jeanne, a czego nie rozumiesz? Nie wytłumaczę Ci zapewne, bo sama jestem tępa w tych sprawach, ale może sama się czegoś nauczę.
jeanne napisał:
I strasznie, strasznie Ci zazdroszczę!
Jedź z nami w przyszłym roku! Już są plany na Londyn :mrgreen: Ale tak bardziej realnie, to chcę pojechać do Berlina i Pragi, to raczej pewniaki jeśli chodzi o koncerty, i oczywiście do Polski, jeśli tylko się tu zapowiedzą. Będę musiała znaleźć jakąś pracę, żeby wyrobić się finansowo, ale dla GD wszystko. W Berlinie poznałam dziewczynę z Hiszpanii, która niedługo leci na rok do pracy w Anglii, żeby móc przejechać z GD całą trasę po Europie <3
_________________ ,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'" Wysłany:
Nie 17:35, 02 Wrz 2012
W Berlinie poznałam dziewczynę z Hiszpanii, która niedługo leci na rok do pracy w Anglii, żeby móc przejechać z GD całą trasę po Europie <3
I to się nazywa poświęcenie :P Uwielbiam, jak ludzie mają tak wielkie pasje, że robią dla nich wszystko. Nawet jeśli coś jest głupie dla innych, to piękna jest pasja. Pozdrowienia dla koleżanki z Hiszpanii i wszystkich innych pozytywnych maniaków :wink:
Brudzi, jak sobie upaprzesz skórę, ale schodzi szybko, a nie jak te chemiczne farby Very Happy nie wiem tylko co powiedzieć jeśli chodzi o jej trwałość, bo musiałoby minąć trochę czasu, ale czytałam, że trzyma się dość długo, tylko na początku może zjeżdżać jak wiadomo. A używasz produktów bez silikonów? Jeśli nie, to proponuję przed koloryzacją jakiś tydzień myć włosy szamponem oczyszczającym, np. Artiste dostępny w drogeriach Natura za niecałe 5 zł Wink
Staram się, ale moje włosy są wyjątkowo uparte. Raz się tak załatwiłam szaponem bez silikonów, że myślałam, że się popłaczę. Ale popatrzę, bo akurat Naturę mam u siebie :D
Cytat:
Błagam, pomóżcie pozbyć się natręta Confused Czy nie ma jakiś specyfików w aerozolu jak na insekty? Powinni takie produkować na natrętnych ludzi Rolling Eyes
Ja mogę! Jestem tak odrzucająca, jak kogos chce spławić, że jak ktoś nie chce z kimś gadać, to bierze mnie ze sobą :D
Cytat:
jeanne, a czego nie rozumiesz? Nie wytłumaczę Ci zapewne, bo sama jestem tępa w tych sprawach, ale może sama się czegoś nauczę.
To znaczy, ja to rozumiem, wszystko cacy, tylko to jest ten typ błędu, którego nie mogę tak się, hm. Wyuczyć. Jak ktoś by mnie zapytał, to bym mu powiedziała spokojnie. Jest sytuacja masz światła ze strzałką warunkową. Obok nich przejście, za nim miejsce na jeden samochód i linia wyznaczająca miejsce zatrzymania.
No Asia oczywiście cfaniak, wie że trzeba sie zatrzymać na strzałce warunkowej, mimo że tego u mnie w mieście nikt nie robi [nawet moja mama, aż mi wstyd]. I wszystko cacy, tylko jak ja widzę wyznaczoną linię to ja nie wiem, ale ciągnie mnie do niej jakby magnes miała, więc się zatrzymuję, owszem, ale przed tą linią :| A ona wyznacza tylko miejsce zatrzymania w razie, gdyby światła były wyłączone. Analogiczną sytuację miałam, jak jechałam z instruktorem. Były światła, wszystko cacy, zielone, jade, ale zaraz za nimi stop i linia. No to się zatrzymałam, a ten stop odnosi się tylko do sytuacji, kiedy są światła wyłączone :|
I mnie to denerwuje, bo mój umysł nie potrafi tego pojąć! Jestem w stanie obczaić milion zadań z fizyki, a tego nie, frustrujące.
o cos takiego:
Cytat:
Jedź z nami w przyszłym roku! Już są plany na Londyn Mr. Green Ale tak bardziej realnie, to chcę pojechać do Berlina i Pragi, to raczej pewniaki jeśli chodzi o koncerty, i oczywiście do Polski, jeśli tylko się tu zapowiedzą. Będę musiała znaleźć jakąś pracę, żeby wyrobić się finansowo, ale dla GD wszystko. W Berlinie poznałam dziewczynę z Hiszpanii, która niedługo leci na rok do pracy w Anglii, żeby móc przejechać z GD całą trasę po Europie <3
Pojechałabym chętnie, tylko kasy brak i możliwości też nie za bardzo. Nawet praca w weekendy odpada, przez wykłady z fizyki w soboty i w niedziele czasem :sciana: Jeszcze teraz muszę znaleźć sobie jakiś wolontariat, jeśli chciałabym się ubiegać o stypendium, a nic mi do głowy nie przychodzi. Do domu dziecka chętnych mnóstwo, schronisko dla zwierząt jest daleko...
jeanne, bo obok odstawienia silikonów powinnaś stosować olejowanie włosów, ja np. parę razy w tygodniu przed myciem nakładam olejek kokosowy albo rycynowy z dodatkiem żółtka ;-) jak myjesz włosy rano, to możesz olejek kokosowy zostawiać nawet na całą noc (rycyny nie polecam, bo nieciekawie pachnie, i tak, mam na myśli ten specyfik na przeczyszczenie) potem mycie szamponem bez silikonów, co niesamowicie plącze włosy, a potem stosuję odżywkę bez silikonów z Isany i jest idealnie. Aż trudno uwierzyć, że te splątane włosy to ich rzeczywisty obraz.....
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać. Wysłany:
Nie 18:20, 02 Wrz 2012
jeanne, a propos niezatrzymywania się na strzałce warunkowej to jest domena wszystkich Warszawiaków :wink: W stolycy strzałka warunkowa informuje kierowcę, że pieszy może przejść, jak nic nie jedzie. A kierunkowskaz służy w stolycy do tego, żeby kierowca zasygnalizował, że metrów wcześniej skręcił :roll: Boję się chodzić czasem po ulicach tego miasta :roll:
jeanne napisał:
Ja mogę! Jestem tak odrzucająca, jak kogos chce spławić, że jak ktoś nie chce z kimś gadać, to bierze mnie ze sobą Very Happy
Ja też odstraszam samym swoim wyglądem, nie mówiąc już, jak się odzywam. Ale okazuje się, że są masochiści :?
jeanne, bo obok odstawienia silikonów powinnaś stosować olejowanie włosów, ja np. parę razy w tygodniu przed myciem nakładam olejek kokosowy albo rycynowy z dodatkiem żółtka Wink jak myjesz włosy rano, to możesz olejek kokosowy zostawiać nawet na całą noc (rycyny nie polecam, bo nieciekawie pachnie, i tak, mam na myśli ten specyfik na przeczyszczenie) potem mycie szamponem bez silikonów, co niesamowicie plącze włosy, a potem stosuję odżywkę bez silikonów z Isany i jest idealnie. Aż trudno uwierzyć, że te splątane włosy to ich rzeczywisty obraz.....
Robię sobie maseczki z olejku rycynowego, żółtka i jak wiem, że będę krótko siedzieć to i nafty. Na całą noc nie zostawię, bo jakbym rano umyla włosy, to tragedia, nie dość że suszenie, to jeszcze chore zatoki.
Moje włosy uwielbiają silikony. Po olejowaniu są okropne i wyglądam, jakbym za przeproszeniem
Spojler:
całą noc ruchała się w lesie
Ale walczę! Z moim lenistwem głównie, bo jak się nie ma siły nawet nóg ogolić, to trudno cokolwiek robić z włosami.
Ale u mnie to raczej trzeba skupić się na wewnętrznym odżywianiu, bo moja dieta woła o pomstę do nieba. :roll:
Cytat:
jeanne, a propos niezatrzymywania się na strzałce warunkowej to jest domena wszystkich Warszawiaków Wink W stolycy strzałka warunkowa informuje kierowcę, że pieszy może przejść, jak nic nie jedzie. A kierunkowskaz służy w stolycy do tego, żeby kierowca zasygnalizował, że metrów wcześniej skręcił Rolling Eyes Boję się chodzić czasem po ulicach tego miasta Rolling Eyes
To u mnie jest tak, że jak ktoś się zatrzyma, to od razu jest obtrąbionym 8) Mi instruktor powiedział wprost "jak zdasz prawko, będziesz mogła jeździć normalnie, a teraz z przepisami!"
Chociaż i tak najbardziej zabawna jest sytuacja z drogą główną i podporządkowaną.
Jadąc samochodem A dalej drogą główną, powinnam dawać kierunkowskaz czy nie? Instruktor mi każe, ale przecież to nie jest zbytnio zmiana kierunku ani pasa ruchu, prawda? Jechało 5 samochodów przede mną, nikt nie dał :co jest: W internecie każdy mówi inaczej.
I tak samo tu:
Jadę prosto z drogi głównej na podporzadkowaną. Dawać prawy kierunkowskaz czy nie? Instruktor mi każe, ale przecież nie jadę w prawo!
Oczytałam się wątków w necie ohoho i tyko miałam papkę z mózgu :D
Cytat:
Ja też odstraszam samym swoim wyglądem, nie mówiąc już, jak się odzywam. Ale okazuje się, że są masochiści Confused
To do mnie kolega wczoraj, ze ale ze mnie
Spojler:
suka. tylko to żartobliwie było :P
No to mu strzeliłam, że do tej pory nie wiem, dlaczego wziął mnie za osobę towarzyszącą i że chyba jest masochistą :hahaha:
jeanne, nie kumam drugiej sytuacji :shock: Po kiego grzyba wrzucać kierunek w prawo na zwykłym skrzyżowaniu, skoro jedziesz prosto? :shock: Na pewno nie jest to zgodne z przepisami. No litości, prawy kierunek podczas jazdy prosto wrzucasz podczas zjazdu z ronda, ale to inna bajka. To jest normalne skrzyżowanie i nie ma przepisu, który nakazuje wrzucać kierunek. Idąc tym sposobem rozumowania, to mniemam, że jadąc drogą główną w lewo, nie muszę sygnalizować, mimo że skręcam? Idę za ciosem - w końcu jadę drogą główną :mrgreen: Ten znak informuje o drodze z pierwszeństwem i podporządkowanej. Nie informuje o tym, że jadąc w lewo jedziesz prosto, a jadąc prosto, jedziesz w prawo :roll: Pogubiłam się :mrgreen:
Co do pierwszej sytuacji to identyczne skrzyżowanie jest w Ciechanowie i to jest skrzyżowanie, na którym nagminnie oblewają. Więc tu powiem tak jak instruktor - jak będziesz miała prawko, to będziesz jeździć normalnie, a póki co na rozwidleniu wrzucaj kierunek, bo to nie jest standardowe skrzyżowanie :wink:
no mnie jakoś nie przypadł do gustu, ale nie mam zamiaru na razie rezygnować z oglądania.
To jeśli możesz zdaj relację jak obejrzysz kolejny :)
jeanne napisał:
Mi mama uszyła spódnicę, która kończy się za pośladkami co jest ? Ale chociaż tyle, że u mnie w szkole na to nie zwracają uwagi. Może jakbym przyszła z gołym biustem to by mi coś powiedzieli.
Ja sobie poszłam na wesele wczoraj zamiast się uczyć i już dostaję nerwicy na samą myśl, że zrobiłam dopiero 50 zadań z fizyki, chemii nie przerobilam wszystkiej, a biologia leży i smętnie patrzy na mnie. A nauczyciele są skłonni zrobić nam test na drugiej zaraz lekcji Crying or Very sad
U mnie zwracając uwagę, a szczególnie właśnie z chemii. Nie dla krótkich spodenek, bluzek na ramiączkach, sandałów, pomalowanych paznokci itd.
A jak wesele dobrze się bawiłaś?
Dodano 2 minut temu:
Ja mam nerwicę na myśl o powrocie. Żałuję, że sierpień się skończył, bo o ile lipca miałam dość i się wlókł niemiłosiernie to sierpień był ok, a przeleciał bardzo szybko -,-
Po kiego grzyba wrzucać kierunek w prawo na zwykłym skrzyżowaniu, skoro jedziesz prosto?
Bo zjeżdżam z drogi głównej na podporządkowaną, a wtedy chyba się daje o.O W odwrotnym wypadku nie trzeba wrzucać, tak mnie uczył :D Mnie nie pytaj, ale u mnie za to, jeśli się nie wrzuca oblewają. Instruktor mnie męczył na tym x czasu, bo nigdy nie dawałam. Podobno to kwestia kultury wobec innych żeby uprzedzić, gdzie sie jedzie. No i zmienia się pas jazdy chyba o.O
Dopiero niedawno potrafiłam sobie wbić do głowy, że to że mam takie głupie rondo, że nawet trochę nie skrecam kierownicą tylko jadę prosto to mimo, że jadę prosto to i tak mam dać kierunkowskaz.
Cytat:
U mnie zwracając uwagę, a szczególnie właśnie z chemii. Nie dla krótkich spodenek, bluzek na ramiączkach, sandałów, pomalowanych paznokci itd.
A jak wesele dobrze się bawiłaś?
Kopernik słynie z tego, że tu ludzie robią, co chcą ze sobą o ile się uczą. Wprawdzie chemiczka ubolewa za każdym razem, jak widzi Arka [blond włosy do łopatek *,*] no ale trudno :)
To zależy co rozumiec przez "dobrze". Tańczyć nie tańczyłam, bo nie umiem tańczyć na trzeźwo, a pić dużo też nie chciałam. Ciągle czułam wzrok mamy Kamila na sobie i musiałam patrzyć, czy mój brat nie idzie, ale tak ogólnie to pobawiłam, tylko w inny sposób, niż to wypada na weselu :twisted:
jeanne, szampony bez silikonu zmywają oleje więc nie ma żadnego efektu tłustych włosów. A właśnie silikony przy dłuższym stosowaniu oblepiają włosy i włosy wyglądają na oklapnięte, nawet składniki odżywcze nie mają szansy wniknąć w strukturę włosa :-?
pantera mglista, na pewno będę zdawała relacje ;-)
Po "Must be the music" jestem zachwycona, nawet nie wiem kiedy przeleciały te dwie godzinki :-D zbieram się zaraz do spania, bo jutro rano idę na usg i mam niemały problem, bo muszę mieć wypełniony pęcherz i chyba specjalnie nastawię budzik na wczesną godzinę, żeby iść się wysiusiać, a potem wypiję ze trzy szklanki wody i położę się jeszcze spać, bo chyba nie dam rady wytrzymać po nocy do 9:35, a jeszcze gdyby tak był jakiś poślizg...
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać. Wysłany:
Nie 21:17, 02 Wrz 2012
jeanne, szampony bez silikonu zmywają oleje więc nie ma żadnego efektu tłustych włosów. A właśnie silikony przy dłuższym stosowaniu oblepiają włosy i włosy wyglądają na oklapnięte, nawet składniki odżywcze nie mają szansy wniknąć w strukturę włosa Confused
Możliwe, chociaż ja już nie wiem, co moim włosom się podoba. One są takie podłe, że jak mam dobry dzień - umowię się z kimś, to zawsze wyglądają, jakbym myła nimi podłogę, a jak siedzę w domu to są takie cudowne, że prawie sie w nich zakochuję :|
jeanne, skąd ja to znam :-D jak człowiek chce przyzwoicie wyglądać to nic nie wychodzi, a jak się nie stara, to zawsze jest idealnie :-D
Nie 21:32, 02 Wrz 2012
Kopernik słynie z tego, że tu ludzie robią, co chcą ze sobą o ile się uczą. Wprawdzie chemiczka ubolewa za każdym razem, jak widzi Arka [blond włosy do łopatek *,*] no ale trudno Smile
Mój kolega z klasy ma dredy. To jeszcze przechodzi ale niech by spróbował przyjść w krótkich spodenkach na chemię czy jakaś dziewczyna w pomalowanych paznokciach.
Nawet o tym, że niektóre dziewczyny z mojej klasy ćwiczą na wf w bluzkach na ramiączkach jest gadanie chociaż facet każe nam chować koszulki do spodni jeśli wykonujemy jakieś ćwiczenia przy których mogłaby odsłonić brzuch :hahaha: A i tak jak dla mnie wszyscy ubieramy się właściwie a już na pewno w porównaniu z moim gimnazjum ^^
jeanne napisał:
To zależy co rozumiec przez "dobrze". Tańczyć nie tańczyłam, bo nie umiem tańczyć na trzeźwo, a pić dużo też nie chciałam. Ciągle czułam wzrok mamy Kamila na sobie i musiałam patrzyć, czy mój brat nie idzie, ale tak ogólnie to pobawiłam, tylko w inny sposób, niż to wypada na weselu Twisted Evil
Z tańczeniem mam podobnie, a czemu musiałaś patrzeć czy brat nie idzie i w jaki sposób w takim razie się bawiłaś jeśli można wiedzieć? :twisted:
Juniuś napisał:
na pewno będę zdawała relacje Wink
To fajnie :)
Dodano 1 minut temu:
jeanne napisał:
Możliwe, chociaż ja już nie wiem, co moim włosom się podoba. One są takie podłe, że jak mam dobry dzień - umowię się z kimś, to zawsze wyglądają, jakbym myła nimi podłogę, a jak siedzę w domu to są takie cudowne, że prawie sie w nich zakochuję Neutral
Moje z kolei zawsze minutę po tym jak mi się je uda jakoś rozczesać są już poplątane. Ostatnio nawet fryzjerka strasznie się męczyła żeby je rozczesać...
Z tańczeniem mam podobnie, a czemu musiałaś patrzeć czy brat nie idzie i w jaki sposób w takim razie się bawiłaś jeśli można wiedzieć? Twisted Evil
Spojler:
Bo on mi oszczędził widoków, jak sie macał ze swoją żoną [tzn. nigdy nie widziałam :P], więc pasowałoby to zrobić dla niego też i nie pokazywać, jak to siedzę i głaskam Kamila po nodze, albo on trzyma ręce pod moją sukienką. No co zimno mi było!
Zwlaszcza jak mój brat powiedział Kamilowi, że jak nie będzie tanczyl ze mną to mu wpierdoli o.O
Ogólnie to jakoś nie bardzo mi się podobało siedzenie na sali, bo na przeciwko mnie siedziała dziewczyna, której sie Kamil podoba, wiec za przeproszeniem mnie kurwica brała. Więc wychodziliśmy często, gdzie mi udowadniał, że wcale nie muszę być zazdrosna. 8)
Ale tym razem nie zrobiłam mu malinek z zębami na szyi, byłam ostrożna!
Ogólnie jakbym miała opowiedzieć, co robilismy to bym chyba cukrzycy dostała. Kamilowi włączył się tryb bycia miłym, słodkim i kochanym, więc tyle komplementów, co się nasłuchałam, to chyba przez całe życie nie doświadczyłam. :P
A jak jeszcze napiłam się wódki, a potem on, to ohhh! No cóż, powiem tyle, że wiem już po co są schodki przy takich salach i że udawanie, że się jest obrażoną żeby wyłudzić pocałunek na środku ulicy opanowałam do perfekcji.
W efekcie chyba 1/4 czasu byliśmy na sali :co jest: Nie moja wina, ze on dobrze całuje i jest wystarczająco wielki żeby genialnie mnie przytulać :3 [dobra to ja jestem mała, a nie on wielki]
Cytat:
Moje z kolei zawsze minutę po tym jak mi się je uda jakoś rozczesać są już poplątane. Ostatnio nawet fryzjerka strasznie się męczyła żeby je rozczesać...
Z tego, co czytałam włosom nie służy czesanie na sucho. Tzn. moim kręconym szczególnie :roll:
Cytat:
Mój kolega z klasy ma dredy. To jeszcze przechodzi ale niech by spróbował przyjść w krótkich spodenkach na chemię czy jakaś dziewczyna w pomalowanych paznokciach.
Nawet o tym, że niektóre dziewczyny z mojej klasy ćwiczą na wf w bluzkach na ramiączkach jest gadanie chociaż facet każe nam chować koszulki do spodni jeśli wykonujemy jakieś ćwiczenia przy których mogłaby odsłonić brzuch hahaha A i tak jak dla mnie wszyscy ubieramy się właściwie a już na pewno w porównaniu z moim gimnazjum ^^
Co jak co, ale do wf się zgadzam. Nie chodzi o to, że to zbereźne, ale wf to taki specyficzy przedmiot, w którym no. Dość łatwo jest o niezrozumienie intencji nauczyciela, zwłaszcza, gdy jest facetem.
U mnie tylko dyrektorka apelowala żeby przychodzić chociaż w ubraniach zakrywających tyłek, ale nikt jej nie słucha :D
Cytat:
jeanne, skąd ja to znam Very Happy jak człowiek chce przyzwoicie wyglądać to nic nie wychodzi, a jak się nie stara, to zawsze jest idealnie Very Happy
Ja już wiedziałam, że wesele bedę mieć fajnie, bo to co miałam na głowie to yyy :D
Zwlaszcza jak mój brat powiedział Kamilowi, że jak nie będzie tanczyl ze mną to mu wpierdoli o.O
Ile starszy jest od Ciebie Twój brat?
jeanne napisał:
Kamilowi włączył się tryb bycia miłym, słodkim i kochanym, więc tyle komplementów,
I słusznie :D
jeanne napisał:
Z tego, co czytałam włosom nie służy czesanie na sucho. Tzn. moim kręconym szczególnie Rolling Eyes
Jako, że nie używam suszarki to zawsze pierwszy raz czesze jak są mokre, ale to niewiele chyba pomaga.
Chyba wypadało by pójść spać, ale wątpię że zasnę o tej porze.
Dodano 2 minut temu:
jeanne napisał:
U mnie tylko dyrektorka apelowala żeby przychodzić chociaż w ubraniach zakrywających tyłek, ale nikt jej nie słucha Very Happy
U mnie przez pewien czas panowały mundurki w postaci wielkich i szerokich T-shirtów w kolorze granatowym i białym z logo szkoły do tego granatowy polar na chłodniejsze dni. Ale jak era mundurków się skończyła to stroje na pewno zszokowały by większość moich obecnych nauczycieli.