|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 509, 510, 511 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Wróciłam tiramisu juz w lodówce :D
Cytat: | Ja już przytyłam 3kg od początku wakacji... Szybko idzie ;D SIedzę w kuchni i tylko produkuję jedzenie |
U mnie brat zeżeraa w rekordowym tempie :)
Cytat: | Np. u mnie ;] Gdyby moja mama była jeszcze wcześniej zmuszona szukac innej pracy, to nie wiem, czy dostałaby jakąkolwiek taką, która by zapewniła godne życie. |
Moja miała okres gdzie przez 13 lat nie mogła znaleźć pracy we własnym zawodzie.
Cytat: | Julka w ogóle zobacz te muffinki! Czaję się na nie od hohoho, ale się boję |
Wyglądają obłędnie :) ! Pewnie będą bardzo słodkie, ale nikt nie karzę w końcu jeść 10 na raz. Hmm przepis jest tak dokładny, że powinno się udać, o ile nie będziesz myśleć o 10 rzeczach na raz tak jak ja dziś ( uświadomiłam, że zapomniałam dodać do 1 warstwy truskawki i musiałam ściągąć nasączone biszkopty). Jeśli się przełamiesz czekam na relację jak wyszły :D
Dodano 5 minut temu:
Jak wstawałam o 5 rano robić zdjęcia to cała wieś o tym wiedziała xD A że na wieś odwoził nas kolega mojej mamy akurat to wszyscy usiłowali wypytywać kim on dla nas jest. I ogólnie wypytywanie o wszystko było obłędne. Usiłował się powstrzymać od śmiechu jak mnie nagabywali ale na dłuższą mete było to wkurzające.
Ale alhambra
Cytat: | No i muszę Ci powiedzieć, że z tym to akurat w mieście jest tak samo, ale do zainteresowanego po prostu plotka dłużej dociera |
ma 100% rację :)
|
|
Sob 22:07, 08 Cze 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Cytat: | Dlatego plan jest dobry na emeryturę Very Happy |
Ale też nie do końca! Bo tak np. ja to mam dość kawałek do centrum wsi, więc przykładowo moja babcia, gdybyśmy nie mieli samochodu nic by nie zalatwiła.
Wszędzie źle jest po prostu i tyle :hahaha:
Cytat: |
U mnie brat zeżeraa w rekordowym tempie Smile |
U mnie czasem. Zazwyczaj zjadają, jak akurat ja bym chciala zjeść. Jak nie chce, to nikt tego nie zje :]
Cytat: | 10 rzeczach na raz tak jak ja dziś ( uświadomiłam, że zapomniałam dodać do 1 warstwy truskawki i musiałam ściągąć nasączone biszkopty). Jeśli się przełamiesz czekam na relację jak wyszły Very Happy |
Truskawki *,* Ja ogólnie mam problem, jak trzeba coś robić, co wymaga troche zmysłu artystycznego [ta pianka], bo od razu mi sie odechciewa, bo nigdy mi nie wyjdzie :D Jestem za mało dokładna. Ale wyglądają tak cudownie *,*
|
|
Nie 11:09, 09 Cze 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Ale też nie do końca! Bo tak np. ja to mam dość kawałek do centrum wsi, więc przykładowo moja babcia, gdybyśmy nie mieli samochodu nic by nie zalatwiła. |
Wtedy na pewno kupię samochód :) Dopóki mieszkam w Warszawie kupno auta kompletnie nie ma sensu. Koszty dojazdu do pracy kilkakrotnie przewyższą obecne koszty zakupu karty miejskiej na kwartał. Dodatkowo w samochód trzeba pakować kasę, jak cokolwiek się zepsuje, czasem profilaktycznie. No i najważniejsze, że czas dojazdu do pracy i z pracy wydłużyłby mi się o conajmniej godzinę w jedną stronę, bo pracuję w takim miejscu, że godzinę stoi się w korku tylko do wyjazdu z jednej ulicy :D Teraz jeżdżę kolejką i jestem w domu w niecałe pół godziny :P
|
|
Wysłany:
Nie 11:14, 09 Cze 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Teraz jeżdżę kolejką i jestem w domu w niecałe pół godziny Razz |
Ja byłam zachwycona komunikacją miejską w Krakowie. Cudo! Wsiadasz, jedziesz :D Jak nie ten, to następny. Możesz spokojnie objechać cały Kraków :D [chociaż z moją chorobą lokomocyjną to paskudny pomysł :hahaha: ]
I w sumie się martwię. Bo teraz będę studiować to trochę czasu wyjętego z życia. To co ja bedę pamiętać z jazdy samochodem? :X
|
|
Nie 12:03, 09 Cze 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | I w sumie się martwię. Bo teraz będę studiować to trochę czasu wyjętego z życia. To co ja bedę pamiętać z jazdy samochodem? :X
|
Oj tam, dasz radę :)
Ja, jeśli chodzi o komunikację warszawską, też nie mam większych zastrzeżeń. Warszawiacy narzekają, ale to tylko dowód na to, że nie jeździli komunikacją w innych miastach, gdzie jest drożej, dłużej i rzadziej. Co do wygody mogłabym tylko polemizować, bo niestety warszawscy motorniczy i kierowcy autobusów szarpią jak mało gdzie. Co prawda tłumaczą się, że to wina zbyt nowoczesnych sprzętów, ale myślę, że jednak rozpędzania się na maksa po to, żeby za 10 metrów hamować gwałtownie bo przystanek, nie zwalę na zbyt nowoczesny pojazd :roll:
Dodano 3 godzin 21 minut temu:
Matko i córko! Przez ten czas, kiedy byłam w łazience na prywatnym niedzielnym SPA, zalało Warszawę :? Metro nie działa, tramwaje niektóre też nie jeżdżą, autobusy toną - dobrze, że nigdzie się nie wybierałam :D
|
|
Wysłany:
Nie 15:57, 09 Cze 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | U mnie czasem. Zazwyczaj zjadają, jak akurat ja bym chciala zjeść. Jak nie chce, to nikt tego nie zje |
Mam to samo :)
I pewnie załapie na dwa kawałki z tych tiramisu xD
Cytat: | Truskawki *,* Ja ogólnie mam problem, jak trzeba coś robić, co wymaga troche zmysłu artystycznego [ta pianka], bo od razu mi sie odechciewa, bo nigdy mi nie wyjdzie Jestem za mało dokładna. Ale wyglądają tak cudownie *,* |
No truskawki, a biszkopty są nasączone takim hmm kompotem z truskawek i soplicową malinową :D
Myślę, że masz taką wprawę w muffinkach, że powinny Ci wyjść nawet ta pianka :)
Dowiedziałam się śmiesznej rzeczy, tylko czemu zaś śmiesznej w takim ironicznym sensie ktoś mi może wyjaśnić? :hahaha:
Dodano 6 godzin 7 minut temu:
Cytat: | Matko i córko! Przez ten czas, kiedy byłam w łazience na prywatnym niedzielnym SPA, zalało Warszawę Metro nie działa, tramwaje niektóre też nie jeżdżą, autobusy toną - dobrze, że nigdzie się nie wybierałam |
Poważnie? O.o Jakieś oberwanie chmury?
U mnie była burza znowu, ale przynajmniej wieczorem, a wcześniej było gorąco i słonecznie.
|
|
Nie 23:06, 09 Cze 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Matko i córko! Przez ten czas, kiedy byłam w łazience na prywatnym niedzielnym SPA, zalało Warszawę Confused Metro nie działa, tramwaje niektóre też nie jeżdżą, autobusy toną - dobrze, że nigdzie się nie wybierałam Very Happy |
Właśnie słyszałam dzisiaj w radiu :o Ale jak to możliwe?
No truskawki, a biszkopty są nasączone takim hmm kompotem z truskawek i soplicową malinową Very Happy |
Bleh. Nienawidzę niczego z alkoholem. Alkohol to tylko w formie płynnej! Wczoraj jedliśmy pijane misie, to matko jakie ohydne :D
Dowiedziałam się śmiesznej rzeczy, tylko czemu zaś śmiesznej w takim ironicznym sensie ktoś mi może wyjaśnić? hahaha |
Ja mogę, ja ja!
|
|
Pon 12:43, 10 Cze 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | Co do wygody mogłabym tylko polemizować, bo niestety warszawscy motorniczy i kierowcy autobusów szarpią jak mało gdzie. Co prawda tłumaczą się, że to wina zbyt nowoczesnych sprzętów, ale myślę, że jednak rozpędzania się na maksa po to, żeby za 10 metrów hamować gwałtownie bo przystanek, nie zwalę na zbyt nowoczesny pojazd |
Doświadczyłam tego ostatnio. Po nieprzespanej nocy, otoczona bagażami, parę razy byłam bliska wybiciu zębów :D Szczerze wątpię, aby była to kwestia nowoczesnych sprzętów, bo jechałam akurat nieszczególnie nowoczesnym tramwajem. Po jednej z brawurowych akcji hamowania, walizka zaklinowała mi się pod jednym z siedzeń. Nie wykluczam, że trochę je uszkodziłam, starając się wyciągnąć bagaż, zanim kierowca szaleniec ruszył, co groziło niekontrolowanym lotem do tyłu.
Mi tam podobała się komunikacja miejska w Rzymie. Tam nawet nie było czegoś takiego, jak rozkład jazdy. Wiadomo było, że zaraz coś przyjedzie.
jeanne napisał: | Wczoraj jedliśmy pijane misie, to matko jakie ohydne |
Pijane misie są przepyszne! Musieli mnie odciągać od miski z nimi, bo wcinałam je łyżką :D A nasączone były cytrynową Barmańską, mniam mniam :)
|
|
Pon 12:51, 10 Cze 2013 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Pijane misie są przepyszne! Musieli mnie odciągać od miski z nimi, bo wcinałam je łyżką Very Happy A nasączone były cytrynową Barmańską, mniam mniam Smile |
Moje były bezsmakową wyborową to aż spirytem zajeżdżały. I się roztopiły na końcu :( Ale ja to lubiłam! Bo ja połykałam w całości :D
|
|
Pon 12:57, 10 Cze 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Moje były bezsmakową wyborową to aż spirytem zajeżdżały. I się roztopiły na końcu :( Ale ja to lubiłam! Bo ja połykałam w całości :D |
No cóż, moje na zewnątrz były już tak miękkie, że się rozpadały, ale w środku nadal były twarde. Nie potrafię znaleźć złotego środka w nasączaniu ich.
|
|
Pon 13:01, 10 Cze 2013 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
No cóż, moje na zewnątrz były już tak miękkie, że się rozpadały, ale w środku nadal były twarde. Nie potrafię znaleźć złotego środka w nasączaniu ich. |
Właśnie chyba to od czasu zależy. Moje na początku też takie były, właśnie nawet brat marudził, że twarde w środku, a potem magicznie były mięciutkie :D
|
|
Pon 13:07, 10 Cze 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Bleh. Nienawidzę niczego z alkoholem. Alkohol to tylko w formie płynnej! Wczoraj jedliśmy pijane misie, to matko jakie ohydne |
Moje tiramisu jest dobre :) A to szkoda :(
Mi się zapowiadają najbliższe dwa tygodnie z tym w płynnej postaci, aż się boję.
To wyjaśnij! :D
|
|
Pon 13:25, 10 Cze 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mi się zapowiadają najbliższe dwa tygodnie z tym w płynnej postaci, aż się boję. |
Weź mnie też :(
To wyjaśnij! Very Happy |
Ogólnie dlaczego coś jest śmieszne w ironicznym sensie, czy w odniesieniu do konkretnej sytuacji? :D
|
|
Pon 13:39, 10 Cze 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
I zapakować Cię w przyszłym tygodniu do plecaka, żebyś pojechała do Wisły? :)
Cytat: | Ogólnie dlaczego coś jest śmieszne w ironicznym sensie, czy w odniesieniu do konkretnej sytuacji? |
Niee dlaczego wciąż słyszę rzeczy śmieszne właśnie w tym sensie :D
|
|
Pon 14:14, 10 Cze 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
I zapakować Cię w przyszłym tygodniu do plecaka, żebyś pojechała do Wisły? Smile |
Poproszę :D Umiem się kompaktować bardzo dobrze :D
Niee dlaczego wciąż słyszę rzeczy śmieszne właśnie w tym sensie Very Happy
|
Bo masz mroczne poczucie humoru!
Też tak mam :hahaha:
|
|
Pon 14:35, 10 Cze 2013 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 509, 510, 511 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 510 z 552 |
|