Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 365, 366, 367 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeanne napisał:
Witowski.

Jakoś mi się z kolorową okładką kojarzyła O.o

Shitzune napisał:
Ktoś wspominał Agathę Christie? Właśnie czytam Morderstwo w Orient Expressie. Choć muszę przyznać, że o ile kryminały Christie są całkiem w porządku, to jednak wolę jej romanse.

Romansów nie czytałam.

PostWysłany: Sro 18:48, 04 Lip 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:

Ja mam z tamtego roku, może nowe mają inne okładki.
W ogóle wkurza mnie to, że co roku wychodzi nowa wersja.

PostWysłany: Sro 18:56, 04 Lip 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Słuchajcie od dzisiaj zaczęłąm kurs prawa jazdy! 8) a w piątek mam już jazdę :)
co do nauki, to też się muszę zabrać ;/ szczególnie za zwierzęta, ich układy i przystosowania do życia... po prostu to sucks :(((

PostWysłany: Sro 21:43, 04 Lip 2012
kretowa
Gastrolog
Gastrolog

Powrót do góry

Cytat:
Słuchajcie od dzisiaj zaczęłąm kurs prawa jazdy! Cool a w piątek mam już jazdę Smile

Moi bracia też tak robili, a ja poszłam do innej szkoły i najpierw miałam miesiąc wykładów z teorii, potem egzamin wewnętrzny [3 testy po 18 pytań] i dopiero potem jazdy. Według mnie tak jest lepiej, bo przynajmniej znałam znaki :]

PostWysłany: Sro 21:51, 04 Lip 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Według mnie tak jest lepiej, bo przynajmniej znałam znaki

to rzeczywiście, znaki musisz umieć perfekcyjnie :D

Ja dzisiaj miałam 4h teorii i teraz będą jazdy. I dostałam 2 książki: podręcznik z krzyżówkami,a drugi - same znaki, i płtyke CD z testami.

Dodano 2 minut temu:

Cytat:

zależy, które wydanie. Ale raczej wszystkie śa kolorowe. Ja np. mam na 1. części oko, a na 2. motyla :|

PostWysłany: Sro 22:05, 04 Lip 2012
kretowa
Gastrolog
Gastrolog

Powrót do góry

Cytat:

to rzeczywiście, znaki musisz umieć perfekcyjnie Very Happy

Musiałam, czas przeszły 8)

Cytat:

Ja dzisiaj miałam 4h teorii i teraz będą jazdy. I dostałam 2 książki: podręcznik z krzyżówkami,a drugi - same znaki, i płtyke CD z testami.

Ja miałam podręcznik, w którym było wszystko fajnie wytłumaczone plus pytania, a teraz zostały mi same testy i płyta cd ;)

Cytat:

zależy, które wydanie. Ale raczej wszystkie śa kolorowe. Ja np. mam na 1. części oko, a na 2. motyla Neutral

Ja nawet nie wiem co mam :D wiem, że jedna jest fioletowa druga zielona i na tym kończy się ma wiedza

PostWysłany: Czw 3:51, 05 Lip 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne, to już egzamin za Tobą?
Ja dopiero będę zaczynać kurs. Układ będzie mniej więcej taki jak u Ciebie - miesiąc teorii, egzamin wewnętrzny i dopiero za kółko. Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że jestem typem, którego po prostu nie da się nauczyć jeździć samochodem. Współczuję mojemu instruktorowi :D

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Czw 9:14, 05 Lip 2012
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że jestem typem, którego po prostu nie da się nauczyć jeździć samochodem

dasz radę :) Ja jak pierwszy raz wsiadłam za kierownicę to się popłakałam :D

Nauczyłaś się jeździc rowerem, to samochodem też dasz :) <bo>

PostWysłany: Czw 11:42, 05 Lip 2012
kretowa
Gastrolog
Gastrolog

Powrót do góry

Cytat:

jeanne, to już egzamin za Tobą?
Ja dopiero będę zaczynać kurs. Układ będzie mniej więcej taki jak u Ciebie - miesiąc teorii, egzamin wewnętrzny i dopiero za kółko. Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że jestem typem, którego po prostu nie da się nauczyć jeździć samochodem. Współczuję mojemu instruktorowi Very Happy

Ten nieoficjalny tak :] Ale to bułka z masłem, 524 pytania robi się w dwie godziny spokojnie, więc zanim będzie ten oficjalny, mogłabym robić je aż do znudzenia :]

Ja ci powiem tak, jak ja zaczynałam jazdę, powiedziałam wprost mojemu instruktorowi, że jestem blondynką i że bracia mi nie dawali samochodu, bo bym coś rozwaliła. Śmiał się wtedy, ale teraz sie chyba przekonuje, że to prawda :] Myli mi się prawa z lewą stroną, mam słabą rękę do wyłączania hamulca ręcznego i zazwyczaj na początku robię to dwiema rękami [ :hahaha: ], sprzęgło mi ucieka non stop [pamiętaj o butach dobrych! ja ubrałam japonki wczoraj i myślałam, że się popłaczę], piracę na drodze
[-no dlaczego wjechałaś na tamten pas?! chcesz mnie zawału nabawić?! człowiek leży sobie spokojnie na fotelu, a ta go stresuje
- no bo oni mnie wyprzedzali i mi było przykro...]
i ogarnięcie 3 rzeczy na raz, czyt. ruszanie z ręcznego pod górkę jest dla mnie ponad siły.

Ale przynajmniej się pośmieję trochę :roll:

A! No i jak macie dobrze wyrobione mięśnie ud - dziękujcie za to niebiosom, ja od 4 lat na zwolnieniu z wf myślałam, że się popłaczę po godzinie jazdy na sprzęgle na placu. Mój instruktor się śmieje za każdym razem, jak mi każe jechać na plac, a ja mu jęcze, że nie chcę. I mówi, że jak mnie będzie bolało tak, że aż do mózgu to znaczy, że dobrze mi idzie :D

PostWysłany: Czw 11:59, 05 Lip 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

kretowa napisał:
Nauczyłaś się jeździc rowerem, to samochodem też dasz :) <bo>

Z rowerem miałam problemy, więc to mnie nie przekonuje :P Ale dzięki za wiarę.

jeanne, nie mam teraz bladego pojęcia o czym mówisz. Moi znajomi przed rozpoczęciem kursu jakkolwiek orientowali się w samochodach, ja wiem tylko że ma koła, kierownicę, tajemnicze pedały i równie tajemnicze dźwignie.
Co do butów, to mam jedynie trampki i glany, więc raczej mały wybór ;)

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Czw 12:13, 05 Lip 2012
Salamandra

Pochwał: 19

Powrót do góry

A no i np. sytuacja z wczoraj
- No to teraz sprawdź czy zatrąbi
- Nie o.O
- Dlaczego?
- Bo się wstydzę o.O
- Czego się wstydzisz?
- Tego pana instruktora w drugim samochodzie
- Dlaczego?
- Bo on jest z tej samej miejscowości, co ja o.O

I sobie nie zatrąbiłam. Jestem okropną kursantką :D

Albo jeźdże po placu, on wypełnia papiery, zamyślił się, więc korzystam z okazji i jadę szybciej, a ten nagle się budzi i
- Hola hola! Adhd! Co tak zapierdzielamy jak małym samochodzikiem?!

No i nie mówiąc już o tym, że non stop powtarza mi "wolniej!" "nie tak nerwowo!", "nie naciskaj tego gazu tak jak cegłówką" itp. itd. Chociaż mimo wszystko i tak najlepsze jest to, jak nie mówi normalnie samochód tylko jednostka :D
Ale ja trafiłam na fajnego instruktora, jak mnie uczył zmieniać biegi i się mnie pytał, co mi jednostka zrobiła, że robie to tak agresywnie, to powiedziałam mu, że potrzebuje silnej kobiecej ręki :mrgreen:

Tak że bez stresu dziewczyny, kursantów tylu oni już widzieli, że hoho. :D

Dodano 2 minut temu:

Cytat:

jeanne, nie mam teraz bladego pojęcia o czym mówisz. Moi znajomi przed rozpoczęciem kursu jakkolwiek orientowali się w samochodach, ja wiem tylko że ma koła, kierownicę, tajemnicze pedały i równie tajemnicze dźwignie.
Co do butów, to mam jedynie trampki i glany, więc raczej mały wybór Wink

Ja też tyle wiedziałam! Spoko od lewej mas sprzęgło hamulec gaz. Mi się ciągle myli, że to jest sprzęgło gaz hamulec, bo tak bardziej melodyjnie brzmi :hahaha: U mnie się pytali, czy kiedyś jeździłam, ciebie też się zapytają, potem ci wszystko pokażą ;)

PostWysłany: Czw 12:19, 05 Lip 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Strasznie jest u was restrykcyjnie :) Ja byłem na dwóch wykładach i potem od razu zaczęły się jazdy. Instruktor tylko pyta się czy jeździłem kiedyś, powiedziałem że nie. Pokazał mi który pedał od czego i jazda na miasto :D A egzamin wewnętrzny polegał na tym, że po 10 wykładach trzeba było rozwiązać jeden test mając maksymalnie 2 błędy. Ogólnie cała ta szkoła jazdy była strasznie lajtowa i nie ogarnięta. Takie rzeczy się tam działy :D
Chociaż w sumie do tej pory nie mam prawa jazdy to jakoś inni kumple dali tam radę więc to już tylko raczej wina moich nerwów 8)

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Czw 13:22, 05 Lip 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry

Cytat:
Ja byłem na dwóch wykładach i potem od razu zaczęły się jazdy.

Ja na wykłady nie chodziłam z prostego względu - wychodzenie ze szkoły po 12 godzinach nie było zbyt fajne. I tak mnie one nudziły, że siedziałam i rozwiązywałam zadania z fizyki, więc szkoda się było fatygować 8)

Cytat:

Chociaż w sumie do tej pory nie mam prawa jazdy to jakoś inni kumple dali tam radę więc to już tylko raczej wina moich nerwów Cool

I egzaminatora. Jak słyszę z jakimi błędami ludzie zdali to głowa mała, a niektórych za duperele nie przepuszczają.

PostWysłany: Czw 18:40, 05 Lip 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
I egzaminatora. Jak słyszę z jakimi błędami ludzie zdali to głowa mała, a niektórych za duperele nie przepuszczają.

No wiesz na pierwszym egzaminie pan oblał mnie za to, że trafiłem na korek przy skręcie w lewo i zbyt długo wykonywałem ten manewr. Bo jazda w mieście powinna być dynamiczna i stanowcza. Tylko, że bez wymuszenia pierszeństwa nie dało się tego zrobić :roll: Ale dwa następne to już moja wina bo zostałem kompletnie zablokowany przez nerwy co skutkowało zbyt dynamicznym ruszaniem na wzniesieniu.

Cytat:
Ja na wykłady nie chodziłam z prostego względu - wychodzenie ze szkoły po 12 godzinach nie było zbyt fajne. I tak mnie one nudziły, że siedziałam i rozwiązywałam zadania z fizyki, więc szkoda się było fatygować

A ja je strasznie miło wspominam, nawet jak odbębniłem swoje 10 to i tak przychodziliśmy z kumplami bo zawsze była niemiłosierna beka :D

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Czw 19:08, 05 Lip 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry

O rany, i tak podziwiam was wszystkich. Ja się do samochodu od strony kierowcy nie zbliżam i nie wiem, czy kiedykolwiek się zbliżę... chyba że mnie okoliczności zmuszą.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Czw 20:50, 05 Lip 2012
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 365, 366, 367 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 366 z 552

Skocz do: