|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 346, 347, 348 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Mam taką nadzieję :roll: Jakiś czas temu podjęłam bardzo głupią i ryzykowną decyzję, której obecnie bardzo żałuję i teraz muszę wymyślić coś, co da mi satysfakcję. W każdym razie mam nadzieję, że uda mi się poukładać życie jak należy :roll:
|
|
Wysłany:
Sob 20:52, 12 Maj 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: | Jakiś czas temu podjęłam bardzo głupią i ryzykowną decyzję, której obecnie bardzo żałuję i teraz muszę wymyślić coś, co da mi satysfakcję. W każdym razie mam nadzieję, że uda mi się poukładać życie jak należy |
Na pewno się ułoży. Moje problemy pewnie nie współmierne ale jeszcze 5 miesięcy temu byłem w cholernym dołku. A teraz się wszystko prostuje. Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko szybciej się ułoży.
|
|
Sob 21:12, 12 Maj 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio, na razie nic na to nie wskazuje, ale nie pozostaje mi nic innego niż być dobrej myśli :roll:
|
|
Wysłany:
Nie 19:53, 13 Maj 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Wow widzę, że tu niezły ruch, aż powinni dać znak "STOP KIESZONKOWCOM" :shock: Nie wiem, czy ktokolwiek mnie tu pamięta, ale co tam, zaglądam do was :) no więc, czy wszyscy się pochowali?
|
|
_________________ Ubrana u Mireli : )
Wysłany:
Wto 15:22, 15 Maj 2012 |
|
Chasper
Onkolog

Pochwał: 6
Miasto: Wrocław
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | lesio, na razie nic na to nie wskazuje, ale nie pozostaje mi nic innego niż być dobrej myśli |
Będzie dobrze :) Jak się jest dobrej myśli to już połowa drogi do sukcesu....
Joł Chasper, ja pamiętam ! Chyba :D
Ogólnie dzisiaj się czuje "like a boss", prezentacja z polskiego oceniona na 20/20 :)
|
|
Wto 17:02, 15 Maj 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cześć lesio, ja ciebie pamiętam :) gratuluję punktów, ja właśnie siedzę nad moją prezentacją i próbuję ją skrócić ale coś marnie mi idzie, wszystko wydaje mi się ważne... zmieniam słowa typu "ponieważ" na "bo" żeby było krócej hahahahahah :D cały dzień się z tym męcze, a długość zdaje się być ta sama X_X
|
|
Wysłany:
Wto 18:23, 15 Maj 2012 |
|
Chasper
Onkolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Chasper napisał: | Cześć lesio, ja ciebie pamiętam gratuluję punktów, ja właśnie siedzę nad moją prezentacją i próbuję ją skrócić ale coś marnie mi idzie, wszystko wydaje mi się ważne... zmieniam słowa typu "ponieważ" na "bo" żeby było krócej hahahahahah cały dzień się z tym męcze, a długość zdaje się być ta sama X_X |
Ja też oczywiście pamiętam tylko tak niewinnie się zgrywam :) Co do samej prezentacji to jakoś się specjalnie nie przykładałem. Napisana w niedziele wieczorem, wczoraj się pouczyłem a dzisiaj okazuje się że najlepsza jaka dziś była :) W sumie moja to była troszkę krótka, szybkim tempem zajmowała mi jakieś 12,5min ale coś tam dodałem od siebie i wyszło w sam raz. Nie wiem jak u Ciebie ale u nas np. to polonistki zaczynają przerywać dopiero jak przedłuża się ponad 5min.
|
|
Wto 19:37, 15 Maj 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ohohoho ale z ciebie kawalarz :D Szczerze podziwiam, że umiałeś zrobić to w jeden wieczór. Mnie to w sumie zajęło chyba z 3 dni, nie licząc czasu spędzonego w bibliotece na szukaniu czegoś do literatury przedmiotu ;/ Wyszło mi 4 strony, szybko czytając zajmowało jakieś 14,5 minuty więc troche za długo, a mówi się przecież wolniej niż czyta, więc musiałam z pół strony skrócić, nad czym dziś cały dzień się męczyłam. Szczerze to nie wiem jak jest u nas, zapewne jak zobaczą, że zbliżam się do końca to mi chamsko nie przerwą po upłynięciu tych magicznych 15 minut, ale jednak wolałabym zmieścić się w tych ramach, dla bezpieczeństwa :P Prezentacja dopiero za 10 dni więc mam szanse wykuć ją na pamięć xD A jak będzie to zobaczymy... Chciałabym dostać dużo punktów, bo jednak troche się nad nią namęczyłam, no!
|
|
Wysłany:
Wto 20:29, 15 Maj 2012 |
|
Chasper
Onkolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Chasper napisał: | Ohohoho ale z ciebie kawalarz |
No moje suchary są już szeroko znane :P
Hmm, wiesz temat był dla mnie niezwykle prosty. Dotyczył literatury fantasy i myślę, że mógłbym go dobrze powiedzieć nawet bez przygotowania. Tak mówisz o 4 stronach, trochę mnie to dziwi. Nam polonistka mówiła że 3 strony to maks bo najlepiej pozwoli zebrać treść tak żeby nie zanudzić komisji. Zależy też od tematu jaki sobie wybrałaś bo wiesz słuchać milion raz z rzędu o motywie zbrodni czy duchów na pewno nie jest miłe dla pań z komisji :)
|
|
Wto 20:55, 15 Maj 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Wiem, wiem że 3-3,5 strony to max, też nam to babka mówiła więc dziś starałam się jak najwięcej poskracać i z wieeeeelkim bólem udało się osiągnąć to upragnione 3,5 :lol: zawsze jak były ustne powtórzenia z polskiego, inni pisali jakoś 1,5 strony a ja 3 hahahaha :D Gdyby jeszcze były jakieś przydatne informacje, ale niestety u mnie samo lanie wody ;p w selekcji raczej nie jestem zbyt super :c
lesio napisał: | bo wiesz słuchać milion raz z rzędu o motywie zbrodni czy duchów na pewno nie jest miłe dla pań z komisji |
Hahahahahahaha no to ładnie, bo mój temat to właśnie zbrodnia i zbrodniarze ^^ oprócz mnie ma go jeszcze tylko jedna osoba z klasy więc może nie umrą z nudów :D Zauważyłam, że "modne" są w tym roku tematy o Żydach i holocauście, przynajmniej u mnie dużo osób to bierze...
|
|
Wysłany:
Wto 21:14, 15 Maj 2012 |
|
Chasper
Onkolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Przepraszam, że się tak bezczelnie wtrącę w tę rozmowę maturzystów, zwłaszcza, że ja zdawałam maturę jeszcze starym systemem, ale tak lesio wspomniał o tej nudzie podczas słuchania...Kto powiedział, że komisja w ogóle słucha tego, co mówicie? :mrgreen:
Nie no, teraz serio - 3/4 tego, co mówicie, nikt nie słucha, bo wyłącza się po chwili. Tak jest na obronach, na maturach...komisja się nudzi. Oczywiście są przypadki, że temat jest oryginalny i mega ciekawy, wtedy słuchają uważniej, ale generalnie to już tak mają. Siedzą w tych komisjach po 10h na dobę. Sorry, ale święty by tyle nie wytrzymał :mrgreen:
A w ogóle, to cześć Chasper :wink:
|
|
Wysłany:
Wto 21:18, 15 Maj 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Chasper napisał: | Wiem, wiem że 3-3,5 strony to max, też nam to babka mówiła więc dziś starałam się jak najwięcej poskracać i z wieeeeelkim bólem udało się osiągnąć to upragnione 3,5 |
No chyba że tak :D W każdym bądź razie jeżeli szybko mówisz to będzie elegancko. Byle by się nie zająknąć...
Cytat: | Hahahahahahaha no to ładnie, bo mój temat to właśnie zbrodnia i zbrodniarze ^^ oprócz mnie ma go jeszcze tylko jedna osoba z klasy więc może nie umrą z nudów Zauważyłam, że "modne" są w tym roku tematy o Żydach i holocauście, przynajmniej u mnie dużo osób to bierze... |
U nas tak samo. A to jakieś winy, zbrodnie, holocaust, śmierć itp itd :)
Cytat: | Przepraszam, że się tak bezczelnie wtrącę w tę rozmowę maturzystów, zwłaszcza, że ja zdawałam maturę jeszcze starym systemem, ale tak lesio wspomniał o tej nudzie podczas słuchania...Kto powiedział, że komisja w ogóle słucha tego, co mówicie? |
Ano właśnie, mnie akurat jedna z pań akurat słuchała bo druga była nieobecna i wypisywała jakieś druki. Ale z rozmowy z innymi było widać, że mają to gdzieś :) No poprostu życie...
|
|
Wto 21:28, 15 Maj 2012 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio, dokładnie :D Ważne, żeby przynajmniej jedna robiła wrażenie, że słucha :D
|
|
Wysłany:
Wto 21:35, 15 Maj 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
cześć alhambra :) oczywiście, ze zdaje sobie sprawę, że prawdopodobnie nikt mnie nie słucha, no ale jednak muszę mówić z sensem, bo skąd wiem w której chwili zaczną zwracać uwage na to co gadam xD? Zresztą dziś koleżanka mnie jeszcze nastraszyła, że w jej szkole (a chodzi do jednego z lepszych ogólniaków w mieście) większość ludzi ma po połowe punktów, kilka nie zdało, jednej dziewczynie zupełnie nie zgodzili się z prezentacją i dali 7pkt, zadawali takie pytania, gdzie w ogóle nie rozumieli o co chodzi... z drugiej strony inni znajomi mówią, że dostali dużo punktów, więc nie wiem, chyba mają jakiś egzaminatorów z kosmosu u tej mojej koleżanki... ale i tak się zestresowałam, że i u mnie będzie podobnie :<
lesio napisał: | W każdym bądź razie jeżeli szybko mówisz to będzie elegancko. Byle by się nie zająknąć... |
Taaak, właśnie tego się boje. Bo jak się zatrzymam to automatycznie zacznę się stresować, puls przyspieszy, głos sie załamie, zacznie się jąkanie i cała sprawa zawalona X_X więc będę lecieć na pamięć, mam nadzieje że nie dopadnie mnie już totalny leń i zmobilizuje się w te 9 dni ;p
|
|
Wysłany:
Wto 21:43, 15 Maj 2012 |
|
Chasper
Onkolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Chasper napisał: | skąd wiem w której chwili zaczną zwracać uwage na to co gadam xD? |
No i to jest jeden z podstawowych powodów, dla których bez względu na wszystko trzeba się nauczyć :D
Chasper napisał: | Zresztą dziś koleżanka mnie jeszcze nastraszyła, że w jej szkole (a chodzi do jednego z lepszych ogólniaków w mieście) większość ludzi ma po połowe punktów, kilka nie zdało, jednej dziewczynie zupełnie nie zgodzili się z prezentacją i dali 7pkt, zadawali takie pytania, gdzie w ogóle nie rozumieli o co chodzi... z drugiej strony inni znajomi mówią, że dostali dużo punktów, więc nie wiem, chyba mają jakiś egzaminatorów z kosmosu u tej mojej koleżanki... ale i tak się zestresowałam, że i u mnie będzie podobnie :< |
Po pierwsze to musisz wziąć poprawkę na to, co opowiadają o swoich szkołach znajomi, bo wielu lubi połechtać swoją próżność, wmawiając wszystkim wkoło, jaki to u niego jest poziom, jak jest ciężko, ale on jednak wyszedł obronną ręką. Jasne, zawsze istnieje możliwość, że komisja się trafia, jak to napisałaś, z kosmosu, ale to są jednostkowe przypadki :wink: Głowa do góry, będzie dobrze. Nie bez powodu mówi się, że to tylko formalność. Niemniej rozumiem Was, bo sama ponownie nie chciałabym przeżywać matury - pamiętam jeszcze swój stres :? Ale akurat psorka, o której chodziły najgorsze ploty, ile to ona osób nie przepuszcza, ile oblewa, co nie wyrabia w tych komisjach, okazała się najbardziej przyjazną duszą z całego grona pedagogicznego :wink:
|
|
Wysłany:
Wto 21:53, 15 Maj 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 346, 347, 348 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 347 z 552 |
|