedna jest fioletowa druga zielona i na tym kończy się ma wiedza
|
|
Czw 3:51, 05 Lip 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne, to już egzamin za Tobą?
Ja dopiero będę zaczynać kurs. Układ będzie mniej więcej taki jak u Ciebie - miesiąc teorii, egzamin wewnętrzny i dopiero za kółko. Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że jestem typem, którego po prostu nie da się nauczyć jeździć samochodem. Współczuję mojemu instruktorowi :D
|
|
Czw 9:14, 05 Lip 2012 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra napisał: | Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że jestem typem, którego po prostu nie da się nauczyć jeździć samochodem |
dasz radę :) Ja jak pierwszy raz wsiadłam za kierownicę to się popłakałam :D
Nauczyłaś się jeździc rowerem, to samochodem też dasz :) <bo>
|
|
Wysłany:
Czw 11:42, 05 Lip 2012 |
|
kretowa
Gastrolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne, to już egzamin za Tobą?
Ja dopiero będę zaczynać kurs. Układ będzie mniej więcej taki jak u Ciebie - miesiąc teorii, egzamin wewnętrzny i dopiero za kółko. Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że jestem typem, którego po prostu nie da się nauczyć jeździć samochodem. Współczuję mojemu instruktorowi Very Happy |
Ten nieoficjalny tak :] Ale to bułka z masłem, 524 pytania robi się w dwie godziny spokojnie, więc zanim będzie ten oficjalny, mogłabym robić je aż do znudzenia :]
Ja ci powiem tak, jak ja zaczynałam jazdę, powiedziałam wprost mojemu instruktorowi, że jestem blondynką i że bracia mi nie dawali samochodu, bo bym coś rozwaliła. Śmiał się wtedy, ale teraz sie chyba przekonuje, że to prawda :] Myli mi się prawa z lewą stroną, mam słabą rękę do wyłączania hamulca ręcznego i zazwyczaj na początku robię to dwiema rękami [ :hahaha: ], sprzęgło mi ucieka non stop [pamiętaj o butach dobrych! ja ubrałam japonki wczoraj i myślałam, że się popłaczę], piracę na drodze
[-no dlaczego wjechałaś na tamten pas?! chcesz mnie zawału nabawić?! człowiek leży sobie spokojnie na fotelu, a ta go stresuje
- no bo oni mnie wyprzedzali i mi było przykro...]
i ogarnięcie 3 rzeczy na raz, czyt. ruszanie z ręcznego pod górkę jest dla mnie ponad siły.
Ale przynajmniej się pośmieję trochę :roll:
A! No i jak macie dobrze wyrobione mięśnie ud - dziękujcie za to niebiosom, ja od 4 lat na zwolnieniu z wf myślałam, że się popłaczę po godzinie jazdy na sprzęgle na placu. Mój instruktor się śmieje za każdym razem, jak mi każe jechać na plac, a ja mu jęcze, że nie chcę. I mówi, że jak mnie będzie bolało tak, że aż do mózgu to znaczy, że dobrze mi idzie :D
|
|
Czw 11:59, 05 Lip 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
kretowa napisał: | Nauczyłaś się jeździc rowerem, to samochodem też dasz :) <bo> |
Z rowerem miałam problemy, więc to mnie nie przekonuje :P Ale dzięki za wiarę.
jeanne, nie mam teraz bladego pojęcia o czym mówisz. Moi znajomi przed rozpoczęciem kursu jakkolwiek orientowali się w samochodach, ja wiem tylko że ma koła, kierownicę, tajemnicze pedały i równie tajemnicze dźwignie.
Co do butów, to mam jedynie trampki i glany, więc raczej mały wybór ;)
|
|
Czw 12:13, 05 Lip 2012 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
A no i np. sytuacja z wczoraj
- No to teraz sprawdź czy zatrąbi
- Nie o.O
- Dlaczego?
- Bo się wstydzę o.O
- Czego się wstydzisz?
- Tego pana instruktora w drugim samochodzie
- Dlaczego?
- Bo on jest z tej samej miejscowości, co ja o.O
I sobie nie zatrąbiłam. Jestem okropną kursantką :D
Albo jeźdże po placu, on wypełnia papiery, zamyślił się, więc korzystam z okazji i jadę szybciej, a ten nagle się budzi i
- Hola hola! Adhd! Co tak zapierdzielamy jak małym samochodzikiem?!
No i nie mówiąc już o tym, że non stop powtarza mi "wolniej!" "nie tak nerwowo!", "nie naciskaj tego gazu tak jak cegłówką" itp. itd. Chociaż mimo wszystko i tak najlepsze jest to, jak nie mówi normalnie samochód tylko jednostka :D
Ale ja trafiłam na fajnego instruktora, jak mnie uczył zmieniać biegi i się mnie pytał, co mi jednostka zrobiła, że robie to tak agresywnie, to powiedziałam mu, że potrzebuje silnej kobiecej ręki :mrgreen:
Tak że bez stresu dziewczyny, kursantów tylu oni już widzieli, że hoho. :D
Dodano 2 minut temu:
jeanne, nie mam teraz bladego pojęcia o czym mówisz. Moi znajomi przed rozpoczęciem kursu jakkolwiek orientowali się w samochodach, ja wiem tylko że ma koła, kierownicę, tajemnicze pedały i równie tajemnicze dźwignie.
Co do butów, to mam jedynie trampki i glany, więc raczej mały wybór Wink |
Ja też tyle wiedziałam! Spoko od lewej mas sprzęgło hamulec gaz. Mi się ciągle myli, że to jest sprzęgło gaz hamulec, bo tak bardziej melodyjnie brzmi :hahaha: U mnie się pytali, czy kiedyś jeździłam, ciebie też się zapytają, potem ci wszystko pokażą ;)
|
|
Czw 12:19, 05 Lip 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Strasznie jest u was restrykcyjnie :) Ja byłem na dwóch wykładach i potem od razu zaczęły się jazdy. Instruktor tylko pyta się czy jeździłem kiedyś, powiedziałem że nie. Pokazał mi który pedał od czego i jazda na miasto :D A egzamin wewnętrzny polegał na tym, że po 10 wykładach trzeba było rozwiązać jeden test mając maksymalnie 2 błędy. Ogólnie cała ta szkoła jazdy była strasznie lajtowa i nie ogarnięta. Takie rzeczy się tam działy :D
Chociaż w sumie do tej pory nie mam prawa jazdy to jakoś inni kumple dali tam radę więc to już tylko raczej wina moich nerwów 8)
|
|
Czw 13:22, 05 Lip 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Ja byłem na dwóch wykładach i potem od razu zaczęły się jazdy. |
Ja na wykłady nie chodziłam z prostego względu - wychodzenie ze szkoły po 12 godzinach nie było zbyt fajne. I tak mnie one nudziły, że siedziałam i rozwiązywałam zadania z fizyki, więc szkoda się było fatygować 8)
Chociaż w sumie do tej pory nie mam prawa jazdy to jakoś inni kumple dali tam radę więc to już tylko raczej wina moich nerwów Cool |
I egzaminatora. Jak słyszę z jakimi błędami ludzie zdali to głowa mała, a niektórych za duperele nie przepuszczają.
|
|
Czw 18:40, 05 Lip 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | I egzaminatora. Jak słyszę z jakimi błędami ludzie zdali to głowa mała, a niektórych za duperele nie przepuszczają. |
No wiesz na pierwszym egzaminie pan oblał mnie za to, że trafiłem na korek przy skręcie w lewo i zbyt długo wykonywałem ten manewr. Bo jazda w mieście powinna być dynamiczna i stanowcza. Tylko, że bez wymuszenia pierszeństwa nie dało się tego zrobić :roll: Ale dwa następne to już moja wina bo zostałem kompletnie zablokowany przez nerwy co skutkowało zbyt dynamicznym ruszaniem na wzniesieniu.
Cytat: | Ja na wykłady nie chodziłam z prostego względu - wychodzenie ze szkoły po 12 godzinach nie było zbyt fajne. I tak mnie one nudziły, że siedziałam i rozwiązywałam zadania z fizyki, więc szkoda się było fatygować |
A ja je strasznie miło wspominam, nawet jak odbębniłem swoje 10 to i tak przychodziliśmy z kumplami bo zawsze była niemiłosierna beka :D
|
|
Czw 19:08, 05 Lip 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 365, 366, 367 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 366 z 552 |
|