|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 525, 526, 527 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Juniuś napisał: | alhambra, ale mówię już o momencie, kiedy coś mogłoby być Smile Być może wtedy dotarłoby do mnie, że wcale tego nie chcę i nie potrzebuję. |
Być może wtedy w ogóle jakiekolwiek zainteresowanie kobietami by Ci minęło :wink: Ale rzeczywiście, jest kilka kobiet, które bardzo mi się podobają i mnie niby pociągają. Niby, bo wiem, że gdybym mogła sobie pozwolić na coś więcej, to bym tego nie zrobiła z niewiadomych przyczyn. Są jakieś takie nietykalne dla mnie niezależnie od ich chcenia czy niechcenia :) Nie wiem czy cokolwiek zrozumiałaś, ale zmęczenie daje o sobie znać i plotę trzy po trzy :wink:
Juniuś napisał: | Zmykam oglądać Bitwę o dom |
Miłego oglądania ;) Ja tu zamierzam zagrzać jutro miejsce :)
|
|
Wysłany:
Nie 21:45, 07 Lip 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
alhambra, zrozumiałam :-D Nie sądzę, że minęło by mi zainteresowanie kobietami, bo miałam już okazję się przekonać, że jednak mnie interesują na pewno. Choć nie wykluczam związku z mężczyzną, bo nigdy nie wiem, co mnie w życiu spotka. Zresztą chyba nie jestem na razie gotowa na stały związek z kimkolwiek. Obawiam się, że to ma jakiś związek ze zranieniem, którego doświadczyłam ze strony Pawła. Wiem, że to było ileś lat temu, ale czuję, że coś we mnie z tego niestety pozostało :-? Widocznie uderzyło we mnie dość mocno i gdzieś się zakorzeniło, ale staram się z tym walczyć.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Nie 21:55, 07 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, z gotowością na stały związek to jest tak, że jak trafisz na odpowiednią osobę, to będziesz gotowa, wręcz sama będziesz o to zabiegać. Oczywiście jeden człowiek szybciej i odważniej wchodzi w bliskie relacje (mówię o prawdziwym uczuciu), a drugi musi czekać na olśnienie, ale to nie znaczy, że wynika to z przeszłości. Każdy w jakiś sposób mniejszy czy większy został zraniony, ale nie zamyka się w skorupie. I Ty też zapewne nie masz skorupy, tylko sama ja sobie w pewnym sensie tworzysz w świadomości i tłumaczysz w ten a nie inny sposób. Spotkasz osobę odpowiednią dla siebie i strzelam, że najpewniej będzie to facet, dla której będziesz gotowa rzucić wszystko i może tak zrobisz :) Niektórzy czekają bardzo długo na księcia/księżniczkę, ale to normalne :) Jedyny problem z późnym wejściem w poważny związek jest taki, że im dłużej człowiek jest sam, tym trudniej mu się przyzwyczaić do życia z kimś, ale wszystko to kwestia dotarcia. Gorzej, jak się nie można dotrzeć i po jakimś czasie okazuje się, że kompletnie Wam nie wychodzi :?
|
|
Wysłany:
Pon 9:08, 08 Lip 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, na razie jest mi dobrze samej i nie będę na siłę szukać nikogo. Ma się ktoś pojawić, to się pojawi i okaże, czy to będzie kobieta, czy mężczyzna. Czasem myślę, że chciałabym być ukierunkowana na płeć w 100%, bo tak to będę miała niemały problem. Jeśli zwiążę się z facetem, to fascynacja kobietami zawsze gdzieś będzie we mnie siedziała i przeszkadzała w życiu :-? Tak już było, a od drugiej strony nie wiem jak by to wyglądało. Być może gdybym związała się z kobietą, to brakowałoby mi mężczyzny. Zobaczymy jak będzie :) Póki co widzę po sobie, że bardziej interesują mnie jednak kobiety.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Pon 11:54, 08 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | alhambra, na razie jest mi dobrze samej i nie będę na siłę szukać nikogo. |
Właśnie dlatego piszę, że musi się znaleźć właściwa osoba, a ona nigdy nie znajdzie się na siłę, zwykle to kwestia przypadku ;)
Juniuś napisał: | Jeśli zwiążę się z facetem, to fascynacja kobietami zawsze gdzieś będzie we mnie siedziała i przeszkadzała w życiu |
I tu się nie zgodzę, bo to tak, jakby zakładać, że będąc ukierunkowana na 100% na facetów, będziesz fascynować się innymi facetami. Kiedy jesteś z odpowiednią osobą i wszystko w związku gra, to nie ma znaczenia, czy jest to kobieta czy mężczyzna. Z mężczyzną kobiecie jest łatwiej, bo nie trzeba się ukrywać. Tzn. w związku z kobietą też nie musisz, ale pewnie byś to robiła, bo w naszym kraju to nadal niezbyt tolerowane przez rodziny. Moja rodzina zaakceptowała ten stan rzeczy i jest OK, ale ja z natury nie lubię się ukrywać. Znajomi wiedzą, w pracy większość też i jest OK. Niemniej dużo mniej musisz poświęcić, żyjąc z facetem.
|
|
Wysłany:
Pon 12:01, 08 Lip 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Kiedy jesteś z odpowiednią osobą i wszystko w związku gra, to nie ma znaczenia, czy jest to kobieta czy mężczyzna. |
Nie spotkałam nigdy takiej osoby, więc mówię ze swojego punktu widzenia, ale zapewne masz rację :-) Mówię tylko o tym, że będzie mi trudniej, bo mogę odczuwać pewne braki. Zobaczymy, jak będzie. U mnie niestety nie toleruje się związków homoseksualnych i raczej tego nie zmienię.
|
|
Wysłany:
Pon 12:08, 08 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Ostatnio moje ulubione to ser i szynka - są po prostu pyszniutkie |
Mniam. Ser i szynka, ser i cebula to moje absolutne faworyty :D Choć w sumie chyba wszystkie są dobre, ostatnio próbowałam od brata grillowanych warzyw czy coś takiego i byłam przyjemnie zaskoczona.
|
|
Pon 12:27, 08 Lip 2013 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | grillowanych warzyw |
Tego jeszcze nie próbowałam :-D Za cebulowymi nie przepadam, tzn. lubię ten smak tylko w wersji Lays'ów.
Idę sobie do Beaty kupić granatową, długą spódnicę. Mam już czarną, zapragnęłam innego koloru. W Opolu widziałam piękny, ciemny morski kolor, a byłam głupia i nie kupiłam, bo stwierdziłam, że jeszcze zaczekam (ciekawe na co???). Oczywiście później już nie było i w żadnym innym miejscu nie spotkałam tego koloru :-(
|
|
Wysłany:
Pon 12:41, 08 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | U mnie niestety nie toleruje się związków homoseksualnych i raczej tego nie zmienię. |
Tego akurat się nie dowiesz, dopóki się nie przełamiesz. W mojej rodzinie byłam pewna, że mnie nikt nie zaakceptuje. Mimo to się odważyłam i okazało się, że siła miłości rodziców do dziecka może zdziałać cuda. Nigdy nie podejrzewałam, że ojciec cierpiący na odwieczną homofobię i mama gorliwa katoliczka mogą mnie zaakceptować, a teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie zmieniło się między nami nic, chyba że na lepsze, bo wreszcie mogę z nimi rozmawiać otwarcie i nie czuję zakłamania. Ale wszystko to kwestia indywidualnych wyborów. Ja nie wyobrażam sobie całego życia spędzić w ukryciu i zakłamaniu zwłaszcza przed najbliższą rodziną, która powinna mieć w pierwszej kolejności akceptować i kochać taką, jaką jestem :)
Dodano 3 minut temu:
Cytat: | Idę sobie do Beaty kupić granatową, długą spódnicę. Mam już czarną, zapragnęłam innego koloru. W Opolu widziałam piękny, ciemny morski kolor, a byłam głupia i nie kupiłam, bo stwierdziłam, że jeszcze zaczekam (ciekawe na co?zapytajnik). Oczywiście później już nie było i w żadnym innym miejscu nie spotkałam tego koloru Sad
|
Ja niedawno zakochałam się w kolorze, którego nie potrafię określić czy to różowy, pomarańczowy, czy łososiowy , czy jeszcze jakaś inna cholera :) Oczywiście weszłam do sklepu, zobaczyłam sukienkę i nie patrząc na cenę ani nie biorąc pod uwagę, jak na mnie leży, stwierdziłam, że i tak ją kupię, jak tylko będzie mój rozmiar :) Weszłam do przymierzalni, rozmiar pasował i wyszłam ze sklepu w skowronkach :P Teraz mam śliczną kieckę nieco nad kolana, więc mogę ją nakładać swobodnie do pracy, jest lekka, przewiewna i idealnie pasuje na taką pogodę :)
|
|
Wysłany:
Pon 14:00, 08 Lip 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja mam problem z nogami, więc raczej ukrywam nogi pod długimi spódnicami. Zresztą pasuje mi to, bo cholernie mi się podobają i świetnie się w nich czuję :) Mam takiego pecha, że natura obdarzyła mnie ciemnym, grubym owłosieniem i świeżo ogolone nogi na następny dzień już mają czarne włoski. W dodatku mam od golenia podrażnione nogi i ciągle jakieś strupy :roll: Szkoda słów, w dodatku mam na nogach owłosienie twarde jak broda u faceta. Jakbym była bogata, to bym sobie zafundowała depilację laserową i miałabym spokój.
|
|
Wysłany:
Pon 15:12, 08 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, to masz jak wiele kobiet, jedną taką znam aż za dobrze :) To nie jest powód, żeby ukrywać nogi! :evil: Na szczęście Gosia wkłada chętnie krótkie kiecki/spodenki :P
Ja już od kilku tygodni też latam na krótko, choć obecnie na lewej nodze mam czerwony wypukły placek na pół łydki po ugryzieniu jakiejś wrednej muchy tse tse :? Oczywiście moja opalenizna jest mega niewidoczna, ale co tam :D
|
|
Wysłany:
Pon 15:17, 08 Lip 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja wkładam zaraz po ogoleniu, albo parę dni po jak np. idę na rower, czy chodzę po domu, ale generalnie moje nogi się na to nie nadają :-?
|
|
Wysłany:
Pon 16:03, 08 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, trzeba się po prostu częściej golić ;) Wiem, że to upierdliwe i męczące, ale za to potem jaki widok :P Byłabyś rozgrzeszona, gdybyś miała koślawe, krzywe przeszczepy albo odstraszające kołki, ale tak to nigdy :evil:
Dodano 5 minut temu:
Tak w ogóle to siedzę sama w domu, czekam, aż kolejne pranie się skończy i się nudzę :roll: Byłam już w parku, żeby wystawić tyłek na słońce, ale ja się do tego po prostu nie nadaję...już po ostatnim przypadkowym opalaniu schodzi mi skóra z łydek i wyglądam okropnie :roll: Ale może to i dobrze, że mam jeszcze ten dzień wolny, to odgruzuję chatę i pomyślę w spokoju, zanim jutro wrócę do pracy :)
|
|
Wysłany:
Pon 16:13, 08 Lip 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, częste golenie skutkuje podrażnieniem - po prostu nie mogę tego robić. Od razu wychodzą mi krosty, które swędzą i potem zamieniają się w strupki. Jak mam trochę dłuższe włoski, to usuwanie włosków wygląda znacznie lepiej. Kiedyś użyłam depilatora, wyrwałam włosy z cebulkami i nie miałam nawet czarnych punktów, ale to potem sprawiło, że włosy mi się wrastały i miałam jeszcze większy problem.
|
|
Wysłany:
Pon 16:36, 08 Lip 2013 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, wymyślasz! Marsz nakładać krótką spódnicę :twisted:
Mieszkanie odgruzowane i czekam tylko na ostatnie pranie, które będzie gotowe za pół godziny :)
Siedzę dziś głodna, od śniadania nic nie jadłam, ale obawiam się, że nie dam rady zbyt długo się głodzić :? A chciałam wyglądać jak człowiek chociaż latem :?
|
|
Wysłany:
Pon 16:45, 08 Lip 2013 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 525, 526, 527 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 526 z 552 |
|