Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 346, 347, 348 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Coś wymyślisz

Mam taką nadzieję :roll: Jakiś czas temu podjęłam bardzo głupią i ryzykowną decyzję, której obecnie bardzo żałuję i teraz muszę wymyślić coś, co da mi satysfakcję. W każdym razie mam nadzieję, że uda mi się poukładać życie jak należy :roll:

PostWysłany: Sob 20:52, 12 Maj 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
Jakiś czas temu podjęłam bardzo głupią i ryzykowną decyzję, której obecnie bardzo żałuję i teraz muszę wymyślić coś, co da mi satysfakcję. W każdym razie mam nadzieję, że uda mi się poukładać życie jak należy

Na pewno się ułoży. Moje problemy pewnie nie współmierne ale jeszcze 5 miesięcy temu byłem w cholernym dołku. A teraz się wszystko prostuje. Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko szybciej się ułoży.

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Sob 21:12, 12 Maj 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry

lesio, na razie nic na to nie wskazuje, ale nie pozostaje mi nic innego niż być dobrej myśli :roll:

PostWysłany: Nie 19:53, 13 Maj 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Wow widzę, że tu niezły ruch, aż powinni dać znak "STOP KIESZONKOWCOM" :shock: Nie wiem, czy ktokolwiek mnie tu pamięta, ale co tam, zaglądam do was :) no więc, czy wszyscy się pochowali?

PostWysłany: Wto 15:22, 15 Maj 2012
Chasper
Onkolog
Onkolog

Pochwał: 6

Miasto: Wrocław
Powrót do góry

alhambra napisał:
lesio, na razie nic na to nie wskazuje, ale nie pozostaje mi nic innego niż być dobrej myśli

Będzie dobrze :) Jak się jest dobrej myśli to już połowa drogi do sukcesu....

Joł Chasper, ja pamiętam ! Chyba :D

Ogólnie dzisiaj się czuje "like a boss", prezentacja z polskiego oceniona na 20/20 :)

PostWysłany: Wto 17:02, 15 Maj 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Powrót do góry

Cześć lesio, ja ciebie pamiętam :) gratuluję punktów, ja właśnie siedzę nad moją prezentacją i próbuję ją skrócić ale coś marnie mi idzie, wszystko wydaje mi się ważne... zmieniam słowa typu "ponieważ" na "bo" żeby było krócej hahahahahah :D cały dzień się z tym męcze, a długość zdaje się być ta sama X_X

PostWysłany: Wto 18:23, 15 Maj 2012
Chasper
Onkolog
Onkolog

Powrót do góry

Chasper napisał:
Cześć lesio, ja ciebie pamiętam gratuluję punktów, ja właśnie siedzę nad moją prezentacją i próbuję ją skrócić ale coś marnie mi idzie, wszystko wydaje mi się ważne... zmieniam słowa typu "ponieważ" na "bo" żeby było krócej hahahahahah cały dzień się z tym męcze, a długość zdaje się być ta sama X_X

Ja też oczywiście pamiętam tylko tak niewinnie się zgrywam :) Co do samej prezentacji to jakoś się specjalnie nie przykładałem. Napisana w niedziele wieczorem, wczoraj się pouczyłem a dzisiaj okazuje się że najlepsza jaka dziś była :) W sumie moja to była troszkę krótka, szybkim tempem zajmowała mi jakieś 12,5min ale coś tam dodałem od siebie i wyszło w sam raz. Nie wiem jak u Ciebie ale u nas np. to polonistki zaczynają przerywać dopiero jak przedłuża się ponad 5min.

PostWysłany: Wto 19:37, 15 Maj 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Powrót do góry

Ohohoho ale z ciebie kawalarz :D Szczerze podziwiam, że umiałeś zrobić to w jeden wieczór. Mnie to w sumie zajęło chyba z 3 dni, nie licząc czasu spędzonego w bibliotece na szukaniu czegoś do literatury przedmiotu ;/ Wyszło mi 4 strony, szybko czytając zajmowało jakieś 14,5 minuty więc troche za długo, a mówi się przecież wolniej niż czyta, więc musiałam z pół strony skrócić, nad czym dziś cały dzień się męczyłam. Szczerze to nie wiem jak jest u nas, zapewne jak zobaczą, że zbliżam się do końca to mi chamsko nie przerwą po upłynięciu tych magicznych 15 minut, ale jednak wolałabym zmieścić się w tych ramach, dla bezpieczeństwa :P Prezentacja dopiero za 10 dni więc mam szanse wykuć ją na pamięć xD A jak będzie to zobaczymy... Chciałabym dostać dużo punktów, bo jednak troche się nad nią namęczyłam, no!

PostWysłany: Wto 20:29, 15 Maj 2012
Chasper
Onkolog
Onkolog

Powrót do góry

Chasper napisał:
Ohohoho ale z ciebie kawalarz

No moje suchary są już szeroko znane :P

Hmm, wiesz temat był dla mnie niezwykle prosty. Dotyczył literatury fantasy i myślę, że mógłbym go dobrze powiedzieć nawet bez przygotowania. Tak mówisz o 4 stronach, trochę mnie to dziwi. Nam polonistka mówiła że 3 strony to maks bo najlepiej pozwoli zebrać treść tak żeby nie zanudzić komisji. Zależy też od tematu jaki sobie wybrałaś bo wiesz słuchać milion raz z rzędu o motywie zbrodni czy duchów na pewno nie jest miłe dla pań z komisji :)

PostWysłany: Wto 20:55, 15 Maj 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Powrót do góry

Wiem, wiem że 3-3,5 strony to max, też nam to babka mówiła więc dziś starałam się jak najwięcej poskracać i z wieeeeelkim bólem udało się osiągnąć to upragnione 3,5 :lol: zawsze jak były ustne powtórzenia z polskiego, inni pisali jakoś 1,5 strony a ja 3 hahahaha :D Gdyby jeszcze były jakieś przydatne informacje, ale niestety u mnie samo lanie wody ;p w selekcji raczej nie jestem zbyt super :c

lesio napisał:
bo wiesz słuchać milion raz z rzędu o motywie zbrodni czy duchów na pewno nie jest miłe dla pań z komisji

Hahahahahahaha no to ładnie, bo mój temat to właśnie zbrodnia i zbrodniarze ^^ oprócz mnie ma go jeszcze tylko jedna osoba z klasy więc może nie umrą z nudów :D Zauważyłam, że "modne" są w tym roku tematy o Żydach i holocauście, przynajmniej u mnie dużo osób to bierze...

PostWysłany: Wto 21:14, 15 Maj 2012
Chasper
Onkolog
Onkolog

Powrót do góry

Przepraszam, że się tak bezczelnie wtrącę w tę rozmowę maturzystów, zwłaszcza, że ja zdawałam maturę jeszcze starym systemem, ale tak lesio wspomniał o tej nudzie podczas słuchania...Kto powiedział, że komisja w ogóle słucha tego, co mówicie? :mrgreen:
Nie no, teraz serio - 3/4 tego, co mówicie, nikt nie słucha, bo wyłącza się po chwili. Tak jest na obronach, na maturach...komisja się nudzi. Oczywiście są przypadki, że temat jest oryginalny i mega ciekawy, wtedy słuchają uważniej, ale generalnie to już tak mają. Siedzą w tych komisjach po 10h na dobę. Sorry, ale święty by tyle nie wytrzymał :mrgreen:

A w ogóle, to cześć Chasper :wink:

PostWysłany: Wto 21:18, 15 Maj 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Chasper napisał:
Wiem, wiem że 3-3,5 strony to max, też nam to babka mówiła więc dziś starałam się jak najwięcej poskracać i z wieeeeelkim bólem udało się osiągnąć to upragnione 3,5

No chyba że tak :D W każdym bądź razie jeżeli szybko mówisz to będzie elegancko. Byle by się nie zająknąć...

Cytat:
Hahahahahahaha no to ładnie, bo mój temat to właśnie zbrodnia i zbrodniarze ^^ oprócz mnie ma go jeszcze tylko jedna osoba z klasy więc może nie umrą z nudów Zauważyłam, że "modne" są w tym roku tematy o Żydach i holocauście, przynajmniej u mnie dużo osób to bierze...

U nas tak samo. A to jakieś winy, zbrodnie, holocaust, śmierć itp itd :)

Cytat:
Przepraszam, że się tak bezczelnie wtrącę w tę rozmowę maturzystów, zwłaszcza, że ja zdawałam maturę jeszcze starym systemem, ale tak lesio wspomniał o tej nudzie podczas słuchania...Kto powiedział, że komisja w ogóle słucha tego, co mówicie?

Ano właśnie, mnie akurat jedna z pań akurat słuchała bo druga była nieobecna i wypisywała jakieś druki. Ale z rozmowy z innymi było widać, że mają to gdzieś :) No poprostu życie...

PostWysłany: Wto 21:28, 15 Maj 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Powrót do góry

lesio, dokładnie :D Ważne, żeby przynajmniej jedna robiła wrażenie, że słucha :D

PostWysłany: Wto 21:35, 15 Maj 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

cześć alhambra :) oczywiście, ze zdaje sobie sprawę, że prawdopodobnie nikt mnie nie słucha, no ale jednak muszę mówić z sensem, bo skąd wiem w której chwili zaczną zwracać uwage na to co gadam xD? Zresztą dziś koleżanka mnie jeszcze nastraszyła, że w jej szkole (a chodzi do jednego z lepszych ogólniaków w mieście) większość ludzi ma po połowe punktów, kilka nie zdało, jednej dziewczynie zupełnie nie zgodzili się z prezentacją i dali 7pkt, zadawali takie pytania, gdzie w ogóle nie rozumieli o co chodzi... z drugiej strony inni znajomi mówią, że dostali dużo punktów, więc nie wiem, chyba mają jakiś egzaminatorów z kosmosu u tej mojej koleżanki... ale i tak się zestresowałam, że i u mnie będzie podobnie :<

lesio napisał:
W każdym bądź razie jeżeli szybko mówisz to będzie elegancko. Byle by się nie zająknąć...

Taaak, właśnie tego się boje. Bo jak się zatrzymam to automatycznie zacznę się stresować, puls przyspieszy, głos sie załamie, zacznie się jąkanie i cała sprawa zawalona X_X więc będę lecieć na pamięć, mam nadzieje że nie dopadnie mnie już totalny leń i zmobilizuje się w te 9 dni ;p

PostWysłany: Wto 21:43, 15 Maj 2012
Chasper
Onkolog
Onkolog

Powrót do góry

Chasper napisał:
skąd wiem w której chwili zaczną zwracać uwage na to co gadam xD?

No i to jest jeden z podstawowych powodów, dla których bez względu na wszystko trzeba się nauczyć :D

Chasper napisał:
Zresztą dziś koleżanka mnie jeszcze nastraszyła, że w jej szkole (a chodzi do jednego z lepszych ogólniaków w mieście) większość ludzi ma po połowe punktów, kilka nie zdało, jednej dziewczynie zupełnie nie zgodzili się z prezentacją i dali 7pkt, zadawali takie pytania, gdzie w ogóle nie rozumieli o co chodzi... z drugiej strony inni znajomi mówią, że dostali dużo punktów, więc nie wiem, chyba mają jakiś egzaminatorów z kosmosu u tej mojej koleżanki... ale i tak się zestresowałam, że i u mnie będzie podobnie :<

Po pierwsze to musisz wziąć poprawkę na to, co opowiadają o swoich szkołach znajomi, bo wielu lubi połechtać swoją próżność, wmawiając wszystkim wkoło, jaki to u niego jest poziom, jak jest ciężko, ale on jednak wyszedł obronną ręką. Jasne, zawsze istnieje możliwość, że komisja się trafia, jak to napisałaś, z kosmosu, ale to są jednostkowe przypadki :wink: Głowa do góry, będzie dobrze. Nie bez powodu mówi się, że to tylko formalność. Niemniej rozumiem Was, bo sama ponownie nie chciałabym przeżywać matury - pamiętam jeszcze swój stres :? Ale akurat psorka, o której chodziły najgorsze ploty, ile to ona osób nie przepuszcza, ile oblewa, co nie wyrabia w tych komisjach, okazała się najbardziej przyjazną duszą z całego grona pedagogicznego :wink:

PostWysłany: Wto 21:53, 15 Maj 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 346, 347, 348 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 347 z 552

Skocz do: