|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 110, 111, 112 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Cześć Katia
Cześć Rocket :przytul:
Dałam się namówić siostrze na coś bardzo głupiego O.o ale to pochwalę się jutro jak wypali... pod warunkiem, że się nie zabije :P
|
|
Wysłany:
Wto 18:13, 04 Maj 2010 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Katia, co prawda nie rozumiem za wiele z tematu Twojej pracy, ale życzę Ci powodzenia :przytul: I oczywiście gratuluję zaręczyn!
|
|
Wto 18:14, 04 Maj 2010 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
rocket queen napisał: | Katia napisał: | Zmian tak dużo, że przestaję ogarniać.
Za gratulacje dziękuję :)
A temat nie ma chyba jeszcze ostatecznego brzmienia, ale będzie chodziło o analizę obrazków ilustrujących święta azteckie (i opisów tych świąt) w pewnym XVI-wiecznym manuskrypcie azteckim (a w zasadzie aztecko-hiszpańskim, bo powstałym w czasach konkwisty. Z tego co wiem, nikt jeszcze ich nie analizował w ten sposób.
No i muszę o tym poczytać mnóstwo i odświeżyć sobie język nahuatl, którego uczyłam się wcześniej "hobbystycznie" (miałam w sumie 2 lata kursu, podczas drugiego roku to był rodzaj translatorium). |
wow... przy Twoim temacie, mój to przysłowiowe małe piwo;)
i... gratuluję zaręczyn:)
cześć raz jeszcze! |
Cześć rocket !
>ściska<
A jaki masz temat? :)
|
|
Wysłany:
Wto 18:14, 04 Maj 2010 |
|
Katia
Patomorfolog

Pochwał: 12
Miasto: Warszawa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Katia rozumiem Cię . Forum mocno wciąga ale na godzinkę czy troszkę mniej warto wejść , czasami takie fajne tematy się tutaj toczą :)
Arroch powiedz teraz ! Wzbudziłaś u mnie ogromną ciekawość .
|
|
Wysłany:
Wto 18:15, 04 Maj 2010 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
nimfka napisał: | Katia to bardzo ciekawy temat, a co studiujesz, że taki oryginalny masz?? |
Heh, studiuję kulturoznawstwo śródziemnomorskie ;) I tak troszkę odbiegłam od tego śródziemnomorza - jak pisałam, najpierw trochę hobbystycznie ;) Mamy tu teraz taki blok "śródziemnomorze za oceanem" o dialogu kultur Hiszpanii i Ameryki Prekolumbijskiej - i moja praca w sumie się w to wpisze.
|
|
Wysłany:
Wto 18:16, 04 Maj 2010 |
|
Katia
Patomorfolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Katia napisał: | rocket queen napisał: | Katia napisał: | Zmian tak dużo, że przestaję ogarniać.
Za gratulacje dziękuję :)
A temat nie ma chyba jeszcze ostatecznego brzmienia, ale będzie chodziło o analizę obrazków ilustrujących święta azteckie (i opisów tych świąt) w pewnym XVI-wiecznym manuskrypcie azteckim (a w zasadzie aztecko-hiszpańskim, bo powstałym w czasach konkwisty. Z tego co wiem, nikt jeszcze ich nie analizował w ten sposób.
No i muszę o tym poczytać mnóstwo i odświeżyć sobie język nahuatl, którego uczyłam się wcześniej "hobbystycznie" (miałam w sumie 2 lata kursu, podczas drugiego roku to był rodzaj translatorium). |
wow... przy Twoim temacie, mój to przysłowiowe małe piwo;)
i... gratuluję zaręczyn:)
cześć raz jeszcze! |
Cześć rocket !
>ściska<
A jaki masz temat? :) |
Próbuję dokonać psychologicznej analizy zjawiska podkultury więziennej. A raczej, wkupić się w łaski grypsujących, żeby nauczyli mnie nawijać, a potem spisać to, czego się dowiedziałam. Czasem myślę, że łatwiej byłoby się po prostu dać zamknąć;)
|
|
Wysłany:
Wto 18:16, 04 Maj 2010 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
Pochwał: 57
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
>ściska Arroch i Salcię<
>dziękuje za gratulacje<quote>ściska<
Cytat: |
Próbuję dokonać psychologicznej analizy zjawiska podkultury więziennej. A raczej, wkupić się w łaski grypsujących, żeby nauczyli mnie nawijać, a potem spisać to, czego się dowiedziałam. Czasem myślę, że łatwiej byłoby się po prostu dać zamknąć;) |
A korzystasz też z jakiś stworzonych już "słowników" grypsery? Pytam z ciekawości, bo słuchałam kiedyś referatu o grypserze na dodatkowych zajęciach z subkultur ;)
Ostatnio zmieniony przez Katia dnia Wto 18:20, 04 Maj 2010, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Wysłany:
Wto 18:18, 04 Maj 2010 |
|
Katia
Patomorfolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
nimfka
Nietoperek

Pochwał: 30
Miasto: HouseLand
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | A korzystasz też z jakiś stworzonych już "słowników" grypsery? Pytam z ciekawości, bo słuchałam kiedyś referatu o grypserze na dodatkowych zajęciach z subkultur Wink |
Pewnie - w końcu jakoś trzeba się z badanymi dogadać:) Póki co, materiału do napisania części teoretycznej mam pod dostatkiem, narzędzie badawcze też skonstruowałam. Pozostaje mi zbierać materiały do słownika i albumu - bo tatuaż i samouszkodzenia to niezwykle istotne elementy podkultury :D
nimfko, pewnie, że czytałam:) miłooo
hej Arroch! pisz, co przeskrobiesz;P
Ostatnio zmieniony przez rocket queen dnia Wto 18:22, 04 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Wysłany:
Wto 18:21, 04 Maj 2010 |
|
rocket queen
Pumbiasta Burleska
Pochwał: 57
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ann no dobra powiem... Jacunio skończył dzisiaj 3 lata i 4 miesiące i na razie nikt na nim nie siedział, chcemy jutro z siostrą spróbować, jak na jeźdźca zareaguje, czyli po polskiemu: spróbuję się na niego wdrapać :]
Jak mnie nie zabije to będzie dobrze :P
|
|
Wysłany:
Wto 18:21, 04 Maj 2010 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch - wooow, ujeżdżanie! Trzymaj się mocno.
3 lata i 4 miesiące?!?!?! A czemu jeszcze nikt na nim nie siedział?
|
|
_________________ Zapytaj mnie (anonimowo) o cokolwiek:
www.formspring.me/Miztlikatia
Wysłany:
Wto 18:24, 04 Maj 2010 |
|
Katia
Patomorfolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch łał , łał . Proponuję żebyś Ty najpierw spróbowała bo jesteś bardziej doświadczona :D
|
|
Wysłany:
Wto 18:26, 04 Maj 2010 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
nimfka
Nietoperek

Pochwał: 30
Miasto: HouseLand
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra napisał: | Katia, co prawda nie rozumiem za wiele z tematu Twojej pracy, ale życzę Ci powodzenia :przytul: I oczywiście gratuluję zaręczyn! |
E, wiele tu nie jest do rozumienia :) Jest kodeks, zebrany teraz w formę książki. W nim dział opisujący święta w świecie azteków. Opis jest w nahuatl (aztecki), ale mam (na szczęście) tłumaczenie na angielski. Do każdego święta jest ilustracja, o coś takiego: I ja mam się przyglądać, co na niej jest, analizować wszystkie elementy, postacie, ich atrybuty itd. Porównać może z opisami świąt w innych tekstach.
|
|
Wysłany:
Wto 18:28, 04 Maj 2010 |
|
Katia
Patomorfolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Katia będę :D kupiłam go niedawno, ze stajni, która podupadała, więc Jacunio miał super życie, codziennie pastwisko i dużooo żarcia dookoła, jak go kupiłam to zaczęłam go uczyć praktycznie wszystkiego od podstaw, poza podawaniem nóg i prowadzaniem w ręku, to koń z wielkimi możliwościami, więc nawet jeśli nie zostanie u mnie to pójdzie do dużego sportu, więc zależy mi żeby wszystko miałw 100% zdrowe, dlatego nie spieszę się z zajeżdżaniem :) wyznaję zasadę im później tym lepiej :]
|
|
Wysłany:
Wto 18:29, 04 Maj 2010 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 110, 111, 112 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny |
Strona 111 z 899 |
|