|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 418, 419, 420 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Tak. Nie. Nie wiem. Kurczę. Ja uważam że człowieka kocha się za to, jakim jest, a nie kim jest. Płeć nie ma dla mnie znaczenia.
|
|
Pią 17:10, 07 Wrz 2012 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Salamandra, jestem z Ciebie dumna :P Witaj w krainie dziwolągów, którzy mają odwagę i nie wstydzą się siebie :P
|
|
Wysłany:
Pią 17:20, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra, ja też jestem dumna i to, co napisałaś wyżej-święte słowa:) a ktoś pojawił się w Twoim życiu, że sama siebie uświadomiłaś, czy może od dawna po prostu to wiesz? Ja chyba coś przeoczyłam, bo dopiero z Twojego ostatniego postu cokolwiek wywnioskowałam i ostatnio widziałam Twoje zdjęcia na fb i tak jakoś mi przyszło na myśl. Nie powiem, że Cię wyczułam, bo pewnie zadziałało to, że akurat istnieją jakieś tam stereotypy "wyglądowe" osób nie-do-końca-hetero, ale np. ja od nich odbiegam raczej, więc to żadna reguła.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Pią 17:34, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja znam parę lesbijek, z których jedna jest stereotypowa - męski ubiór, męska fryzura i styl bycia raczej też. Jej partnerka totalne przeciwieństwo - długie śliczne włosy, krótka kiecka, bardzo kobiecy styl poruszania się, itd. Ale nie ważne, jak kto wygląda, bo można być bardzo męską kobietą i być hetero. Najważniejsze jest, żeby nie ukrywać się i nie udawać kogoś, kim się nie jest :wink:
|
|
Wysłany:
Pią 17:40, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Bo zawsze istniał taki pogląd, że w związku jedna z kobiet jest męskim typem, bo ma zastępować tej kobiecej faceta :roll: nic głupszego chyba nigdy nie słyszałam.
alhambra, Ty i Gosia też nie wyglądacie na lesbijki, jak by brać to pod uwagę:)
Mnie wkurza tylko fakt, że niektóre lesbijki specjalnie zmieniają nagle swój styl i próbują na siłę się afiszować i wyglądem zwracać na siebie uwagę mimo, że wcale nigdy takie nie były :roll:
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Pią 17:44, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | Salamandra, jestem z Ciebie dumna :P Witaj w krainie dziwolągów, którzy mają odwagę i nie wstydzą się siebie :P |
Odwagę to bym miała, gdybym się na tamtej nieszczęsnej lekcji odezwała. Teraz mi wstyd, wtedy każdym słowem tylko bardziej mnie dołowali, więc ostatnie co chciałam, to zabierać głos w tej sprawie.
Juniuś napisał: | a ktoś pojawił się w Twoim życiu, że sama siebie uświadomiłaś, czy może od dawna po prostu to wiesz? |
I jedno i drugie :) Jakoś od zawsze uważałam, że człowiek powinien mieć prawo wyboru z kim chce być, a na początku w pierwszej liceum sama się zakochałam po uszy w dziewczynie. Tylko że nie chciałam tego przyjąć do wiadomości, no bo jak to tak, inni mogą, ale żebym ja... Głupie myślenie, ale cóż. Dopiero z czasem stwierdziłam, że to żaden wstyd.
|
|
Pią 17:53, 07 Wrz 2012 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | alhambra, Ty i Gosia też nie wyglądacie na lesbijki, jak by brać to pod uwagęSmile |
Wiem :wink: Juz kiedyś w Warszawie usłyszałyśmy za sobą komentarz: "Ty, patrz, lesbijki, w życiu bym nie pomyślała" :]
Cytat: | Mnie wkurza tylko fakt, że niektóre lesbijki specjalnie zmieniają nagle swój styl i próbują na siłę się afiszować i wyglądem zwracać na siebie uwagę mimo, że wcale nigdy takie nie były Rolling Eyes |
Mnie wiele rzeczy w "moim" środowisku wkurza. Jak patrzę na to, co wyrabiają i jak żyją homoseksualiści, niestety w większości, to mi wstyd, że jestem lesbijką. I tak naprawdę to nie tzw. homofoby powodują, że w niektórych sytuacjach się ukrywam, tylko stado skretyniałych i manifestujących "homosiów", dzięki którym stereotyp na temat homoseksualistów funkcjonuje w takiej formie, w jakiej funkcjonuje. Chęć do życia w luźnych związkach, zdrady, oszukiwanie i choroby typu AIDS to rzeczywiście domena gejów i nie wzięło się to znikąd.
Juniuś napisał: | Bo zawsze istniał taki pogląd, że w związku jedna z kobiet jest męskim typem, bo ma zastępować tej kobiecej faceta Rolling Eyes nic głupszego chyba nigdy nie słyszałam. |
Mnie kolega w pracy też zawsze wypytywał, która u nas pełni rolę faceta. Zawsze odpowiadam tak samo: "Nie po to jestem w związku z kobietą, żeby był w nim mężczyzna".
Dodano 1 minut temu:
Salamandra napisał: | Odwagę to bym miała, gdybym się na tamtej nieszczęsnej lekcji odezwała. Teraz mi wstyd, wtedy każdym słowem tylko bardziej mnie dołowali, więc ostatnie co chciałam, to zabierać głos w tej sprawie.
|
Uwierz mi, że z kretynami nie warto dyskutować ;) Odważne było juz to, co zrobiłaś pod szkołą :wink:
|
|
Wysłany:
Pią 17:56, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja swoje pierwsze miłostki przeżywałam wcześniej, bo w podstawówce i zawsze mi się wydawało, że to wiek, że dorastam, że będę jeszcze "normalna", ale potem zdarzało się tego coraz więcej i więcej, i do dnia dzisiejszego z tego nie wyrosłam:)
|
|
Wysłany:
Pią 17:57, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, bo z orientacji się nie wyrasta. Głupotą tylko jest zmuszanie się do "normalnego" związku i skrywanie się przed światem, bo w ten sposób rani się już nie tylko siebie. A rodzina czy znajomi...w pierwszej chwili zazwyczaj szok, ale przejdą nad tym do porządku dziennego. Najlepszym przykładem są moi rodzice, o znajomych nawet nie wspominam.
|
|
Wysłany:
Pią 17:59, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Podobno przeprowadzono jakieś badania, które wykazały, że każda kobieta posiada w sobie świadomą, bądź ukrytą nutkę homoseksualizmu, a raczej biseksualizmu, skoro brali pod uwagę kobiety określające się jako heteroseksualne. Zresztą wydaje mi się, że nie da się tak po prostu powiedzieć, kim się jest...Zdarzyć się może, że lesbijka z krwi i kości nagle zakocha się w facecie. I w drugą stronę-szczęśliwa mężatka nagle może spotkać na swojej drodze kobietę, która przewróci jej świat do góry nogami. Więc może nie warto się definiować tak do końca. Może po prostu jedni mają większe skłonności homoseksualne, a inni mniejsze, ale w każdym da się to jakoś obudzić, jeśli spotykają się osoby dla siebie stworzone:)
alhambra, ale wiesz, takie podkochiwania się raz w facetach, raz w kobietach na początku zawsze tłumaczy się dojrzewaniem.
|
|
Wysłany:
Pią 18:05, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra napisał: | Na etyce |
To u was jak ktoś nie chodzi na religie to musi chodzić na etykę?
Salamandra napisał: | Wiecie, dlatego chłopak mojej przyjaciółki mnie nie lubi? Bo według niego jestem dziwna. Nie podoba mu się, jak się ubieram i jak wyglądam. Podobno za bardzo przypominam chłopaka i zachowuję się po męsku. |
Ten chłopak to chyba jakiś kretyn.
Cytat: | Nie mówiąc już o tym, że ja też byłam przedmiotem rozmów, niestety niektórzy nie umieją dyskretnie obgadywać.
|
Ja nie wiem co gorsze. Potem jest taki szok czasami jak widzę jak słyszę co poniektóre dziewczyny, których bym kompletnie o takie uwagi nie podejrzewała mówią. No i zaczynasz się zastanawiać co w takim razie mówią o tobie za twoimi plecami...
|
|
Pią 18:27, 07 Wrz 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, ale ja nie mówię o definiowaniu się w wieku lat nastu, bo jasne, że różnie to jeszcze może być. Oczywistym jest też, że "lesbijka" może nagle okazać się biseksualistką, bo zakocha się w facecie. Tak jak napisała Sal, człowieka kocha się za to, kim jest, a nie za to, jakiej jest płci czy orientacji.
Chodzi mi o ludzi, którzy na pokaz żyją w heteroseksualnych związkach, oszukując rodzinę, partnera i dzieci. Natury się nie oszuka i nie dość, że sam się człowiek unieszczęśliwia, to jeszcze zwykle prędzej czy później instynkty biorą górę i wszystko wychodzi na jaw. Mało takich przypadków?
Czekać w milczeniu na spotkanie w końcu miłości heteroseksualnej też można albo żyć samotnie tylko po to, żeby się nie ujawniać ze swoim "zboczeniem". Tylko nie wiem czy warto. Dla mnie nie. Nie żyję dla kogoś, a dla siebie i nie zamierzam unieszczęśliwiać siebie dla lepszego samopoczucia rodziny czy znajomych, bo jeśli mnie kochają, to zrozumieją, to jasne. A ja uważam ze swojej strony, że jestem im winna szczerość.
|
|
Wysłany:
Pią 19:07, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, wiem, co miałaś na myśli, to moje wtrącenie było ot tak, a nie w nawiązaniu do niczego:) Może za ileś lat, jak my będziemy wąchać kwiatki od dołu nadejdzie taki moment, że ludzie staną się bardziej tolerancyjni i przestaną zaglądać innym do łóżka. Bo oczywiście dla większości społeczeństwa homoseksualizm=seks i zboczenie, a nie potrafią zrozumieć, że człowiek może darzyć innego prawdziwym uczuciem, bez względu na wszystko.
|
|
Wysłany:
Pią 19:45, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jeśli zboczeniem nazywać każde odstępstwo od normy przyjętej społecznie czy religijnie, to seks oralny też jest zboczeniem, ale tego się palcem nie wytyka. Ja sobie nie życzę, żeby ktoś mi opowiadał o podbojach łóżkowych ze swoim partnerem czy partnerką i sama też nie zamierzam opowiadać, co robię w łóżku, bo nikomu nic do tego. Szkoda, że większość pedałów (nie mylić z gejami) nie potrafi tego zrozumieć, a moja opinia rykoszetem obrywa za ich zachowanie.
|
|
Wysłany:
Pią 19:49, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Wrócę jeszcze na chwilę do poprzednich postów, bo musiałam wyjść z domu ;)
Juniuś napisał: | Ja chyba coś przeoczyłam, bo dopiero z Twojego ostatniego postu cokolwiek wywnioskowałam i ostatnio widziałam Twoje zdjęcia na fb i tak jakoś mi przyszło na myśl. Nie powiem, że Cię wyczułam, bo pewnie zadziałało to, że akurat istnieją jakieś tam stereotypy "wyglądowe" osób nie-do-końca-hetero, ale np. ja od nich odbiegam raczej, więc to żadna reguła. |
Akurat stereotypy mnie nie obchodzą, podobnie jak ogólnie przyjęte normy. Wyglądam tak, jak mi się podoba i czuję się z tym dobrze. Gdyby ktoś ubrał mnie w sukienkę i kazał zapuścić włosy, to czułabym się jak w przebraniu. Szczerze mówiąc, to w ogóle nie łączyłabym tego z orientacją seksualną, ale masz rację, są takie stereotypy.
Juniuś napisał: | Mnie wkurza tylko fakt, że niektóre lesbijki specjalnie zmieniają nagle swój styl i próbują na siłę się afiszować i wyglądem zwracać na siebie uwagę mimo, że wcale nigdy takie nie były |
Hmmm... No raczej się do takich nie zaliczam ;) W ogóle nie określiłabym siebie jako lesbijkę, hetero też nie, jeśli szukać na siłę jakiegoś słowa to chyba bi byłoby najlepsze. No ale nie rozumiem tej chęci pokazania się. Dla mnie to jest normalne. Nic do chwalenia się.
alhambra napisał: | Mnie wiele rzeczy w "moim" środowisku wkurza. Jak patrzę na to, co wyrabiają i jak żyją homoseksualiści, niestety w większości, to mi wstyd, że jestem lesbijką. I tak naprawdę to nie tzw. homofoby powodują, że w niektórych sytuacjach się ukrywam, tylko stado skretyniałych i manifestujących "homosiów", dzięki którym stereotyp na temat homoseksualistów funkcjonuje w takiej formie, w jakiej funkcjonuje. Chęć do życia w luźnych związkach, zdrady, oszukiwanie i choroby typu AIDS to rzeczywiście domena gejów i nie wzięło się to znikąd. |
Ja w ogóle się nie orientuję jak to wygląda, ale taką postawę prezentuje też wiele osób hetero, no ale oni są w zdecydowanej większości, dlatego gdy jakiś odłam żyje bez żadnych zasad, to nie rzutuje na całość. Jeśli wiecie co mam na myśli ;)
A co rozumiesz przez manifestowanie? Parady? Bo ja na przykład chętnie bym się wybrała na Paradę Miłości w przyszłym roku. Wydaje mi się, że można tam spotkać ciekawych ludzi.
Tak samo jak chciałabym móc spacerować za rękę z moją dziewczyną, gdybym ją miała. Tylko, jak dowiedziałam się dziś w szkole, jest to obnoszenie się ze sobą i w ogóle takie coś nie powinno mieć miejsca.
pantera napisał: | To u was jak ktoś nie chodzi na religie to musi chodzić na etykę? |
Nie, nie musi. Może mieć też wolną godzinę. Ja chodziłam na etykę w zeszłym roku i było świetne, ale teraz połączyli nam grupy z inną klasą, czyli pojawiło się masę nieznanych mi osób, głównie facetów, którzy generalnie nie są zbyt sympatyczni. Dlatego zastanawiam się nad wypisaniem się i z etyki.
|
|
Pią 20:38, 07 Wrz 2012 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 418, 419, 420 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 419 z 552 |
|