Rozmowy w t(ł)oku #2
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1084, 1085, 1086 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Majek napisał:
widziałam jak mała dziewczynka ( z jakieś 2-3 lata) się wywróciła i zaczęła płakać. i co zrobila jej mama? dała jej klapsa...

Majek, zauważ jednak jaka jest reakcja innych ludzi w takiej kolejce... nikt nie powie słowa bo uważa że to prywatna sprawa każdego rodzica... z drugiej strony gdy dziecko biega, krzyczy, albo głośno śpiewa nie sposób nie napatoczyć się na pogardliwe spojrzenia ...

Majek napisał:
były takie przypadki kiedy chyba wolałabym dostać lanie: jak byłam niegrzeczna to tata się na mnie obrażał (dosłownie) i np. przez miesiąc do mnie nie odzywał i traktował jak powietrze...

Czy sama zrobiłabyś tak swojemu dziecku? jak uważasz... co w takiej sytuacji?

ann napisał:
Gdy dziecko było bite w dzieciństwie będzie miało uraz . Będzie bało się rodziców lub nauczy się od swoich rodziców jak w przyszłości traktować swoje dzieci .

Ann, czy masz jakieś przykłady na potwoerdzenie czy są to Twoje prywatne przemyślenia czysto teoretyczne?

DOMA napisał:
Wtedy najczęściej mi ustępowali, co nie było raczej dobre, bo teraz jak mi teraz czegoś zabraniają to nie mogę znieśc, że mi się przeciwstawiają co najczęściej kończy się kłótnią...

DOMA, niestety bardzo często z porywczym zachowaniem rodziców można zauważyć ich niekonsekwencję - zarówno w sprawach negatywnych jak i pozytywnych dla dziecka... dlatego ta kwestia jest obecnie wytłuszczana przez psychologów...

kasia2820 napisał:
jak byłam mała dostawałam lanie za to ze byłam niegrzeczna (przecież byłąm tylko dzieckiem)

Kasiu, witaj! a czy Ty masz poczucie, że dostawałaś czasem klapsy słusznie? Wiesz, że są sytuacje w których dzici wyprowadzają człowieka poprostu z równowagi... jaki masz wtedy plan?

Ostatnio zmieniony przez Syśka dnia Wto 10:23, 14 Lip 2009, w całości zmieniany 1 raz

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI!

PostWysłany: Wto 10:18, 14 Lip 2009
Syśka
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 15

Powrót do góry

Dzień dobry wieczór xD Widzę poważna dyskusja się toczy. (Sysiu dlaczego na mnie nie poczekałaś? xD). Przyłączę się, jak jeszcze będziecie o tym konwersować, a na razie lecę śniadanko sobie zrobić.

Kremówka, my sweet sister:* ~Forumowa Mapka Użytkowników~

PostWysłany: Wto 10:19, 14 Lip 2009
Raz3r

Pochwał: 36

Miasto: LbŃ
Powrót do góry

Syśka, są to moje prywatne przemyślenia .

off:
Jak ktoś zorientowany jest skrót dnia (poniedziałku) :wink:

PostWysłany: Wto 10:20, 14 Lip 2009
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

Syśka moja mam się odezwała na co kobieta odparła żeby się nie wtrącała i oburzona wyszła ze sklepu ;P

ale w sumie mnie też denerwują mnie rozpuszczone dzieci którym na wszystko się pozwala (np mój kuzyn! :roll: )

PostWysłany: Wto 10:22, 14 Lip 2009
Majek
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 1

Miasto: Jelenia Góra
Powrót do góry

Witaj Raz3r! Jak zobaczyłam że poszedłeś spać o 4 nad ranem to nie wieddziałam czy jak wrócisz ja juz nie pójdę spać ;) Poza tym dziewczyny mnie molestowały żeby podać subjet :D

Majek napisał:
ale w sumie mnie też denerwują mnie rozpuszczone dzieci którym na wszystko się pozwala (np mój kuzyn! )

No właśnie, taj jak i dorośli są dzieci, z którymi ciężko sobie poradzić... są albo nadpobudliwe, albo poprostu aspołeczne... co wtedy...? ;)

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI!

PostWysłany: Wto 10:29, 14 Lip 2009
Syśka
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

Można wtedy pójśc do psychologa. Moja koleżanka z podstawówki w była i nadpobudliwa i aspołeczna. Chodziła do szkolnego psychologa i po jakimś czasie zaczęto zauważac różnicę. Jak dziecko jest aspołeczne to wg mnie warto sprawic, żeby jak najwięcej przebywało z rówieśnikami i nawiązywało nowe kontakty.

Bardzo miło mi się z Wami prowadzi dyskusje, ale niestety już jadę na piknik. Wrócę wieczorem. Życzę miłej rozmowy i do napisania :papapa:

PostWysłany: Wto 10:40, 14 Lip 2009
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Pochwał: 78

Miasto: Poznań/Londyn
Powrót do góry

DOMA :papapa: udanego pikniku :D

Dodano 9 minut temu:

coś się pusto zrobiło :( ja niestety na razie też spadam albowiem koleżanka przychodzi do mnie :wink: będę z powrotem jakoś ok 14 :D :papapa:

PostWysłany: Wto 10:57, 14 Lip 2009
Majek
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 1

Miasto: Jelenia Góra
Powrót do góry

Sysiu wiem, ze dzieci potrafią być nieznośne. Ale ja pamiętam zdarzenie, jak byłam w szkole i nie potafiłam rozwiązać zadania a mama mnie zaczeła bić. Czy to jest normalne zachowanie?

Znalazłam siostrę- sylrich my sis forever :*

"When the land slides and when the planet dies, that's when I come back to you"

PostWysłany: Wto 10:58, 14 Lip 2009
kasia2820
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 3

Powrót do góry

Kasiu absolutnie nie! Ja jako osoba też za młodu dobrze sprana podbnie jak Wy mam poczucie że parę razy oberwało mi się słusznie... ale czy patrząc na to zdrowo rozsądkowo mamy rację? niby co można usprawiedliwić biciem? jakie zachowanie dziecka? Przecież nawet mordercy i gwałciciele nie są karani fizycznie?!
Jedno dziwne przemyślenie własne, jako dziecka..."Jakie to szczęście, że ja obrywam tylko skórzanym grubym pasem, a nie tak jak koleżanka rzemieniem..." A takich jak ja i ona w moim bloku była cała gromada...

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI!

PostWysłany: Wto 11:04, 14 Lip 2009
Syśka
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

Wróciłem :) To jak daleko z tematem zaszliście?

PostWysłany: Wto 11:15, 14 Lip 2009
Raz3r

Powrót do góry

Sysiu jako dziecko mozę nie rozumiałam. Ja dziękuje, że jestem dobrze wychowana, bo jak patrzę teraz na młodzież to płakać się chce.

PostWysłany: Wto 11:20, 14 Lip 2009
kasia2820
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

Ale czy uważasz że rodzice nie wychowaliby Cię na taką osobę jaką jesteś bez lania? Obawiam się, że to włąśnie jest podstawa naszego błędnego myślenia...

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI!

PostWysłany: Wto 11:32, 14 Lip 2009
Syśka
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

przepraszam,ze tak z innej beczki ale musze sie pochwalic dostałam sie na fizjoterpie :D :D

PostWysłany: Wto 11:36, 14 Lip 2009
kasia2820
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

łał! BRAWO :brawo:

a gdzie będziesz studiować?

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI!

PostWysłany: Wto 11:39, 14 Lip 2009
Syśka
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

Gratulacje :)

PostWysłany: Wto 11:44, 14 Lip 2009
Raz3r

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1084, 1085, 1086 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383  Następny
Strona 1085 z 1383

Skocz do: