Rozmowy w t(ł)oku #2
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1083, 1084, 1085 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Majek :)
Co do Jacksona to wypowiedziec na temat jego dzieciństwa się nie mogę, bo dokumentu nie widziałam, ale zaraz go jakoś w internecie poszukam. Jeśli chodzi o wychowanie pasem to jestem kompletnie przeciwna. Jak byłam młodsza to często dostawałam "lanie" i pamiętam, że wielu rezulatów to nie dawało. Jak już to negatywne. Jeszcze bardziej przesciwswtawiałam się rodzicomw. Wg mnie wystarczy po prostu z dzieckiem usiąśc, na spokojnie porozmawiac i wtłumaczyc co zrobiło nie tak. A jak rodziców ponoszą emocje i nie mogą nad sobą zapanowac to nie wiem...

PostWysłany: Wto 9:41, 14 Lip 2009
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Pochwał: 78

Miasto: Poznań/Londyn
Powrót do góry

Jestem przeciwna przemocy, a już szczególnie wobec dzieci.
Sama pamiętam urywki ze wczesnego dzieciństwa, kiedy gdy miałam ,,manifest złości" babcia potrafiła mi dać klapsa, co prowadziło do tego, że jeszcze bardziej się nakręcałam. Mama zawsze w takich sytuacjach cierpliwie czekała aż się uspokoję i wtedy ze mną rozmawiała. Ile z tego rozumiałam to inna sprawa ;)

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Wto 9:49, 14 Lip 2009
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

dzień dobry, lecę na pocztę po FEH, bo chyba tylko ja taki zacofany z nim jestem!

PostWysłany: Wto 9:51, 14 Lip 2009
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63

Powrót do góry

Przemoc naprawde nic nie da , a moze zniszczyc relacje miedzy rodzicem a dzieckiem na calego jego zycie. "Dziecko" bedzie zawsze pamietac co dzialo sie w jego dziecinstwie , odbijac sie to bedzie na jego zyciu ,dzieciach ,pracy! Slowa ktore rodzic wypowie, dziecko bedzie traktowalo jako autorytet, i wykorzystywalo w zyciu i w wychowywaniu wlasnych dzieci.

ToAr witaj :D !

Ostatnio zmieniony przez Betti dnia Wto 9:52, 14 Lip 2009, w całości zmieniany 1 raz

Betti
Chirurg dziecięcy
Chirurg dziecięcy

Pochwał: 13

Powrót do góry

Znowu Dżekson?

W takim pracować nad namiotem...

Już pościeliłem!

Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

ja niestety też dokumentu nie widziałam (naprawie ten błąd!) a jeśli chodzi o mnie to nigdy lania nie dostałam, ale też jestem całkowicie przeciwna! ostatnio w sklepie widziałam jak mała dziewczynka ( z jakieś 2-3 lata) się wywróciła i zaczęła płakać. i co zrobila jej mama? dała jej klapsa... moim zdaniem kary cielesne do niczego nie prowadzą oprócz poniżenia dziecka

PostWysłany: Wto 9:52, 14 Lip 2009
Majek
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 1

Miasto: Jelenia Góra
Powrót do góry

Niektórzy rodzice uważają ,że jak dziecko się "lekko" zbiję to zrozumie , że zrobiło coś złego . Moim zdaniem wystarczy rozmowa i usłyszenie od dziecka " Przepraszam" . Przemoc nie wchodzi w grę . Rodzic , który nie panuję nad emocjami powinien więcej pić np. melisy . Ale zamiast tego więcej palą z nerwów . Co jest złym trafem !
Gdy dziecko było bite w dzieciństwie będzie miało uraz . Będzie bało się rodziców lub nauczy się od swoich rodziców jak w przyszłości traktować swoje dzieci .

Dodano 1 minut temu:

Gorm nie ! Nie, o Jacksonie ! Była mowa o Dokumencie Jacksona , o jego ciężkim dzieciństwie i to się zmieniło na normalny ludzki temat.
Ja bym to nazwała wstępem.

PostWysłany: Wto 9:54, 14 Lip 2009
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

jeśli chodzi o kary to na mnie skutecznie działało "zabieranie" tego na czym najbardziej mi zależało np pilota od tv :wink: potem robiłam wszystko żeby tylko móc oglądać ukochane bajki ;P

PostWysłany: Wto 9:57, 14 Lip 2009
Majek
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry

Betti napisał:
ze dziecko powinno wiedziec ,ze nie moze pozwolic sobie na za wiele ,ale nie moze czuc terroru ,takiego jaki czul Jackson, absolutnie nie!. To sie potem odbija na tym czlowieku w zyciu , szczegolnie jak jest juz dorosly.

Betti, ale co to znaczy na za wiele ? czy spóźnianie i złe oceny to już za wiele? czy pyskowanie to za wiele? czy co...?
No właśnie, odbija się... ale czy na wszystkich...? słyszałaś określenie "pokolenie z kluczem na szyi" to mniej więcej pokolenie Waszych rodziców i może trochę młodszych ludzi... prawdopodobnie 80% z nich dostawało porządne lanie... czy wszyscy są nienormalnie, naznaczeni?

ann napisał:
Robienie z dziecka w tak młodym wieku gwiazdę to zły pomysł

To zupełnie inna kwestia, choć często dzieci zbyt ambitnych rodziców dzieciństwa nie mają żadnego... nawet nieszczęśliwego... muszą być od razu dorosłe...

DOMA napisał:
Jak byłam młodsza to często dostawałam "lanie" i pamiętam, że wielu rezulatów to nie dawało. Jak już to negatywne. Jeszcze bardziej przesciwswtawiałam się rodzicomw.

DOMA, myslę że to zależało od Twojego charakteru... ale czy biorąc pod uwagę swoje doświadczenia uważasz że były sytuacje w których Ci się NALEŻAŁO?

Salamandra napisał:
Jestem przeciwna przemocy, a już szczególnie wobec dzieci.

Sal, to co dziś jest wielkoszumnie nazwane przemocą kiedyś było zwykłym laniem... i umówmy się że nie mówimy teraz o znęcaniu się nad dziećmi w sensie fizycznym tak że zostają trwałe uszkodzenia ciała bo to zupełnie inny temat... Czy uważasz że wychowanie Twojej mamy odniosło porządane efekty?

POLSKA! BIAŁO-CZERWONI!

PostWysłany: Wto 10:00, 14 Lip 2009
Syśka
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 15

Powrót do góry

dzień doberek, nareszcie weszłam na forum :)
Ja też jestem przeciwna biciu dzieci, moim zdaniem to jest poniżanie.

Znalazłam siostrę- sylrich my sis forever :*

"When the land slides and when the planet dies, that's when I come back to you"

PostWysłany: Wto 10:01, 14 Lip 2009
kasia2820
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 3

Powrót do góry

Jak mi rodzice coś zabierali, dostawałam szału. Wtedy najczęściej mi ustępowali, co nie było raczej dobre, bo teraz jak mi teraz czegoś zabraniają to nie mogę znieśc, że mi się przeciwstawiają co najczęściej kończy się kłótnią...

PostWysłany: Wto 10:01, 14 Lip 2009
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Powrót do góry

W moim przypaku jest tak, ze jak byłam mała dostawałam lanie za to ze byłam niegrzeczna (przecież byłąm tylko dzieckiem) Nigdy nie skrzywdzę swoich dzieci.

Znalazłam siostrę- sylrich my sis forever :*

"When the land slides and when the planet dies, that's when I come back to you"

PostWysłany: Wto 10:05, 14 Lip 2009
kasia2820
Reumatolog
Reumatolog

Pochwał: 3

Powrót do góry

Sysiu, w większości przypadków dostawałam zasłużenie, ale mnie to tylko bardziej nakręcało. Masz racje to zależało od mojego charakteru :P Chociaż też się zdarzało, że tatę poniosło w sytuacji, w których się nie należało np. zepsucie czegoś i potem mój głośny płacz.

PostWysłany: Wto 10:06, 14 Lip 2009
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Powrót do góry

Sysiu, raczej nie mnie to oceniać ;)
Ale na swój mały rozumek, uważam, że tak.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Wto 10:08, 14 Lip 2009
Salamandra

Pochwał: 19

Powrót do góry

Sysiu temat naprawdę trudny...

chociaż jak pomyśle były takie przypadki kiedy chyba wolałabym dostać lanie: jak byłam niegrzeczna to tata się na mnie obrażał (dosłownie) i np. przez miesiąc do mnie nie odzywał i traktował jak powietrze... to było okropne i zawsze płakałam żeby zaczął ze mną rozmawiać i w ogóle czułam się okropnie. w końcu zawsze mu przechodziło ale do dziś ma takie "wyskoki" tyle ze ja już tego tak nie przeżywam bo jestem starsza

PostWysłany: Wto 10:13, 14 Lip 2009
Majek
Reumatolog
Reumatolog

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1083, 1084, 1085 ... 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383  Następny
Strona 1084 z 1383

Skocz do: