Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 509, 510, 511 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wróciłam tiramisu juz w lodówce :D

Cytat:
Ja już przytyłam 3kg od początku wakacji... Szybko idzie ;D SIedzę w kuchni i tylko produkuję jedzenie

U mnie brat zeżeraa w rekordowym tempie :)

Cytat:
Np. u mnie ;] Gdyby moja mama była jeszcze wcześniej zmuszona szukac innej pracy, to nie wiem, czy dostałaby jakąkolwiek taką, która by zapewniła godne życie.

Moja miała okres gdzie przez 13 lat nie mogła znaleźć pracy we własnym zawodzie.

Cytat:
Julka w ogóle zobacz te muffinki! Czaję się na nie od hohoho, ale się boję

Wyglądają obłędnie :) ! Pewnie będą bardzo słodkie, ale nikt nie karzę w końcu jeść 10 na raz. Hmm przepis jest tak dokładny, że powinno się udać, o ile nie będziesz myśleć o 10 rzeczach na raz tak jak ja dziś ( uświadomiłam, że zapomniałam dodać do 1 warstwy truskawki i musiałam ściągąć nasączone biszkopty). Jeśli się przełamiesz czekam na relację jak wyszły :D

Dodano 5 minut temu:

Cytat:
ploty niesamowite

Jak wstawałam o 5 rano robić zdjęcia to cała wieś o tym wiedziała xD A że na wieś odwoził nas kolega mojej mamy akurat to wszyscy usiłowali wypytywać kim on dla nas jest. I ogólnie wypytywanie o wszystko było obłędne. Usiłował się powstrzymać od śmiechu jak mnie nagabywali ale na dłuższą mete było to wkurzające.
Ale alhambra
Cytat:
No i muszę Ci powiedzieć, że z tym to akurat w mieście jest tak samo, ale do zainteresowanego po prostu plotka dłużej dociera

ma 100% rację :)

PostWysłany: Sob 22:07, 08 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:
Dlatego plan jest dobry na emeryturę Very Happy

Ale też nie do końca! Bo tak np. ja to mam dość kawałek do centrum wsi, więc przykładowo moja babcia, gdybyśmy nie mieli samochodu nic by nie zalatwiła.
Wszędzie źle jest po prostu i tyle :hahaha:
Cytat:

U mnie brat zeżeraa w rekordowym tempie Smile

U mnie czasem. Zazwyczaj zjadają, jak akurat ja bym chciala zjeść. Jak nie chce, to nikt tego nie zje :]
Cytat:
10 rzeczach na raz tak jak ja dziś ( uświadomiłam, że zapomniałam dodać do 1 warstwy truskawki i musiałam ściągąć nasączone biszkopty). Jeśli się przełamiesz czekam na relację jak wyszły Very Happy

Truskawki *,* Ja ogólnie mam problem, jak trzeba coś robić, co wymaga troche zmysłu artystycznego [ta pianka], bo od razu mi sie odechciewa, bo nigdy mi nie wyjdzie :D Jestem za mało dokładna. Ale wyglądają tak cudownie *,*

PostWysłany: Nie 11:09, 09 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
Ale też nie do końca! Bo tak np. ja to mam dość kawałek do centrum wsi, więc przykładowo moja babcia, gdybyśmy nie mieli samochodu nic by nie zalatwiła.

Wtedy na pewno kupię samochód :) Dopóki mieszkam w Warszawie kupno auta kompletnie nie ma sensu. Koszty dojazdu do pracy kilkakrotnie przewyższą obecne koszty zakupu karty miejskiej na kwartał. Dodatkowo w samochód trzeba pakować kasę, jak cokolwiek się zepsuje, czasem profilaktycznie. No i najważniejsze, że czas dojazdu do pracy i z pracy wydłużyłby mi się o conajmniej godzinę w jedną stronę, bo pracuję w takim miejscu, że godzinę stoi się w korku tylko do wyjazdu z jednej ulicy :D Teraz jeżdżę kolejką i jestem w domu w niecałe pół godziny :P

PostWysłany: Nie 11:14, 09 Cze 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
Teraz jeżdżę kolejką i jestem w domu w niecałe pół godziny Razz

Ja byłam zachwycona komunikacją miejską w Krakowie. Cudo! Wsiadasz, jedziesz :D Jak nie ten, to następny. Możesz spokojnie objechać cały Kraków :D [chociaż z moją chorobą lokomocyjną to paskudny pomysł :hahaha: ]
I w sumie się martwię. Bo teraz będę studiować to trochę czasu wyjętego z życia. To co ja bedę pamiętać z jazdy samochodem? :X

PostWysłany: Nie 12:03, 09 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
I w sumie się martwię. Bo teraz będę studiować to trochę czasu wyjętego z życia. To co ja bedę pamiętać z jazdy samochodem? :X

Oj tam, dasz radę :)
Ja, jeśli chodzi o komunikację warszawską, też nie mam większych zastrzeżeń. Warszawiacy narzekają, ale to tylko dowód na to, że nie jeździli komunikacją w innych miastach, gdzie jest drożej, dłużej i rzadziej. Co do wygody mogłabym tylko polemizować, bo niestety warszawscy motorniczy i kierowcy autobusów szarpią jak mało gdzie. Co prawda tłumaczą się, że to wina zbyt nowoczesnych sprzętów, ale myślę, że jednak rozpędzania się na maksa po to, żeby za 10 metrów hamować gwałtownie bo przystanek, nie zwalę na zbyt nowoczesny pojazd :roll:

Dodano 3 godzin 21 minut temu:

Matko i córko! Przez ten czas, kiedy byłam w łazience na prywatnym niedzielnym SPA, zalało Warszawę :? Metro nie działa, tramwaje niektóre też nie jeżdżą, autobusy toną - dobrze, że nigdzie się nie wybierałam :D

PostWysłany: Nie 15:57, 09 Cze 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
U mnie czasem. Zazwyczaj zjadają, jak akurat ja bym chciala zjeść. Jak nie chce, to nikt tego nie zje

Mam to samo :)
I pewnie załapie na dwa kawałki z tych tiramisu xD

Cytat:
Truskawki *,* Ja ogólnie mam problem, jak trzeba coś robić, co wymaga troche zmysłu artystycznego [ta pianka], bo od razu mi sie odechciewa, bo nigdy mi nie wyjdzie Jestem za mało dokładna. Ale wyglądają tak cudownie *,*

No truskawki, a biszkopty są nasączone takim hmm kompotem z truskawek i soplicową malinową :D
Myślę, że masz taką wprawę w muffinkach, że powinny Ci wyjść nawet ta pianka :)

Dowiedziałam się śmiesznej rzeczy, tylko czemu zaś śmiesznej w takim ironicznym sensie ktoś mi może wyjaśnić? :hahaha:

Dodano 6 godzin 7 minut temu:

Cytat:
Matko i córko! Przez ten czas, kiedy byłam w łazience na prywatnym niedzielnym SPA, zalało Warszawę Metro nie działa, tramwaje niektóre też nie jeżdżą, autobusy toną - dobrze, że nigdzie się nie wybierałam

Poważnie? O.o Jakieś oberwanie chmury?
U mnie była burza znowu, ale przynajmniej wieczorem, a wcześniej było gorąco i słonecznie.

PostWysłany: Nie 23:06, 09 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Matko i córko! Przez ten czas, kiedy byłam w łazience na prywatnym niedzielnym SPA, zalało Warszawę Confused Metro nie działa, tramwaje niektóre też nie jeżdżą, autobusy toną - dobrze, że nigdzie się nie wybierałam Very Happy

Właśnie słyszałam dzisiaj w radiu :o Ale jak to możliwe?

Cytat:

No truskawki, a biszkopty są nasączone takim hmm kompotem z truskawek i soplicową malinową Very Happy

Bleh. Nienawidzę niczego z alkoholem. Alkohol to tylko w formie płynnej! Wczoraj jedliśmy pijane misie, to matko jakie ohydne :D

Cytat:

Dowiedziałam się śmiesznej rzeczy, tylko czemu zaś śmiesznej w takim ironicznym sensie ktoś mi może wyjaśnić? hahaha

Ja mogę, ja ja!

PostWysłany: Pon 12:43, 10 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

alhambra napisał:
Co do wygody mogłabym tylko polemizować, bo niestety warszawscy motorniczy i kierowcy autobusów szarpią jak mało gdzie. Co prawda tłumaczą się, że to wina zbyt nowoczesnych sprzętów, ale myślę, że jednak rozpędzania się na maksa po to, żeby za 10 metrów hamować gwałtownie bo przystanek, nie zwalę na zbyt nowoczesny pojazd

Doświadczyłam tego ostatnio. Po nieprzespanej nocy, otoczona bagażami, parę razy byłam bliska wybiciu zębów :D Szczerze wątpię, aby była to kwestia nowoczesnych sprzętów, bo jechałam akurat nieszczególnie nowoczesnym tramwajem. Po jednej z brawurowych akcji hamowania, walizka zaklinowała mi się pod jednym z siedzeń. Nie wykluczam, że trochę je uszkodziłam, starając się wyciągnąć bagaż, zanim kierowca szaleniec ruszył, co groziło niekontrolowanym lotem do tyłu.

Mi tam podobała się komunikacja miejska w Rzymie. Tam nawet nie było czegoś takiego, jak rozkład jazdy. Wiadomo było, że zaraz coś przyjedzie.

jeanne napisał:
Wczoraj jedliśmy pijane misie, to matko jakie ohydne

Pijane misie są przepyszne! Musieli mnie odciągać od miski z nimi, bo wcinałam je łyżką :D A nasączone były cytrynową Barmańską, mniam mniam :)

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Pon 12:51, 10 Cze 2013
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Cytat:

Pijane misie są przepyszne! Musieli mnie odciągać od miski z nimi, bo wcinałam je łyżką Very Happy A nasączone były cytrynową Barmańską, mniam mniam Smile

Moje były bezsmakową wyborową to aż spirytem zajeżdżały. I się roztopiły na końcu :( Ale ja to lubiłam! Bo ja połykałam w całości :D

PostWysłany: Pon 12:57, 10 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Moje były bezsmakową wyborową to aż spirytem zajeżdżały. I się roztopiły na końcu :( Ale ja to lubiłam! Bo ja połykałam w całości :D

No cóż, moje na zewnątrz były już tak miękkie, że się rozpadały, ale w środku nadal były twarde. Nie potrafię znaleźć złotego środka w nasączaniu ich.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Pon 13:01, 10 Cze 2013
Salamandra

Pochwał: 19

Powrót do góry

Cytat:

No cóż, moje na zewnątrz były już tak miękkie, że się rozpadały, ale w środku nadal były twarde. Nie potrafię znaleźć złotego środka w nasączaniu ich.

Właśnie chyba to od czasu zależy. Moje na początku też takie były, właśnie nawet brat marudził, że twarde w środku, a potem magicznie były mięciutkie :D

PostWysłany: Pon 13:07, 10 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Bleh. Nienawidzę niczego z alkoholem. Alkohol to tylko w formie płynnej! Wczoraj jedliśmy pijane misie, to matko jakie ohydne

Moje tiramisu jest dobre :) A to szkoda :(
Mi się zapowiadają najbliższe dwa tygodnie z tym w płynnej postaci, aż się boję.
Cytat:
Ja mogę, ja ja!

To wyjaśnij! :D

PostWysłany: Pon 13:25, 10 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Mi się zapowiadają najbliższe dwa tygodnie z tym w płynnej postaci, aż się boję.

Weź mnie też :(
Cytat:

To wyjaśnij! Very Happy

Ogólnie dlaczego coś jest śmieszne w ironicznym sensie, czy w odniesieniu do konkretnej sytuacji? :D

PostWysłany: Pon 13:39, 10 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Weź mnie też

I zapakować Cię w przyszłym tygodniu do plecaka, żebyś pojechała do Wisły? :)

Cytat:
Ogólnie dlaczego coś jest śmieszne w ironicznym sensie, czy w odniesieniu do konkretnej sytuacji?

Niee dlaczego wciąż słyszę rzeczy śmieszne właśnie w tym sensie :D

PostWysłany: Pon 14:14, 10 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

I zapakować Cię w przyszłym tygodniu do plecaka, żebyś pojechała do Wisły? Smile

Poproszę :D Umiem się kompaktować bardzo dobrze :D

Cytat:

Niee dlaczego wciąż słyszę rzeczy śmieszne właśnie w tym sensie Very Happy

Bo masz mroczne poczucie humoru!
Też tak mam :hahaha:

PostWysłany: Pon 14:35, 10 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 509, 510, 511 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 510 z 552

Skocz do: