Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 396, 397, 398 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Na pewno jeszcze zdążysz dużo zrobić, a czego nie zrobisz, zdążysz na bieżąco w roku szkolnym Wink Wierzę w Ciebie Wink

Właśnie nie wiem... Bo w tym roku ok, Gośka siedziała ze mną, więc przez cały dzień się sobą nacieszyłyśmy. Wiem, jak wyglądały dni, podczas których jej nie było - non stop na telefonie, z lekcji wiedzy - zero. Wiec teraz pewnie będe relacjonować jej wszystko przez smsy, przerwy spędzać u niej w szkole [bo tam jeszcze Kamil będzie *,*], no i jakoś ciężko mi uwierzyć, ze dam radę wysiedzieć na lekcji, jeśli ona będzie wychodzić wcześniej. A że my mamy głupie pomysły, to nie zdziwiłabym sie, jakbym po lekcji zamiast wracać do domu, odbila do niej i chlała do rana :mdleje:

Rodzinka mnie wkurzyła. Po tylu latach powinnam się już nauczyć, że w życiu nie powinnam z nimi gadać na tematy życiowe. Jak to miło uslyszeć, że każda dziewczyna, która nie chce brać ślubu jest głupia i żeby taka się nie zdziwiła, jak zostanie sama z dzieckiem, a ja jestem głupia i kiedyś zrozumiem, że to nie tak latwo dziecko wychowywać samemu.
No ba, lepiej jest jak są "spodnie" w domu, nie ważne, że bije pije i dręczy psychicznie, ALE JEST MĄŻ.
:mdleje:

Musze szybko wymyślić jakiś sposób, żeby wziąć mojego kota, jak wydaje na studia i wiecej w tym domu moja noga nie postanie. Tylko musi mi się udać z tym stypendium :roll:

PostWysłany: Czw 20:06, 02 Sie 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

jeanne napisał:
No ba, lepiej jest jak są "spodnie" w domu, nie ważne, że bije pije i dręczy psychicznie, ALE JEST MĄŻ.

Oj, coś o tym wiem. Najgorsze, że są ludzie w młodym wieku, którzy szerzą ten przedwojenny pogląd :roll: Sama mam koleżankę, która jest w moim wieku, żyje z mężem, który traktuje ją jak niedorozwiniętą bezużyteczną istotę i ogranicza jej prawa oraz kontakty nawet z jej własną rodziną. Ale jest z nim "szczęśliwa", bo została wychowana w przeświadczeniu, że najwyższym celem i osiągnięciem kobiety jest mieć faceta. Przerażające jest też, że ona do tego stopnia w to wierzy, że sytuację, którą każda myśląca kobieta uznałaby za chorą, ona traktuje jak zupełnie naturalną i oczywistą, w dodatku sprawia wrażenie rzeczywiście szczęśliwej, podczas gdy jej mąż nieustannie poniża ją na oczach wszystkich znajomych.

PostWysłany: Czw 20:22, 02 Sie 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Patrząc na małżeństwa jakie znam, dochodzę do wniosku, że prędzej znajdę sobie dziewczynę niż chłopaka :?

jeanne napisał:
Ja sie martwię, bo nawet połowy materialu nie przerobiłam z biologii i chemii, jaki wstyd :O

Ja nie zrobiłam nic, dosłownie NIC. Jak przyjdę do szkoły, okaże się, że zapomniałam jak pisać długopisem.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Czw 20:59, 02 Sie 2012
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Cytat:
Jak przyjdę do szkoły, okaże się, że zapomniałam jak pisać długopisem.

Heh, ja tak rzadko używam długopisu ostatnio, że naprawdę czasem nie wiem, jak się go porządnie trzyma :D

Salamandra napisał:
prędzej znajdę sobie dziewczynę niż chłopaka Confused

Też zawsze wychodziłam z tego założenia i skończyłam...z dziewczyną :mrgreen:

PostWysłany: Czw 21:18, 02 Sie 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Oj, coś o tym wiem. Najgorsze, że są ludzie w młodym wieku, którzy szerzą ten przedwojenny pogląd Rolling Eyes Sama mam koleżankę, która jest w moim wieku, żyje z mężem, który traktuje ją jak niedorozwiniętą bezużyteczną istotę i ogranicza jej prawa oraz kontakty nawet z jej własną rodziną. Ale jest z nim y "szczęśliwa", bo została wychowana w przeświadczeniu, że najwyższym celem i osiągnięciem kobiety jest mieć faceta. Przerażające jest też, że ona do tego stopnia w to wierzy, że sytuację, którą każda myśląca kobieta uznałaby za chorą, ona traktuje jak zupełnie naturalną i oczywistą, w dodatku sprawia wrażenie rzeczywiście szczęśliwej, podczas gdy jej mąż nieustannie poniża ją na oczach wszystkich znajomych.

Po tym jak mi moja własna kolezanka z klasy powiedziała, że tak, da się gwałcic,bić, i te inne bo to jest jej obowiązkiem skoro jest żoną - padłam.
Mnie próbowali wychować właśnie w takim stylu, że jak facet przynosi kasę do domu to jest ok.

Czy im naprawdę jest ciężko zrozumieć, że małżeństwo to tylko "papierek" który nie daje gwarancji na nic?!
Nie cierpię tego ich zaściankowego myślenia. Dziękuje, postoję. Wole nie mieć męża, tylko konkubenta, ale żeby był dobrym facetem, z ktorym będę szczęśliwa :roll:

Cytat:

Ja nie zrobiłam nic, dosłownie NIC. Jak przyjdę do szkoły, okaże się, że zapomniałam jak pisać długopisem.

U mnie nagle okaze się "no jak to normalni ludzie nie wstają o 16?!" :mdleje:

PostWysłany: Czw 22:30, 02 Sie 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
23 mdleje

Będę trzymać kciuki, składać ofiary, odprawiać modły etc. :przytul:

jeanne napisał:
Była sobą Very Happy Gośka stwierdzila, że to bardziej pies niż kot Very Happy

No hej pewnie niektórzy marzą o połączeniu kota z psem. A co warczała albo szczekała ? :)
Spojler:

jeanne napisał:
Chlałam! Michal i Łukasz nie mogli pić, bo w domu ich mieli sprawdzać, wiec zostal nam litr na 3... Na całą noc - ok, a Gośka nam to kazała wypic do połnocy, wiec tą drugą butelke wypiliśmy chyba w poł godziny.

Ja bym sie do siebie słowem nie odezwała po tym, co jeszcze pamietam, że mu mowilam, a jak sie rozkręciłam, to wolę nie myśleć.... Mogę sprawdzic archiwum, ale chyba wtedy bym sobie w oczy spojrzeć nie mogła płacze

Skoro tak to lepiej nie patrz :przytul: On na pewno wie, że nie odpowiadałaś do końca za to co mówisz

jeanne napisał:
Musisz cos postanowić...

A czy ja mam w ogóle jakiś sensowny wybór? -,-

PostWysłany: Pią 19:26, 03 Sie 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:

Będę trzymać kciuki, składać ofiary, odprawiać modły etc. przytul

Dziękuję :przytul: Będzie to potrzebne. Boję się strasznie, bo ja czasem nie potrafię pohamować, a jak mi egzaminator podpadnie, to gotowa jestem wdać się w nim w pyskówkę, potem na środku skrzyżowania wysiąść trzasnąć drzwiami i pojść :mdleje:
Cytat:

No hej pewnie niektórzy marzą o połączeniu kota z psem. A co warczała albo szczekała ? Smile

Warczała :mdleje: W ogóle ona ma takie odchyły 2-3 razy dziennie, że biega po całym domu, warczy fuczy, skacze, a na końcu kładzie się na oparciu kanapy i dyszy, jak pies.

Spojler:

Cytat:

Skoro tak to lepiej nie patrz przytul On na pewno wie, że nie odpowiadałaś do końca za to co mówisz

Problem rozwiazany, nie mam w archiwum żadnych rozmów z nim, a on stanowczo się sprzeciwił wysyłaniu mi tego archiwum. :|
Wie, ale jest mu przykro i ja się nie dziwię... Nie chodzi mi o to żeby mnie usprawiedliwiać, tylko o to, jak on się czuje.
Cytat:

A czy ja mam w ogóle jakiś sensowny wybór? -,-

Sama nie wiem... Może życie z niewiedzą, jest dobre, ale nie pozostawia szansy na "lepiej"

PostWysłany: Pią 19:54, 03 Sie 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
jak mi egzaminator podpadnie, to gotowa jestem wdać się w nim w pyskówkę, potem na środku skrzyżowania wysiąść trzasnąć drzwiami i pojść

Mam to codziennie z moim szefem, tylko zamiast samochodu jest biuro :roll: Zastanawiam się czy najpierw ja się zwolnię, czy w końcu on mnie zwolni za niesubordynację :roll:

PostWysłany: Pią 20:39, 03 Sie 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

jeanne napisał:
Warczała mdleje W ogóle ona ma takie odchyły 2-3 razy dziennie, że biega po całym domu, warczy fuczy, skacze, a na końcu kładzie się na oparciu kanapy i dyszy, jak pies.

Spoko już słyszałam warczące, prychające, fuczące koty :) A na kogoś konkretnie czy tak sobie?

jeanne napisał:
Dziękuję przytul Będzie to potrzebne. Boję się strasznie, bo ja czasem nie potrafię pohamować, a jak mi egzaminator podpadnie, to gotowa jestem wdać się w nim w pyskówkę, potem na środku skrzyżowania wysiąść trzasnąć drzwiami i pojść mdleje

Dasz radę.
Spojler:

jeanne napisał:
Problem rozwiazany, nie mam w archiwum żadnych rozmów z nim, a on stanowczo się sprzeciwił wysyłaniu mi tego archiwum. Neutral
Wie, ale jest mu przykro i ja się nie dziwię... Nie chodzi mi o to żeby mnie usprawiedliwiać, tylko o to, jak on się czuje.

Hmm czy Gosia nie miała nie pić w sierpniu tak w ogóle :hahaha: ?
Rozumiem.

jeanne napisał:
Sama nie wiem... Może życie z niewiedzą, jest dobre, ale nie pozostawia szansy na "lepiej"

A ta szansa w ogóle istnieje? O.o Bo dla mnie to, że może byłoby lepiej sprowadza się do albo mi z nim przejdzie samo z siebie w końcu, albo do chyba obecnie cudu.

PostWysłany: Pią 20:49, 03 Sie 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

alhambra napisał:
Salamandra napisał:
prędzej znajdę sobie dziewczynę niż chłopaka Confused

Też zawsze wychodziłam z tego założenia i skończyłam...z dziewczyną :mrgreen:

I wcale nie zdziwiłabym się, gdyby w moim przypadku też tak było :P
Jak sobie pomyślę, że wtedy wszystkie ciotki przestałyby się do mnie odzywać, to jeszcze bardziej podoba mi się taka perspektywa :mrgreen:

alhambra napisał:
Zastanawiam się czy najpierw ja się zwolnię, czy w końcu on mnie zwolni za niesubordynację

Sama się zwolnisz, bo dostaniesz wymarzoną pracę, o :przytul:

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Pią 20:53, 03 Sie 2012
Salamandra

Pochwał: 19

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Jak sobie pomyślę, że wtedy wszystkie ciotki przestałyby się do mnie odzywać, to jeszcze bardziej podoba mi się taka perspektywa Mr. Green

Jakby moje się dowiedziały, też zapewne by się więcej nie odezwały. Ale póki co nie trują mi głowy, od jakiegoś czasu mam spokój :)
Salamandra napisał:
Sama się zwolnisz, bo dostaniesz wymarzoną pracę, o przytul

Chciałabym ;) Miło, że wierzysz we mnie, ale ja mam wątpliwości :(

PostWysłany: Pią 20:57, 03 Sie 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Spoko już słyszałam warczące, prychające, fuczące koty Smile A na kogoś konkretnie czy tak sobie?

Tak sobie :mrgreen: Ale jak zobaczyła chłopaków, to się cała napuszyla. Cudnie wtedy wygląda.
W ogóle pani wygodna potrzebuje już 2 krzeseł, a dalej jej mało o.O
Spojler:

Spojler:

Cytat:

Hmm czy Gosia nie miała nie pić w sierpniu tak w ogóle hahaha ?

ALe odnośnie czego...?
Hie hie hie. Lubię jak Kamil bawi się ze mną w bycie dostępnym a gg. Nigdy go nie widziałam dostępnego, o ile nie chcial mnie sprowokować żebym do niego napisała.

Cytat:

A ta szansa w ogóle istnieje? O.o Bo dla mnie to, że może byłoby lepiej sprowadza się do albo mi z nim przejdzie samo z siebie w końcu, albo do chyba obecnie cudu.

Ja myślę, że szansa zawsze jest.

Cytat:

Jakby moje się dowiedziały, też zapewne by się więcej nie odezwały. Ale póki co nie trują mi głowy, od jakiegoś czasu mam spokój Smile

Moje też moje też! A nie, moje już się do mnie nie odzywają :co jest:
Cytat:

Chciałabym Wink Miło, że wierzysz we mnie, ale ja mam wątpliwości Sad

MASZ DOSTAĆ. I koniec kropka.

PostWysłany: Pią 21:28, 03 Sie 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Tak sobie Mr. Green Ale jak zobaczyła chłopaków, to się cała napuszyla. Cudnie wtedy wygląda.
W ogóle pani wygodna potrzebuje już 2 krzeseł, a dalej jej mało o.O

No przecież musi się wyciągnąć.

Spojler:

jeanne napisał:
ALe odnośnie czego...?

Nic tak mi się skojarzyło z tym piciem.

jeanne napisał:
Hie hie hie. Lubię jak Kamil bawi się ze mną w bycie dostępnym a gg. Nigdy go nie widziałam dostępnego, o ile nie chcial mnie sprowokować żebym do niego napisała.

I wychodzi mu to?

jeanne napisał:
Ja myślę, że szansa zawsze jest.

Zawsze? To ktoś by mi chyba tą szansę musiał pokazać, bo ja raczej nie widzę.

PostWysłany: Pią 21:41, 03 Sie 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

No przecież musi się wyciągnąć.

Mamuśka sie wkurza, bo gubi te swoje biale kłaki i już jedno krzeslo musi czyścić.

Spojler:

Cytat:

Nic tak mi się skojarzyło z tym piciem.

Jak na razie jest grzeczna, ale ja chcę iśc oglądać perseidy *,*

Cytat:

I wychodzi mu to?

Złamal się pierwszy :P
Cytat:

Zawsze? To ktoś by mi chyba tą szansę musiał pokazać, bo ja raczej nie widzę.

Skoro jej nie widzisz, to po co w tym trwasz i jakby uniemożliwiasz sobie szansę z kimś innym?

PostWysłany: Pią 21:55, 03 Sie 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Mamuśka sie wkurza, bo gubi te swoje biale kłaki i już jedno krzeslo musi czyścić.

Moje kontakty z jakimś kotem zawsze się kończą sierścią wszędzie na mnie :)
Spojler:

jeanne napisał:
Złamal się pierwszy Razz

Fajnie. Masz z tego satysfakcje? :)

jeanne napisał:
Skoro jej nie widzisz, to po co w tym trwasz i jakby uniemożliwiasz sobie szansę z kimś innym?

Ale w czym trwam, miałabym się odciąć od wszelkich relacji z nim? Z uczuć nie potrafię się wyleczyć.
Nie wiem może gdzieś tam faktycznie widzę tą szansę. Ale też chwilę kiedy nie muszę udawać uśmiechu i szczerze cieszę są związane z nim.

PostWysłany: Pią 22:10, 03 Sie 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 396, 397, 398 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 397 z 552

Skocz do: